Cravings!

 Jag har sånna vansinniga cravings efter chips nu så det är helt galet. Får jag det inte idag så MÅSTE jag få det imorn, jag får damp snart!
 
Varit ute i skogen idag med familjen Gustafsson och grillat korv. Var himla mysigt och riktigt gott ska jag säga. Fotade en hel del men har inte hunnit lägga in bilderna än så får visa dom senare eller imorn eller nån annan dag. Anders hade i alla fall den fulaste mössan någonsin på sig. Eller den var väl inte så ful men den var alldeles för liten så den satt sjukt fult på han. Men kan visa något annat som jag vill ha, eller skulle behöva. Jag är i stort behov av BRA förvaring för mina prylar som bara ligger på mitt skrivbord samt under. Så jag kände att denna möbel i hallen skulle vara suverän, eller något liknande, Då den kostar 3000 kr så känns det inte lika lockande eftersom jag även är i behov av ett par nya skidor.. suck!
 
xoxo

Eremitkojan

Har börjat skissa lite på en planritning samt fundera i allmänhet på hur jag ska utforma den så kallade eremitkojan till konstfacks arbetsprov. Man har fått tre alternativ var kojan ska stå, fjällssluttning, vid ett skogstjärn eller på en klippa vid havet. Märk väl att få av dessa platser tillåter någon typ av odling och en eremit verkar ju inte tycka om att visa sig i onödan så gå till ICA tror jag inte att dom gör. Men tydligen så verkar eremiter vilja bo med varandra då dom tydligen gjorde så förr. Dom drog sig undan men satte upp små samhällen med sina små bostäder ändå. En eremit drar sig även undan oftast på grund av religiösa skäl och verkar även då vara uppkomsten av munklivet och klosterväsendet. Lite som sektmedlemmar alltså, vill bara befinna sig bland andra med samma värderingar och rituala dag. Får se hur det går med detta!
 
Igår blev det en sväng in till Västerås för mig och Anders där vi sökte efter WESC lurar till mig. Men vi var värdelösa och hittade aldrig några som jag ville ha och heller inte Hollywood butiken där jag först såg dom i somras. Så vi gick och åt sushi istället för att sedan bege oss till teatern med resten av familjen för föreställningen Kung Markatta. Den var helt okej då jag inte direkt har någon annan föreställning att jämföra med. Var Berits och Christers julklapp till oss allihopa. Ändå en riktigt kul grej!
 
I förrgår stöpte vi ju ljus också. Röda fina julljus blev det som brann riktigt bra. Inte några rinnande ljus heller utan med som kronljus som inte ska droppa. Så det var ju helt prefekt! 
 
Föresten så fick jag skicka efter lurarna istälet så jag har dom snart på posten!
 




 
xoxo

Ljusstöpning

 Varit i Sala med Anders idag och hittat det enda och det andra. Åkte förbi silver smeden vid gruvan också men den stackarn har visst inte då bra hälsa så han håller inte till där så ofta och har inte setts på ett tag. Får ringa och se om frugan kan ställa upp. Tydligen har dom verksamhet hemma också och inte bara vid gruvan. Men det löser sig!
 
Nu står ljusstöpning på schemat. Aldrig gjort förr så detta ska bli spännande!
 




 
xoxo

Jul nummer 2

 Ska snart hoppa in i duschen och sen packa inför resa ner till Sala för en jul nummer 2. Ska bli hemskt mysigt att få åka neråt. Imorn kan det bli en trip till Västerås för lite mellandagsrea. Jag har redan skrivit en liten lista på saker som jag önskade mig i julklapp men inte fick då. Men jag fick en MASSA annat, så himla sjukt vad mycket julklappar vi hade! Bara jag och Anders tog med en dryg blå IKEA-påse till farmor. Sen lurade han mig ju så sjukt så det finns inte. Han sa att han köpt två klappar men han hade bara slagit in en av dom och lagt under granen med dom andra. Sen när vi kommer till farmor så står det ett paket som är ENORMT och Anders börjar fråga om det så jag frågade mamma vem det var till. Tydligen var det till mig! Jag trodde det skulle vara en sak från mor och far.. men icket! Största, tyngsta och hårdaste klappen var till mig och den var från Anders! Jag började med att öppna det "lilla" paketet från honom vilket visade sig vara ett paket med kaffebönor. JAG HÖLL JU PÅ ATT DÖ! Fattade ju på en gång och förstår inte hur han snappade upp att jag ville ha en kaffemaskin tidigare. Hade snackat lite om att det hade varit nice med en såndär som har kapslar. Men nej nej, Anders måste vara värst och köper en maskin som maler bönorna och pytsar ut underbart kaffe/espresso u name it! Finns även en liten slang för att skumma mjölk så nu blir det LATTE! Så glad tjej!
 
