Världens bästa smörgåstårta

För ett ganska länge sen fick jag för mig att göra en egen smörgåstårta. Inte bara för att det är gott utan för att jag jobbat med det tidigare och tänkte att så jädra svårt kan det ju inte vara? Jag googlade fram världens bästa recept! Släng majonäsen och kör på detta istället! Jag köpte färgiga bottnar så man måste inte baka själv om man inte vill! Jag har även hälften gravad lax, hälften räkor på toppingen.
 
Deg: 

5 dl vetemjöl 
2 hg smör eller margarin 
4 msk kallt vatten 

Ugn: 225°  

Fyllning: 
400 g Philadelphiaost 
500 g räkor som skalas 
2 tsk pressad citron 
1 dl vispgrädde 
2 ägg 
1 tsk salt
2 krm vitpeppar 
2 msk finhackad dill 
 
 Garnering: 

2 burkar stenbitsrom lime eller citron i skivor 
500 g räkor som skalas sallad

Gör så här:
1. Smula fettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
2. Dela degen i 3 delar, kavla ut varje del till en platta och ta ut hjärtan. Nagga och grädda ca 15 minuter. Låt bottnarna kallna.
3. Hacka de skalade räkorna och droppa över citronsaften.
4. Blanda ost, grädde, äggula, salt och peppar till en jämn smet. Tillsätt räkor och dill i ostmassan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner det i smeten.
5. Bred cirka hälften av fyllningen på en av bottnarna. Täck med nästa botten och resten av fyllningen. Lägg på sista hjärtat.
6. Garnera hela ytan med rommen. Sätt räkor runt kanten och sallad runtom. Dekorera med ett par lime-skivor. Sätt tårtan kallt tills den ska ätas.


Smaklig måltid!
 
Så här snygg blev min!
 
 
xoxo

Det är BARA lördag!

När jag nu inte haft ledigt en hel helg på VÄLDIGT länge känns denna helg helt enormt lång. Har redan hunnit med massor och det är BARA lördag, helgen har precis börjat! Gårdagen var verkligen perfekt. Åkte till Kamluge och fiskade harr i finvädret, sedan till stugan där några slukades omedelbart och en bastu på det. Sov mycket gott i natt alltså.
 
Innan vi åkte iväg fick jag ju även äran att få en titt på självaste kungen och drottningen! Det var ändå lite spännande må jag säga att se dom in real life. Men efteråt kändes det väl som vanligt inte så märkvärdigt att se en "kändis". Haha! Nåja, se nedan lite fina bilder från gårdagen!
 






 
xoxo
 

Dags att knippsa!

Insåg just att kissarna har blivit 20 veckor, typ 5 månader alltså. Så nu måste jag nu ringa vetrinären innan det blir för sent och vi får massa inavelsbebisar som har fem ben, ingen svans och tre öron. Men vem vet, dom kanske blir söta dom med!
 
Hur som, jobbat hela dagen och sen tvättat hela kvällen. Är ganska trött nu men känts som en lång dag då jag fått mycket gjort. Tyvärr så så blev det dåligt med löpning idag. Krockade lite med att äta och tvätta innan mitt i natten så ska springa imorn, fort fort!
 


 
xoxo
 

Fullkomligt dör av längtan!

Snart är det dags för Turkiet, snart! Lyften den 23e från Luleå och återvänder inte förrän den 30e. Fatta att det nästan är september då? Helt sjukt vad tiden bara flyger, kan knappt förstå. Men det ska bli så skönt med lite semester. Har verkligen jobbat röven av mig i sommar och hade jag inte gillat min arbetsplats så pass så hade jag nog legat som en död sill vid den vägg jag gått in i. Men inte än, vi kämpar på! Längtar efter mina första lediga helhelg på länge också, kommer bli underbart! Då står fiske och lugna puckar i stugan på schemat, ingenting annat!
 
 
Är i alla fall så redo för turk nu! Och fy FAN vad solskydd är DYRT!
 
xoxo
 

Ledig dag, då har man tid med pyssel!

Sitter i soffan och gjort det hela dagen, skönt! Därför har jag tagit mig tid för lite pyssel. Fick hem en katalog igår från slöjd-detalljer så nu bara sprutar det inspiration! Hittat X antal böcker och lite material som ska beställas, hehe, när jag blir rik! Ska se om det kan tänkas finnas på shoppen i Sunderbyn för en billigare penning så måste man inte vänta på posten. Så det blir massa pyssel i höst, kul kul!
 
Har i alla fall tagit mig tid att göra några fler bokmärken, och såhär blev det!
 
 
xoxo
 

Sovmorgon

Om man nu kan kalla att börja kl 8 är sovmorgon. Men jämfört med att ta sig till jobbet innan kl 7 så skulle jag vilja säga att det kan jämföras med en fet sovmorgon! Imorn är jag ledig vilket kommer bli så jäkla skönt. Ska göra så lite som möjligt och en gå på stan med syster när hon slutat, åsså lite myskväll på det. Helgen bjuder på 13 timmar övertid, kommer kännas bra i madrassen sen!
 
Ligger i soffan nu och bara tar det lugnt, ingen stress till jobbet. Katterna håller på att slå ihjäl sig själva tror jag. Jagar varandra över hela lägenheten och DUNKAR in i diverseföremål, galna!
 
 
Här är vår första jordgubbe från balkongen! Den var riktigt god!
 
xoxo
 

RSS 2.0