Promenad

Gick upp 7:00 för att ta mig an morgonens bestyr. har kommit fram till att jag har ett riktigt bra schema. Ungarna var lite sega upp ur sängen, men vem är inte det på morgonen?! Dom fick sig frukost i alla fall och allt annat dom behövde för skolan. Denna morgon var värdpappan med mig så följde med i bilen när han körde. Sen var det bara att åka hem igen och jag tog en dusch för att sedan gå ut och undersöka staden. Har idag fått reda på att det tar cirka 5 min att gå till tågstationen från huset, mycket bra. Sen ytterligare 10 min för att ta sig till centrum. Centrum här kan liknas med centrum i Råneå eller Kalix, inte så stort, hi! Kikade runt lite tills jag blev less, plus att det började blåsa som bara den. Tog mig hem och gjorde mig lunch och tog de bara lugnt tills min värdpappa kom hem och vi for och hämtade ungarna. Lekte lite med dom utomhus, dom är riktigt bra på att underhålla sig själva men det var trevligt att få leka lite.

Sen har inte dagen varit så mycket mer spännande. Höll pappan sällskap och pratade om allt mellan himel och jord medan han tillagade en mycket god middag. Är så sjukt mätt nu så jag tror det ska komma kyckling ur öronen snart. Håller på att se en film, guld kompassen, ska se klart den och sen ska jag nog sova. Lägger mig inte vanligtvis såhär tidigt men känner för att få sova länge, vem gillar inte att sova?

"Good night"

Lugnet innan stormen

Vaknade upp idag kl 10 och gick ner för en mycket god frukost, bröd och yoghurt, mums! Min värdmamma var ute så jag tog det bara lugnt tills hon kom hem igen. Vi for och hämtade ungarna och jag fick köra det stora monstret. Gick faktiskt bättre än jag trodde, måste bara komma ihåg att baken på bilen är enorm. Backade ut från uppfarten och såg en bil komma så jag bromsade för att släppa förbi honom, bara det att när jag var så pass långt ut så jag kunde se gatan så var visst halva bilen på gatan också, oops! Gick i alla fall bra att köra sen och imorn blir det på egen risk med ungarna i bilen! När vi hämtat upp dom så åkte vi till ett köpcenter, vi var lite hungriga så vi smet in på Cheescake Factory först och käka, avocado eggrolls blev det för mig, sjukt gott! Sen var det in i köpcentret för att försöka fixa en mobil åt mig, gick dock inte att fixa på det sättet utan man skulle visst ringa nå nummer. Gjort nu så förhoppningsvis får jag en sprillans ny fräsh Blackberry på posten på lördag, hihi! Efter det blev det hem och ungarna gjorde sina läxor och min värdmamma visade mig lite saker i huset.

Ikväll har det varit mycket trevligt. Satte mig med flickorna i soffan och kollade på TV. Den yngsta säger efter ett tag "I'm cold" och vips har hon krypit upp mot mig och vill att jag ska hålla om mig, hur gulligt var inte det?! Tänkte att andra tjejen kanske också ville samma sak så la bara upp armen och det tog väl mindre än en sekund så var hon mot min andra sida. Jag nästan dog var sött! Satt sådär en stund tills vi tog oss upp och valde en film, tog väl i och för sig tre sekunder efter vi slagit igång filmen tills tjejerna satt lutade mot mig igen. Käka lite popcorn och myste på tills dom gick och la sig. Blev sen en sen middag med min värd föräldrar och en massa trevligt tjatter. Nu sitter jag i min säng och ska sova för imorn blir det uppstigning 06:45 och så får vi se från det hur jag överlever mina sysslor!

"You know what?!"

Gårdagen och idag!

Igår blev det som sagt Panera med en sjukt god kanelbulle. Efter det bowling, som tro de eller ej, jag ägde i! Jag vann båda gångerna och jag har bildbevis! Var himla kul och vi fick oss goda skratt åt en skadad Stina, hon tappa ett bowlingklot på tån.. hihi! Sen skratta vi lite mer än hon och jag lyckades klämms mitt lillfinger mellan två klot, lyckat!

                 

Nu ska vi ta historien om Cori och röljusen. Vi var påväg mot Paneras och Joe ringer för att fråga vart tusan de är vi ska. Det är mer eller mindre tre röljus efter varandra på bara några meter. Cori börjar försöka förklara vilken gata och hur han ska köra och jag upprepar när jag helt plötsligt ser att hon bara kör, rakt genom korsningen mot rött! Vi höll på att dö, inte av en bil utan av skratt! Dock påstod Cori att hon faktiskt såg en bil komma från höger så vi hade nog lika kunnat vara totalt rökta där! Hur som helst så sa vi som att nu har vi lärt oss något, det där händer ju inte igen.. trodde vi! Denna gången stannade hon faktiskt, men hade inte riktigt tålamod att vänta på grönt. Denna gången behandla hon korsningen som en korsning utan röljus så hon kollade faktiskt. Det kom en bil och sen bara körde hon. Då var jag nära bristningsgränsen till gråt, jag dog av skratt! Liksom visst råka göra de en gång, men när hon väl stannat för att de är rött och sen bara kör, var en rolig kväll och jag tror Cori behövde lite sömn kanske?