Sen blev det lite pengar som vanligt. Ett par tovade ulltofflor och en stavmixer av famor. Mamma och pappa försedde mig med den snygga elden som jag önskar mig. Är en glascylinder som man har en riktigt öppen eld i som inte ryker eller luktar så man eldar på en vätska. Sen av tavla i sten där man gjort ett avtryck av en snäcka, lite mer pengar, ett "presentkort" för ett litet tillskott på valfri resa för mig och Anders. En vetekudde som man kan värma i micron. Av syster fick jag en locktång och sen för tillfället så tror jag att det var allt? Har säkert glömt någor men ALLA klappar var så välkomna. ELLER JO! Fick en VASS kniv och en VASS brödkniv av mor och far också. Som jag förövrigt skärde upp handen på grund av. Inte med, utan jag råka stycka in saxen i handen som jag skulle klippa bort kattstryparn med för att få lös kniven från kartongen den satt fast i. ajaj.. Men nu blir det dusch!
 

Vill ha dessa :)
 
xoxo

Fjärde advent

 God morgon denna underbara fjärde advent! Sitter i soffan och myser med min adventsljusstake som är så fin så. Ska ordna mig lite frukost och självklart kolla på julkalendern. Sen blir det att snabbt packa ihop sig för att åka till farmor över jul, ska bli himla skönt och mysigt! God Jul!
 


Håller på och provar lite detta med luffarslöjd. Om de här nu kan räknas dom det, en variant på det i alla fall! Hur som helst kanske ni ser att det ska bli en liten humla. Fler ränder, ögon och snygga vingar ska den få. Hade hoppats på att få klart den till farmor i julklapp men får ta med den idag och gömma mig på vinden och göra klart den.

 
xoxo

Häftiga solar

 Vaknar upp sådär lagom 11:40. Kändes som en helt okej sovmorgon. Kommer ut i vardagsrummet och får se en extremt lysstark sol genom diset. Nu ser man bara halva och den är riktigt riktigt röd-orange. Häftigt!
 
Dagens plan är att äta frukost för att sedan städa upp så mycket som möjligt här hemma. Sedan åka in till stan för sista julklappsköpet och sedan ut till Blomsterlandet för att se om man kan finna sig lite metalltråd. Tror jag tar med täckbyxorna i väskan så blir det en prommis hem från Blomsterlandet sen. Hurtig tjej!
 
 
xoxo

Jullov

 Nu tar jag lov! Hade julfest på skolan i onsdags och kom väl hem därifrån vid tolv ungefär. Gick och la mig och ställde klockan så fint på 07:00. Bara det att jag sov lite väl hårt och stängde av larmet i sömnen så försov mig till kl 9 istället. Masade mig upp och iväg till skolan i alla fall. Blev inte så många timmar då vi slutatde typ klockan ett för vi var klara med redovisnigar och liknande. Fick i alla fall prata om min målade planka och jag slapp städa på morgonen, ganska bra deal tycker jag!
 
Imorgon ska det vara avslutning i biblioteket som inte ens är ett bibliotek. Förstod som att det varit ett där innan och att lärarna är vana att säga det fortfarande? Har i alla fall bara fått för mig att det kommer vara lite snack å sen fika, så jag tänkte ta lov redan nu. Har varit en stressig men rolig höst i år. Det har hänt så mycket nytt och mycket kul att man har svårt att smälta allt. Det som tagit mest på mig är väl dessa grisar som snurrar runt i min skalle. När jag ska räkna får på kvällen så är det grisar som istället hoppar över grinden till fårhagen (grishagen). Men nu är det över, dom är slut, vi sålde slut på dom redan andra advent, vilket kändes SÅ bra. Nu ska jag bara betala marsipanen och sen är det bara vänta på räkningen för resan så är allt klart. Underbart.
 
Sen fick jag hem min beställning på metalltråd som jag köpt. Hade bland annat köpte vanlig svart blomstertråd. Ett litet problem var bara att fyra av dom fem rullarna jag köpt skiftade i blått, rött och lila. Så dom var ju som inte alls svarta! Blev lite less för det blir ju som jobbigt att behöva skicka tillbaka och att dom inte kollar produkterna innan dom skickar iväg dom. Behövde inte dom där trådarna just precis nu men hade ju varit kul om det blivit rätt från början. Imorn blir det en massa pyssel och en sväng på stan för att inhandla den sista julklappen för i år. Nu blir det sängen och Mr. Gray.
 
xoxo

Gonatt

 Nu är det dags för lilla mig att sova om jag ska orka upp imorgon och fixa håret för julfesten som är imorgon kväll. Osäkert om man hinner hem innan festen börjar. Med temat Fluff så får jag väl locka och fluffa det så gott jag kan. Sen gjorde jag örhängen av två av småpumlorna som jag köpte idag till granen. Guldglittriga, så riktigt nice!
 
Nedan ser ni ett självporträtt ritat med vänster hand och sedan målat med akvarell blandat med sockerlag istället för vatten. Om ni mins när man gjorde dessa sockermålningar med sugrör på dagis? Det är samma princip fast med pensel.
 
 
xoxo

Mera jul i vårt lilla hus!

 Varit runt halva stan känns det som idag och med lite huvudvärk inte så jätte kul. Men jag hittade det jag skulle ha i alla fall och lite till! Började med Storheden där jag och Victoria skulle köpa några saker för julfesten imorn på skolan. Väl inte på Classe hittade jag en minigran i vitt och medföljande dekorationer som jag blev kär i. Vi fortsatte till Coop där jag hittade även guldiga små pumlor förutom dom silvriga lite större som följde med i paketet. Så nu har vi en liten gran ovanför klapphögen på skåpet, mycket fint!
 
Sen har jag funnit en slöjdmaterial butik på bergnäset. Förstå att den var önskad! Den har väl funnits länge men jag har bara inte vetat om den eller varit i behov av den. Köpte en fel prylar som jag ska fixa ihop. Ännu en present till familj, närmare bestämt syster som fyller 25 i Januari så det dröjer ju en månad innan jag kan blotta vad det är jag ska göra. Hoppas på bra resultat så det var värt det!
 






xoxo

Mys på burk

 Känns som att klockan är för mycket men den är inte ens tio. Beep-testet tror jag vi ska undvika att diskutera så det är ju okej. Har suttit och googlat om det finns någonstans man kan köpa slöjdmaterial som typ tenntråd, pärlor mm i Luleå. Hittat en adress på Bergnäset som är så sjukt mycket billigare än slöjd-detaljer på nätet. Mailade och kollade om man kan få komma dit och känna och klämma lite. Gillar egentligen inte att köpa material över nätet men vad gör man om det inte finns lokalt? Blev så sjukt ledsen över att pärlshoppen inne i stan stängde ner, den var SÅ bra! Men får hålla tummarna på att det går att besöka detta ställe. Det är direkt efter bron så verkar vara lätt att ta sig dit. Har ju en plan till min syster, om det nu är möjligt. Kvinnan fyller ju "jävla" jämnt! Hela 25 år blir hon! Det är när hon blir äldre man börjar inse att man själv också blir äldre. Själv tar mig sig snart in på år 23 så det verkar ju gå framåt för oss allihopa!
 