   

Denna dag startades 06:30. Gick ner i källaren för att ta och packa ner kläderna jag tvättade dagen innan.. dock inte så torra så nu hänger det mesta på tork fortfarande. Men det löste sig fint ändå. Sen fick jag ju en hyffsad bil att åka i till flygplatsen! Skinande svart Lincoln sudan, NICE! Var grymt sköna svarta skinsätet, trädetaljer och tonade rutor, men kände sig lite som en kändis! Tog mig till flygplatsen och åkte dom två flygen till Boston. Hämtade upp mitt bagage och mötte min värdmamma med barnen. Super trevlig människa och super gulliga men något galna barn, ha! Sen var det biljakt på schemat. Dom hade parkerat lite galet och det tog oss ett tag att förstå oss på systemet i parkeringshuset, men tillslut hittade vi den. Blev ännu en Lincoln bil men denna gång några storlekar större, så kommer glida runt i den här! Tog oss hem och blev installerad, hjälpte lite med läxan för tjejerna, packade upp alla mina kläder och gjorde mig hemmastadd. Senare kom min värdpappa hem och där blev det ett riktigt välkomnande, mannen är Irländare och tydligen riktig europe, det var skaka hand och puss på kinden som hälsning. Blev lite förvånad men tänkte sen bara att det var ganska gulligt. En super härligt människa precis som min värdmamma. Fick även veta att hon är 1/3 svensk, spännande! Blev en fin fin middag och nu sitter jag här och ska snart sova, typ nu! Och just ja, grannens hund käkade lite på mellan tjejens flip-flop som var helt nya, oops!

"Gorge ate my flip flop!"


Snabbis!

Ska bara flika in en snabbis här, blir mer utförligt imorn!
Kom ganska nyss hem från min sista kväll i Pittsburgh. Mötte upp Bernie, Stina, Joe och två till killar som jag aldrig kommer ihåg vad dom heter. For på Panera Bread och åt en fruktansvärt god kanelbulle som smakade hembakt i Sverige. For sedan vidare och spelade bowling, gissa vem som var lätt grymmast och krossa i båda spelen?! Jamen lätt jag! Blir bilder imorn!

Sen ska jag berätta om relationen vi hade till röljusen ikväll, men de blir imorn! Nu ska jag lägga ner!

Puss på er allihopa!

CLASSIC!

Brum är ett barnprogram i TV om en bil vid namn Brum som gillar att hjälpa folk, och som produceras av det brittiska företaget Ragdoll Productions sedan 1991. Titelkaraktären är en drygt meterlång leksaks-veteranbil som bor på ett bilmuseum. Varje dag, då museets ägare inte ser det, smiter Brum iväg till staden Storköping ("The Big Town" i original) där han fångar bovar och hjälper folk i knipa. Avsnitten slutar med att Brum kör hem till museet igen och backar in på sin plats.

Vare sig bilen Brum eller någon av karaktärerna i serien talar, enbart berättarröst finns, vilket gör det lätt att "dubba" programmet till andra språkutgåvor, som till exempel svenska.

Brum började visas i Bolibompa år 1997, serien har blivit mycket populär och har visats i repris många gånger sedan dess.

Museet i serien är Cotswold Motoring Museum i Bourton-on-The-Water, Gloucestershire, England. Brum-bilen är permanent utställd där, när den inte används för TV-inspelningar eller olika publika framträdanden.



En superkväll!

Blev en himla trevlig kväll igår. Hemma hos Stina blev det trevligt småprat och en middag bestående av grillad kyckling, couscous (?) och sallad med feta ost, gott! När vi var nog snygga var det bara att ta klackarna och promenera iväg. Vi tog oss in på Shady med resten av folket, vissa åt och vissa drack, satt mer eller mindre ner vid ett bord och bara pratade, men det var trevligt och jag hade en toppen kväll. Blev hemfärd ganska tidigt dock. Känner att det verkligen är synd att jag måste åka härifrån, men min nya värdfamilj är väldigt snäll så kommer nog få det bra. Fick mail idag om att mamman hade varit och handlat nya sängkläder och lite saket till badrummet åt mig, hur snällt var inte det? Får se vilken dag man reser nu bara.

Kom ju på att jag glömde skriva igår att vi var på ett ställe som heter Phipps conservatory. Ett gigantiskt växthus, väldigt coolt ska jag säga er. Vi gick runt där inne i ungefär en timma och fotade som galningar, har massa bilder på facebook om ni känner att ni vill kika! Efter det for vi ut till Waterfront för att möjligen hitta nå snyggt till kvällen, jag hittade en bikini.. och nej jag hade inte på mig den, fick leta upp något i resväskan istället, men jag fick mig en ny bikini i alla fall!



Denna dag har inte varit så händelserik, sov ändå till 11:20, vilket var galet skönt! Gick ner i köket och där fick man sig en pannkaks frukost. Coreys värdmamma är grym på pannkakor, dom smakar som svenska plättar men ser ut som amerikanska pannkakor, gott! Efter det har jag mest suttit och filurat här, Corey åkte på gymmet innan jag ens hade hunnit öppna ögonen så jag fördrev tiden med facebook och en vanligt bok. Det mest spännande hitills idag har nog varit åskvädret vi hade för kanske en timma sen, galet vad de smällde på! Lite läskigt eftersom att strömmen fick för sig att lägga av, kom dock tillbaka väldigt snabbt så var inte så farligt. Men det regnade en hel del!



Sitter nu och väntar på att Joe ska höra av sig så vi vet om vi ska äta hemma eller om det blir en middag ute. Känner att jag kan börja spendera pengar nu igen när jag faktiskt har fått en ny familj = ett nytt jobb = lön varje vecka. Är SÅ sugen på att shoppa så det finns inte, vet dock inte riktigt vad.. eller jo, jag vill ha ett par nya jeans, det vill jag ha! Fick ju lite specialbehandling av Josh igår, han var super snäll och betalade för mig på Shady, tack! Honom kommer vi sakna, inte för att han betalade åt mig, han är en riktigt härlig kille! Kommer Sakna dom allihopa såklart.. saknar som redan. Men slut med snyfterierna nu, ska försöka vara lite social!