Nu blir det nog att borsta tänderna och sen mysa ner mig med Mr. Gray!
 
 
xoxo

Beep-test

 Jag som tyckte det skulle vara skönt med lite ledigt från träningen så man fick lugna ner sig i alla stress men så blev det inte! Utan vi klämmer in en måndagsträning också med ett litet beep-test så vi inte blir för lata. Men ska bli intressant att se hur mycket man förbättrats (försämrats) sen förra. Är typ lite nervös.. Men vi får se hur det går! Ska försöka hitta mig nå varma kläder så jag inte fryser ihjäl mellan Smedjan och hallen!
 
xoxo

Tredje advent

 Jag har inte så värst många besökare på min lilla blogg men ibland får jag en del och då får jag så sjukt dåligt samvete för att jag inte laddat upp något just den dagen typ. Hoppas på att dom som är in då inte läst dagen innan. Men jag jobbar på så mycket jag bara kan. Är ju heller inte så kul att blogga om man inte har något att visa. Visst kan jag berätta om hur skönt jag sitter i soffan, men hur intressant är det? Jag tror hellre ni ser på något som jag suttit och gjort i soffan. Oftast här mitt skapande sker i alla fall. Borde väl sitta oftare vid mitt skrivbord, men då det är fullt med saker för att jag inte haft orken att sätta upp några hyllor där jag kan sätta allt istället så tyvärr, det är som upptaget.
 
Nu är det i alla fall tredje advent och det vankas söndags middag med bakad potatis och annat gott hos mor och far. Man måste ju passa på att bjuda in sig själv när man har möjlighet, eller hur?! Myser annars på i soffan med min nya fina godis skål och min ihopplockade adventsljusstake som fick komma till där innan första advent. De man inte ser är att det ligger svart dekorationssten i lådan. Men ja, den är mycket fin!
 


 
xoxo

Pyssel och inspiration

 Jag har så begåvade skolkamrater så man kan inte bli annat än inspirerad. Till att börja med har vi Linn med sin fantastiska luffarslöjd. Så grymt duktig tjej! Man skäms lite för att man nallar ideér eller gör liknande men man vill ju som ändå prova på och se om det är något för mig. Hon gör fantastiskt fina trollsländor som jag är sjukt imponerad utav! Var bara tvungen att köpa en när vi hade julbazaren. Nu sitter jag själv och tänkte försöka mig på något liknande men humlor som ska agera blompinnar. Köpte tjockare så kallas najtråd idag och har gjort en stomme för kroppen. Lade just en beställning på färgad tunnare metalltråd för att kunna få lite färg på det lilla flygfäet. Får se hur jag löser ving- och benproblemet men tror jag har en plan.
 
Sen köpte jag.. eller jag har inte köpt det än utan endast fått det. Betalningen får skötas efter jul.. för allt just nu. Fakturor och gud vet vad. Men i alla fall. Lovisa Kemi, en klasskamrat som gör riktigt fina tennarmband. Hon hade ett på bazaren som jag totalt förälskade mig i och var tvungen att norpa sen eftersom det var kvar. Det som väntade på mig. Vill ni kika på hennes alster och kanske lägga en beställning så kan ni kolla upp henne här http://www.fromnorrlandwithlove.blogspot.se . Hennes grejer är riktigt snygga och välgjorda så man har garanterad kvalité!
 
Linns ursnygga sländor som kommer i olika färger. Jag valde såklart en brun/koppar/brons-färgad historia. Så jäkla snygg bara! Har dne för tillfället på väggen i sovrummet. Inte så uppskattat av killen som tydligen inte gillar insekter på väggarna. Men den är bara så underbar!
 
Lovisas snygga armband. Riktigt fin orange färg, älskar orange!
 
xoxo

Äntligen!

 Jag blev just klar med ett totalt evighetsarbete som jag pysslat med. Kan tyvärr inte säga exakt vad det är eller så då vissa som inte än får veta det ibland läser min blogg. Så hysh hysh några dagar till!
 
Annars kan jag visa det jag håller på med i skolan. Planen för det i alla fall. Får se om det blir så bra då jag inte riktigt får färgen för texten att fastna. Sjukt irriterande men får se om det vill sig till slut. Annars säger jag bara, äntligen fredag!
 


Ritningen på den möbel som är tanken. Det jag målar är då locket som sedan ska fixas till och monteras. Får se om man hinner fixa ihop detta innan man slutar till våren.