"Kisskisskisskisss"


Boston tea party

Nära och kära, vänner och ovänner, jag åker till Boston! Eller 20 min norr om Boston till ett ställe som heter Reading. Pratade med mamman idag igen på morgonen och det var mer eller mindre klappat och klart! Så på måndag blir det att fixa transportmedel och packa ihop mina saker och ta sig till min nya familj nån dag under veckan. Känns så sjukt skönt att ha allt ordnat så jag slipper åka hem till Sverige igen. Känns lite trist att åka från mina vänner här i Pittsburgh, har verkligen kommit nära flera av dom så känns ju lite surt, men det finns flygpland och annat så jag kan åka och hälsa på dom! Ikväll blir det att ta en visit på Shady Grove, sitter hemma hos Stina nu och laddar inför de kommande timmarna. Kommer bli kul och en liten typ av avskedsfest kan man nog kalla det. Får se vad timmarna bjuder på!
Nu ska jag berätta om gårdagens kväll, ha! Var ut med Stina, Joe, Josh, Corey och Sabrina. Stina tog adjö ganska tidigt så då var det bara fem kvar. Killarna ville på Casiono men vi ifrågasatte om vi ens kommer in där, vi flickor är ju inte 21. Hur som helst så for vi dit och när vi gick in så vinka bara vakten in oss och sa mer eller mindre "trevlig kväll". Vi tog oss genom nästan hela Casinot för att gå på en toalett när en typ av värd kommer fram och påpekar att vi ser unga ut. Vi var då påväg upp för en trapp som kan ha varit nå VIP eller så? Han frågade i alla fall var vi hade våra gula band, och om någon hade kollat oss när vi kom in och hur vi ens kom in. Vi sa att vi gått in genom framsidan och att dom bara hade vinkat in oss, ingen legkoll eller nå. Så bad han att få se våra leg och vi visa upp dom så klart. Killarna var ju över 21 så där var det inga problem, han kollade mitt och undrade vad för leg jag hade, om jag var från Tyskland. Sa att jag var från Sverige, han sa min ålder högt, "19 Okay", och gav mig mitt leg. Sen kollade han Sabrinas leg och frågade ut henne totalt när hon var född och om hon var 19 år. Sa så klart ja och då var det helt plötsligt inte "19, okay" längre. Så blev det värsta grejen och han eskorterade ut oss, ha! Först till toan för var ju de vi hade letat efter, väntade på oss utanför och följde sedan med oss i hissen ända fram till dörren in till parkeringshuset, var nära på att fråga om han skulle följa oss till bilen också. Nåja, kändes ju ganska roligt och nu har man varit inne på ett Casino, de ni! Har bildbevis, ska ta reda på bilden och lägga upp den när jag har den, hihi! Har dock fått höra nu i efterhand att vi hade tur att dom inte ringde polisen när dom upptäckte oss, men vi hade ju egentligen inte gjort nå fel, utan det var ju vakten som hade 20 års polis i bakfickan som tabbade sig.. oops där konstapeln!
Nu ska jag vara social och sluta skriva här, uppdatering imorn om denna kväll!'
"Yes, No, Maybe, I don't know, Can you repeat the question again?"

Väldigt posititv!

Fick en ny matchning idag med en familj i Atlanta, kändes riktigt bra men tyvärr ville dom ha en äldre au pair, troligen någon som redan fyllt 21. Fick dock en ny matchning direkt 20 min utanför Boston. Har pratat med mamman på telefon och även ett snabbt mail. Känns riktigt bra och hoppas verkligen på detta! Hon sa även i mailet att jag låter som en mogen och ansvarsfull person. Hon sa även på telefon att hon hade älskar min au pair video.. varför hon nu gjorde det vet jag inte för jag tycker den är hemsk, men hon sa att jag var "cute", ha! Men hon var jätte trevligt och barnen är jätte söta så nu håller vi tummarna hårt!

Förutom en hel del dator och telefon idag så har jag hunnit färga håret, eller göra en omgång slingor till. Måste nog klippa mig innan jag färgar det nå mer för det var i väldigt dåligt skick när jag hade gjort de nu, fick knappt ut tovorna som blev och kan säga att borsten var aningen hårig. Så måste få bort det allra slitnaste innan jag dödar det nå mer. Det är ungefär det jag gjort idag, kvällen är kvar än så länge och får se vad vi hittar på, Coreys telefon blippar en del så det kan vara nånting på gång, man vet aldrig. Har inget annat att tillägga så ska försöka göra nå annat vettigt.

"Mr. Kitty!"

Trevlig dag

Blev en tidig uppstigning idag men verkligen värt det. Gick upp 7:30 och följde med när Corey släppte av ungarna på skola. Då hade vi några timmar att döda innan vi skulle hämta upp ungarna igen kl 12. Jag ville verkligen ha ett par shorts som jag hittat tidigare på H&M men där vi var hade dom inte min storlek. Så vi for ut till ett annat köpcenter för att kika om dom kunde tänkas ha dom där. Vi kommer ut till köpcentret och går in och ser att alla galler är nere för butikerna, suck dom hade inte öppnat. Det var 30 min kvar tills dom öppnade så vi satt helt enkelt ner och väntade, passade på att samtidigt ringa kontoret och säga att jag inte kände mig bekväm med familjen jag var matchad med och ville bli matchad med någon annan. Så nu väntar jag igen. Hur som helst så fick jag mig mina shorts från H&M och även en tröja som jag hittade på rean, allt sammans blev 14:90 dollar, helt okej! Gick in på en till affär och när vi kände oss klara for vi tillbaka och mötte upp Bernie på Bernie's Café i ungefär 20 min sen var det att hämta upp ungarna igen.

Eftermiddan och kvällen har varit väldigt lugn. Det kom över en kille som skulle kolla på familjens spis som är trasig.. wow säger jag då, han kan få fixa min spis också, HA! Så att säga, dagen blev lite spännande med en snygging i huset. Hittade inget fel på spisen men spisen är trasig i alla fall, förstår inte hur det går till? Fick oss i alla fall en middag som var himla god, pasta med stekt paprika och lök samt champinjoner, yummi! Känner att jag verkligen måste ge något tillbaka till den här familjen, dom har verkligen tagit hand om mig utan att be om något speciellt, TACK!

Sitter och verkligen blåstirrar på min profilsida och min email för att se om någon familj dyker upp eller om jag får några andra glada nyheter. Har börjat inse att sitta och glo på skärmen som en dåre inte kommer få det att gå fortare, men tänk om! Hoppas, hoppas, hoppas..

Måste bara berätta att alla är väldigt fascinerade av min klocka. Ni som sett den, den stora bruna, vet vilken jag menar. Till att börja med kommenterade pappa idag att jag hade Big Ben på armen. Sen vid middan ikväll säger värdpappan att det där måste vara den största klocka han någonsin sett. Får nog en kommentar varje gång jag träffar en ny människa här, ganska kul eftersom jag inte skulle få det i Sverige, har i alla fall fått för mig att stora klockor är ganska inne för tillfället hemma? Har nu inget mer att tillägga idag, imorn är det fredag och helg, får se vad som händer då!

"It's only 5 dollars"

Känner pressen

Känner verkligen pressen nu. Är inte alls säker på familjen jag är matchad med för tillfället och har ringt som en galning till kontoret för att få familjen att höra av sig.. inget har hänt. Så imorgon är det jag som ringer och säger att jag vill ha en ny matchning, känns inte som att det är lönt att sitta och vänta på en familj som jag ändå troligtvis kommer tacka nej till. Jobbigt det här med tidsbegränsningen, imorn kommer det bara vara 10 dagar kvar, 10 dagar!!! Fatta det är ingenting! Snälla jag vill verkligen inte åka hem men vill verkligen inte ta en familj bara för att, måste kännas bra också!

Har i alla fall suttit i telefon en del idag och framför datorn. Vid lunchtid kom Bernie och Simone och hämtade upp mig, vi for till Stina och mötte upp henne, Maria och Matt. Blev lunch på en italiensk resturang med dålig service. Maria fick ingen citron i sitt vatten, Stina fick fel mat och dom kunde inte vara hyggliga och dela upp notan så vi fick varsitt kvitto utan vi fick sitta och räkna för var och en, fick även räkna ut dricksen över var och en eftersom dom redan dragit in det på notan.. inte kul. Men min mat var i alla fall helt okej. Efter det blev det att gå och få sig en solning, väldigt intressant. Var ett solarium där man som stod i ett bås, som att man skulle få spraytanning. Väldigt effektivt, 8 min och sen var man klar, happ! Vet inte hur brun man blev egentligen, men en jävla massa fräknar fick jag adderade på näsan. Efter det körde Maria hem mig till Corey.

Kvällen blev middag ute med Corey, hennes värdmamma och busungarna, mycket trevligt och gott med en självplock sallad, mums! Efter salladen kände både jag och Corey att en glass behöves i det fina vädret, så vi tog oss till Bagel factory där dom hade en glassdisk med enbart Ben & Jerry's i kulform, Awsome!!!! Blev Milk & cookies för mig, gudomligt gott. For hem efter det och har bråkat med ett segt internet resten av kvällen. Ska ge upp och låta det vinna över mig nu, tidig uppstigning imorn så man får nå gjort.






"Awsome!"


Jakten har börjat

Det har varit mail och telefonsamtal fram och tillbaka idag. Blev att jag tackade nej till familjen i Calefornien, dom bodde nära San Fransisco så det var ju lockande men fick höra lite mer om dom och det kändes som att jag skulle ta mig vatten över huvudet. Familjen i New Jersey som jag tidigare nämnde var visst inte intresserade, som jag fattade det inte intresserade i att ta konakt med en ny au pair, tror inte det var mig dom sa nej till sådär direkt. Men hur som helst, finns en familj i pennsylvania, nära philadelphia som söker en au pair. Dom måste dock komma in i systemet bara vilket kommer hända imorn så ska ge det en chans. Snacka om att jag ska fråga alla frågor jag inte frågade första gången så ingenting är osäkert! Kommer nog inte få några fler besked eller telefonsamtal förrän imorn och klockan är än så länge bara tre här så skulle ju kunna göra något kul utav dagen. Ska höra med Corey om hon känner för att åka nånstans när hon jobbat klart, jag är sjukt sugen på Ross Park, om hon vill det vill säga. Blir ett kort inlägg idag, har mest suttit här och blåstirrat ut min email. Men ska kila ner nu och se vad som händer, har varit väldigt tyst väldigt länge nu.

"Jag är jag, jag kan anpassa mig men ingen kan ändra på mig"

Hållt er på halster!