Såhär såg det ut när jag sålde förra helgen! Nedan har vi ritat självporträtt med foten och sedan kört upp med OH apparat på ett lakan. Ögat har jag strykit fast målat sidentyg för att få färgen. Får se sen vad mer läraren tänker att vi ska göra med detta.





xoxo

Gör om, gör rätt

 Har färglära på skolan där vi får blanda egenn färg med hjälp av ägg, olja och pigment. Igår blandade jag mig svart färg för att sedan dutta med en dutt över en schablon jag gjort för text som ska vara på den bräda vi målar. Det kommer senare fungera som ett lock till en sittmöbel när allt är monterat. Men hur som helst hade ingen upplyst mig om att man kunde ta för mycket pigment vilket leder till att färgen blev kornig när den tordakde och att den enkelt gick att skrapa av för att den inte sjönk in i träd då den var för torr. Så ja, det blev en liten suck idag så jag fick göra om och göra rätt. Som tur var hade jag bara duttat dit två av fyra schabloner så behövde inte skrapa så mycket. Var heller inte så svårt att skrapa bort färgen så det var kanske inte hela världens. Men ändå, jobbigt att göra samma sak två gånger när det inte behövt. Nu har jag ju ingen bild på mitt konstverk men det får komma. Känner också lite såhär att det är sjukt jobbigt att påbörja massa arbeten i varje verkstad som aldrig blir monterade för jag kräver träslöjdssalen för det. Men får fixa dom när jag har eget arbete till våren!
 
xoxo

Silverlera

 Jag har hittat ett nytt intresse! Jag har alltid varit så imponerad av silversmedar och letar alltid efter just den där ringen som JAG vill ha som aldrig finns. Nu har jag fått upp ögonen för ett nytt material som kallas Silvetlera. Det är som en lera som man kan jobba i som även innehåller 999 delar silver. När man sedan format och designat sitt smycke bränner man leran på hög värme vilket gör att själva leran försvinner och silvret återstår. Det är så himla häftigt och man kan helt göra det hemma med antingen en butanbrännare eller köpa en speciell form till micron som man bränner i. Jag är SÅ taggad på att prova på detta och hoppas att det är en riktig vinnare för det verkar så kul! Så detta står på önskelistan framöver.
 

Startset!

Brännugn för micro!


Och resultat. Sjukt nice! Här www.pmc.se kan ni hitta fler roliga material och mer om silverlera.
 
xoxo
 
 
 

Jul Bazar

 Då har man haft sin första privata försäljning där man gick plus 1125 kr! Känns ju som en bra debut, eller vad sägs? Var himla kul båda dagarna. Sålde riktigt bra igår, många smycken som gick. Idag var det några tavlor och en tomte. Så inte lika mycket drag men det funkade ändå. Så visst är man nöjd!
 
Sitter och slötittar på TV nu men världens finaste vovve på golvet bredvid. Hundvakt åt lilla Knox som är så go att man bara vill äta upp honom, som en liten björn! Var ute med han nyss i snön så han blev helt vit. Gosse vovve! Nu ska han få mat å sen får vi gå ut igen annars kissar han visst på golvet.
 
 
xoxo

Så Jävla Kallt!

 Nu är vintern här på riktigt och det var inte jag beredd på imorse så jag klädde mig lite väl dåligt för att möta den minus 20 grader kalla kylan. Nu har jag i alla fall ätit lite ost och brocollisoppa med nudlar så nu är jag ganska varm. Hoppade direkt i min OnePiece när jag kom hem också. Mysigt!
 
Tänkte ta mig an mina tavlor som jag har kvar och måla limmet silver som  jag pistolat på. Dom måste ju som bli klara innan lördag när dom ska säljas. Eller försöka säljas i alla fall. Så ja, nu kör vi!
 
xoxo

Snabbis

 Håller på med julklappar till familjen och nu behöver jag vissa saker om jag inte ska sluta på akuten i ett blodbad. Ja min familj läser ibland min blogg så mer än sådär tänker jag inte säga. Den får dom allt fundera på vilka livsinsatser jag sätter in för att göra en suverän jul, det ni! Väntar i alla fall på att lille far ska komma och hämta mig så vi kan uträtta mina små ärenden och sen tillbaka till blodbadet!
 
 
xoxo

RSS 2.0