Ja allihopa, jag har flyttat ut från min gamla värdfamilj och tagit plats hos en annan au pairs värdfamilj för att ha nån annanstans att bo. Kändes riktigt jobbigt att vara kvar och kan säga att jag mår mycket bättre nu, så var inte oroliga! Just idag startar jakten på en ny värdfamilj och kan säga er att det finns en familj i New Jersey med två pojkar på 4 och 6 år som jag ska försöka prata med. Eftersom jag bara har två veckor på mig att hitta en ny familj känns det himla skönt att redan ha kommit igång med en rivstart. Men ni ska se att detta löser sig, hur som helst har ju jorden täckts av vulkanaska som ni kanske vet så tar mig ju ändå inte hem!

Kan berätta om min helg istället, lite roligare saker. I lördags hämtade Cory upp mig och det blev en dag med shopping, även fast jag borde spara varenda cent nu när jag inte får nå betalt längre. Men köpte en liten bag, ett par leggings och en liten handväska. Var även och bytte mina gladiatorskor, himla kul tyckte jag så slapp jag lämna tillbaka något jag verkligen tyckte om! Sen blev det snabba ryck att ta sig hem för att fräscha upp sig inför en utekväll. Det blev en gayklubb av alla ställen, och jag kan säga er att det där kallar jag gayklubb! Vi hade en bartender som sprang runt i bara kallingar (tror han skulle kunna gå i högklackat bättre än mig!) Det var en manlig strippa (bög såklart). Men det var en jäkla show ska ni veta, något jag aldrig skådar förut! Så Amerika har en hel del upplevelser att erbjuda. Gårdagen var ganska lugn, vaknade upp i mitt förtillfället nya hem och fick mig en pannkaksfrukost, så gott! Hade ett au pair möte hemma hos min LCC och efter det for vi till Bernies Cafe för att sedan ta oss ut till Mount Washington, ett ställe där man kan se mer eller mindre hela staden uppifrån, ganska coolt men det var kallt som tusan! Blev middag på hofbräuhaus och sedan en bio, Death at a funeral, riktigt rolig (är en komedi fast det inte låter som det). Sen var det hem och sova.

Idag följde jag med Corey och ungarna till lekparken, ganska skönt, solen värmde men det blåste lite kyligt dock. Sen var det hem och här fick man sig en mumsig middag, hemlagad mat! Har precis sett klart en film, August Rusch, riktigt bra! Under filmen fick jag ett samtal från kontoret och dom hade en familj åt mig i Calefornien, ganska nice! Är ju dock en bit från alla jag känner, men ska självklart se vad det är för familj och hoppas på det bästa. Nu blir det sängen!

"No one can ever laugh again"


The show must go on

Ja, tyvärr tog min resa en lite oväntad (var väl kanske väntat ändå) vändning. Har haft lite downs på senaste så kom fram till att jag måste lämna denna familj. Kommer gå in i rematch på måndag för att försöka hitta en ny familj, vet än inte om det blir att jag stannar i Pitt eller om jag hamnar någon annanstans, den som lever får se. Är inte längre anställd hos denna familj så det enda är att vänta på att få alla papper klara och sen gå in i rematch processen. Det enda som oroar mig just nu är att jag inte kommer hitta någon familj under dessa två veckor som kommer vilket betyder att jag måste åka hem till Sverige igen. Är ju verkligen inte vad jag vill, ville väl inte heller behöva byta familj men ibland funkar det inte och då får man lösa det på ena eller andra sättet, no hard feelings.

Dagen har inte varit så händelserik, eller kanske en del. Har suttit på email och telefon och pratat fram och tillbaka om hur detta skulle sluta. Har suttit på skype med familj och vänner för att informera vad som händer. Har även hunnit ta mig en dusch och packat det mesta av mina grejer, saker som jag inte behöver ha framme så att lite av det är klart när det väl bär iväg. Ska försöka få kontakt med Bernie igen och se vad som kan tänkas hända ikväll, om han har koll på när han kan tänkas sluta. Har inget direkt att berätta, detta är läget och man försöker jobba med det man har. Ska ta mig i kragen nu!

Hugs 'n Kisses!

Mysdag idag

Hade visning av huset idag igen, gick något bättre denna gång. For iväg med doggen till samma ställe som sist och promma på i solen. Dock höll hon på att dö för det var så varmt.. hehe. For hem sen vid halv ett och lyckligtvis var det ingen kvar i huset så jag drog på mig bikini och ut på däcket för seriös solning. Fick mig redigt med färg idag, men ändå inte bränd, woho! For sedan och hämtade ungarna och tuffade på med dom. Kvällen bjöd på middag hos systern till pappan och en hel del lek med ungarna. Killen krossade mig i basket! Men har till mitt försvar att det var en pytte liten boll och en konstig korg, så jag hade handikapp. Killen var ju van vid det där, så han hiva ju i bollarna som ingenting!

Sitter nu och snackar med Tommie, han försöker hitta nån bra sida att kolla bussar på, men hitills är det bara Kalle Anka sidor, HA! Min humor där, skrattar för mig själv. Har inte direkt nå att skriva idag. Imorn blir det lång ledigt, ska bli skönt. Beroende på väder så får man se vad som händer imorn, men sola om det är fint (antagligen) eller Ross Park Mall om det suger.. Tydligen enligt mobilen ska det vara +24 grader men åska, ser ut som att en dag på Ross Park kan vara möjlig. Ska inte skriva nå mer för har helt enkelt inget att skriva om.. eller jo. Jag har förlagt mitt halsband med snöflingan jag köpte i Utah! Världen går under!!! La undan det i förrgår så jag inte skulle tappa bort det, och vad händer, jag tappade bort det. Suck, ska väl vända upp och ner på mitt rum imorn och försöka hitta det. Men nu gonatt!

"I'm bored..."

Vilken flopp!

Asså nej.. tog på mig gladiatorskorna jag köpte för inte så länge sen. Jag kan säga er alla att innan ni köper ett par skor, GÅ i dom i affären en runda först! Var ju jätte fina när jag hade dom på mig i affären, men när jag går runt här i huset idag känner jag att foten åker fram och att min stortå sticker utanför.. dom är alltså för små, suck. Så nu måste jag lämna tillbaka även dom, tror inte det fanns en storlek större så tyvärr där. Köpte dom dessutom på REA så undrar om dom har samma regler här som hemma, i så fall får jag inte lämna tillbaka dom.. 140 kr i sjön, kul. Kanske att min syster har hjärta nog att ta dom. (som att hon skulle tacka nej till ett par skor?)

AH! Tänkte just skriva att det kan vara en ide att fixa imorn, åka ut till Ross Park Mall och gå runt där eftersom det ska vara visning på huset kl 12 imorn igen.. men tyvärr Jenny, du har en hund att ta hand om också, ÅH! Hur som helst kanske som är klara till kl 13 den här gången, lovar er att jag ska se till att lägga ut nyckeln om inte mina värdföräldrar gör det, tänker inte ha samma dag som igår. Så kanske jag kan åka ut dit en sväng innan jag ska hämta ungarna.. eller så inte, kanske inte hinner? Suck, nu gnäller jag faktiskt, för det var inte kul igår.. åh..

Min dag var inte så spännande. Vaknade vid 9 tiden, steg upp och for iväg och handlade. For hem sen och solade och pratade lite på MSN med familjen. Mamma fyllde ju år idag, hurra hurra! Så dom hade varit på middag och ätit alldeles för mycket mat och sen även kollat upp och preliminärbokat resan hit. Än så länge ser det ut som Pittsburgh 12-21 juli, och sen NYC 22-26 juli. Är astaggad för att dom ska komma, kul! Efter det hämtade jag ungarna fixade mat åt dom, killen hade en baseball match (som dom vann!). Jag stannade hemma med tjejen och hon smikade mig (faktiskt riktigt bra!) Och så lekte vi med hunden. Ibland blir jag så sjukt less på Lola, det är inge kul att leka med henne när hon bara håller fast bollen och inte släpper den. Sen att hon inte lyssnar på kommandon är värst, "Come here Lola!" Det enda hon gör är att kolla på en som att man är dum, blä. Men nu ska jag sova, upp aptidigt imorn igen!

"Men fasen också!"

What a day..

Ja idag har det varit väldigt förvirrande och aningen jobbigt. Blev tillsagd igår att det skulle vara visning av huset kl 12 och att jag skulle åka iväg med hunden 11:40. Blir väckt 09:30 av min värdpappas sekriterare som säger att folket ska komma kl 13 istället så jag ska alltså åka 12:40 från huset. Åker iväg till en fin park där man kan gå runt en massa stigar, typ en landskaps planerad skog.. ja de skulle jag kalla det. 13:30 när jag är påväg tillbaka till bilen ringen sekriteraren och frågar var jag är och säger att jag tydligen skulle varit hemma och släppt in de som skulle kolla på huset, var därför hon ringde det första samtalet. (men vad sägs som att säga det då och inte bara säga "dom kommer kl 13") Vad jag vet skulle jag vara borta och inte hemma när dom kom, sa att mina värdföräldrar sagt det och då frågar hon "vilka dom sa det?". Ringde i alla fall min värdmamma och hon sa att det inte var nå fel, att dom glömt att lägga ut nyckeln till personen som skulle visa huset, att jag inte alls skulle vara hemma och släppa in nån. Åker tillbaka och lägger ut nyckeln och åker sedan därifrån på en gång som sagt. I tron om att folket skulle vara borta får jag ett sms av min värdpappa när jag är påväg tillbaka för andra gången att tydligen är visingen 15:00 istället, klockan var då 15:05.. suck! Får sen även ett sms av barnens mamma att tjejen ska ha trumlektion och att hon släpper av henne 15:30 hos oss. Asså panik säger jag bara, och vilket gorm. Slutade med att jag körde runt med hunden från 12:40, hämtade upp tjejen 16:00 och for hem. Så hela dagen gick ut på att göra mer eller mindre ingenting. Suck.

Efter hela den här circusen tog jag i alla fall på mig träningskläder och gick en 30 minuters powerwalk. Var både skönt och uppfriskande, är dock hungrig som en gnu nu! Ska gå ner och se vad vi har, vet att vi har väldigt mumsiga vitlöksbröd i frysen i alla fall. Troligtvis lika många kalorier i två skivor som jag nyss prommade bort, men det är i alla fall +/- 0! Fick ett sms om film ikväll men tror jag hoppar den, känner att efter den här dagen vill jag bara ligga i soffan själv och ta det grymt lugnt. Läsa bok var ett tag sen jag tog mig tid och gjorde, kan nog bli några sidor ikväll. Ska dessutom lägga mig tidigt så jag kan gå upp relativt tidigt imorn och kanske få nånting gjort. Blir ju jobb 15:00 för att hämta upp ungarna och innan det skulle jag behöva handla lite bröd så ungarna har frukost, eller så tjejen har frukost, och jag. Brödet som är slut som jag ska köpa är SJUKT gott! Men u mat till en hungrig gnu!

"More to come"

Nästan duktig!

Jag for faktiskt och lämnade tillbaka H&M skorna, och jag mår inte alls dåligt av det. Det enda roliga var att hon i kassan frågade vad som var felet med dom, varför jag lämnade tillbaka dom. Blev så chockad så sa som det var att jag hittat ett par andra skor, tror hon blev lite stött.. men ofta dom skulle fråga en i Sverige om du lämnar tillbaka nå? "Ursäkta, vad var det för fel på dom, passa dom inte eller funka det bara inte?" Nej, skulle inte tro det. Dock hittade jag en himla kul affär, den hette XXI (21 romerska siffror). Visade sig vara en Forever 21 butik som bytt namn, sweet! Köpte ett himla gulligt linne med en väldigt söt text på. Sen köpte jag örhängen, sånnadär peace som jag köpte fast ett par andra då, så ska lämna tillbaka dom andra jag köpte för nån dag sen. Så jag gick i alla fall plus 25 dollar idag, känns ju ganska bra!





Vaknade imorse och var stendöd, hade haft en väldigt dålig natt med konstig sömn och konstiga drömmar. Var i ett halvt sovande, halvt vaken tillstånd och drömde att jag gick ner i köket och min värdpappa säger att han måste sticka till jobbet på en gång och att jag måste köra barnen och en massa andra konstiga saker. Så när jag vakna var jag i vild panik för jag trodde det hade hänt på riktigt, som tur var hade det inte det utan när dom lämnade huset kunde jag somna om igen, sov inte så bra då heller så är verkligen trött nu, ska sova så fort jag är klar. Fixade ihop ungarnas kläder, efter många om och men, vi har visst inte alla samma åsikt om hur och när men det löste sig. Blev även lite stek i solen idag, gjorde lunch som bestod av nio bitar nuggets, helt okej! Åt det ute i solen och sen la jag mig bara ner och andades, ljuvligt! Sen for jag ut till Ross Park Mall som sagt och efter det hem till en nudelsopps, sparris och bagel middag, var så hungrig så det var utsökt! Min värdmamma kom hem efter ett tag och började baka en kaka som killen skulle ha med sig till skolan nästa dag så satt och prata med henne om lite allt möjligt, mycket trevligt.

Nu ska jag stänga igen här innan jag somnar över tangernterna och har märken i ansiketet.

"Don't make it harder then it is"


Ferris wheel

Helt okej dag idag, inte super spännande men det funka. Vid ett tiden for jag ut till Waterfront och tog en lunch med Bernie, Coreena, Simona (?) och en till tjej som jag inte kommer ihåg vad hon heter (måste verkligen bli bättre på det där..) Var trevligt och mycket roligt. Jag beställde in riktigt stark kyckling och medan höll Coreena på att dö av sin mat för hon tyckte den var så stark. Jag smakade hennes och ja, den var inte så stark. Så gav henne en bit av min kyckling.. jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig! Jag säger att hon bara ska ta en liten tugga men Simona säger "ta hela biten", vilket hon gör. Man bara såg i ögonen hur det blev starkare och starkare för henne tills hon fick tårar.. själv skrattade jag nästan till tårar! Slutade i alla fall med att hon beställde in ett STORT glas mjölk och åt en till bit kyckling där hon tjänade 1 dollar för Bernie utmanade henne. Slutet gott allting gott!

For hem efter det och var med ungarna en stund. Det var något tivoli nere vid parken så vi tog och prommade dit. Köpte varsitt heldags armband för dom (var en timme kvar tills dom stängde så kändes himla onödigt men i slutändan tjänade dom in det riktigt bra!) Började med att spela något spel, man skulle sätta ett skott (vi pratar basket) så vann man en basketboll, riktigt fina faktiskt! Tjejen fixade det efter andra omgången men killen hade det lite svårare. Det var 5 dollar/spelet och båda hade redan fått två var men han såg så ledsen ut så gav han en chans till, vilket tyvärr inte heller gick så bra. Men då var killen som höll i det hela så snäll så han fick en basketboll i alla fall. Tror ni jag var nå tacksam?! Dom tog en trip i pariserhjulet, sen tog vi allihopa en sväng. Hade då inte tjänat in åkbanden men tur nog hittade dom ett lustiga huset som dom sprang igenom säkert tio gånger så där sparade vi ordentligt! Kvällen blev hämtmat, mycket gott!



Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra med skorna.. Har fått råd av min syster men vet ändå inte. Hade på mig Fergie skorna idag och dom var underbara, aningen höga dock efter att inte ha gått i klackat på över en månad, men det rätar snart på sig. Sen vet jag att dom ser nästan ut som dom jag har hemma, spciellt Fergie skorna. Sitter här med H&M kvittot och funderar så det knakar! Skulle ju sitta fint att ha tillbaka dom där 35 dollarna dom kostade.. men kommer jag ångra mig? Jag har gjort det här en gång förut, köpte en sak, lämnade tillbaka den samma dag och gick sedan och köpte det igen samma dag, och det ångrar jag INTE! Var ett par leggings för er som kanske vet vad jag pratar om, och dom var ganska dyra dom med, men jag äger dom och är lycklig! För grejen är ju den, att det verkar ju vara som att det är en speciell stil på skor jag gillar, så då kommer dom troligtvis alltid likna varandra hur som helst. En riktigt knepig där!

Imorgon blir det uppstigning 6:15 så jag ska snart krypa ner under täcker och hälsa John Blund välkommen. Så blir det att packa väskorna för överlämning till mamman. Ska höra med min värdpappa hur jag ska göra med gymkortet. Hörde att tydligen kostar det bara 11 dollar i månaden (!!!) Typ 80 kr, det är ju ingenting! Och det är ett fint gym, baskethall och bassäng. Så känns ganska värt att betala det själv till och med, menar jag väljer ju och prioriterar vad jag vill spendera pengar på och det där är verkligen i toppen av listan. Förutom det ska jag försöka få mig lite sol på näsan, 19 grader och sol så man kan ju prova. Är dock lite orolig över min tatuering, dom svarta linjerna är fortfarande lite svullna.. men smörja och kanske ha nånting över axlarna bara? Hur som helst, nu är jag trött!

"Quench one's thirst"
"The limit to your abilities is where you place it."
Min fortune cookie på resturangen

 


Ångest!

Åh, köpte ju ett par nya skor igår.. och ja dom ser typ exakt likadana ut som dom jag köpte på H&M bara det att dom har en dragkedja istället för snörning.. men dom är ju som ändå inte lika? Har ändå lite ångest för tillsammans blev det ju ganska mycket pengar, så funderar på att lämna tillbaka paret från H&M, men då provade jag båda paren och dom är så fina!! Vad gör jag?

Vaknade av mig själv imorse kan jag ju säga er, kändes himla skönt! Skulle kolla mobilen och se på fan att batterierna hade tagit helt slut under natten (!) Så jag vakna en timme försent!! På med kläder fort som tusan och ner, som tur var hade dom inte behövt mig denna morgon men jag vill inte ens veta vad som hade hänt om det varit en skoldag.. Så gissa vem som ska köpa sig en väckarklocka.. jo jag!

Jag sitter och väntar på bättre väder, men det verkar ju inte hända, så ska snygga till mig och bege mig ut på klock-jakt tror jag. Hur jag ska göra med skorna får jag fundera på, har ju ändå 30 dagar på mig att bestämma bu eller bä. Men bilder här då, ni som ser skorna kan ju hojta om vad jag ska göra?!




Stor ring


By Fergie


Västen inhandlades igår, inte så snyggt när den bara hängde sådär, men den är snygg på :)



Se om man kan ta sig ut nu!


The Lion King

Idag har det varit en riktigt bra dag! Vakna kl 8 och kommer ner till ett knäpptyst hus, hör att någon är i köket. Min värdmamma står och lagar frukost till tjejen och pojken och pappan är visst ute och äter frulle för killen bestämde sig att vakna övertidigt idag. Så jag fick en himla lugn morgon, ett tag i alla fall. Idag var det dags för synagogan och det var full rulle. Fick hjälpa till lite, bland annat att stryka killens skjorta.. antingen var det jag eller strykjärnet som var lite slött, för en del rynkor gick fasiken inte bort! Men den blev helt klart respektabel, jag sa att jag visste hur man hanterar ett strykjärn, sa aldrig att resultatet skulle bli bra.. Hur som helst när familjen åkt hemmifrån städade jag upp lite, tvättade en tvätt och gick sedan ut på en prommis i finsolen med Lola. Glömde ta med en bajspåse så stackarn fick försöka knipa, hon lyckades inte så bra men nästan i alla fall, tills vi kom tillbaka till huset.

Efter det bar det av till Bernies Cafe (heter inte så utan Bernie är en Au Pair som verkligen gillar det cafeet). Satt där med honom och Coreena (stavning?) och tog en kaffe i solen, skönt. Satt och surra ett tag och for iväg till Waterfront (område med massa affärer och resturanger) och käka middag, gott! Tog en efterätt också så hade ju mat som sprutade ut ur öronen. Gick på en bio efter det och såg en skräckfilm, kommer inte ihåg vad den hette "deep water..." nånting? Den var i alla fall väldigt blodig så trodde nästan middan skulle göra retur. Annars var det en bra film, lite Jumanji över den fast med massa blod. Innan bion hade jag spanat in ett par skor och bestämde mig under filmens gång att jag visst skulle ha dom, dom sa det åt mig! Riktigt snygga, Fergie har typ designa dom eller nånting, var hon på kartongen i alla fall, kan kolla lite djupare i det imorn (säkert inte som jag tror, men i ala fall!). Bernie visade mig en hel del affärer där och hittade mig en kofta, en ring, armband, peace örhängen (som jag sökt som en dåre efter) och en väldigt söt topp som jag hoppas inkluderar den hemskt söta killen som jobbade i affären i samma pris! Bilder kommer imorn.. tyvärr inte på killen eller toppen, men på det jag köpte i alla fall. Toppen ska jag göra till en annan historia när jag får min andra lön, killen kan man ju bara hoppas följer med då, HA!

Avslutade kvällen hos Simo.. nånting, GAH vad dålig jag är på namn! En av de tyska tjejerna i alla fall. Vi såg Lejonkungen och skrattade åt alla skämt, även dom dåliga.. "I ate like a pig..", "Pumbaa.. you are a pig", "ooh..." HAHA! Stackars Bernie ville snabbspola förbi när pappan dog, men icket, vi plågade honom! Tror inte han led så mycket, men lite sorgligt var det, var dock så himla trött så reagerade knappt. När filmen var slut så bar det av hem, utång med hund, och nu sitter jag här och är beredd för ryggläge och sömn! Får se vad morgondagen bjuder på?

"Snart är det jaag som är kung!"

Nästan nyttig!

Trodde jag äntligen skulle få skriva att jag varit helt och rent nyttig idag, men icket! Åt en bra frukost, macka, flingor och yoghurt, mellanmål i form av två mackor och en banan sen middag tacoköttfärs och allt vad jag nu hade till, inget onyttigt. Satt där vid TV:n och var så stolt över mig själv.. så kom jag på att vi hade ju bakat en kaka med kola, choklad bitar och nötter i, var tvungen! Men tog en väldigt liten bit, den var super liten! Ska försöka få igång tränandet nästa vecka, har knappt ungarna nå då, bara ons-tors så kommer ha gott om tid att ta något som kan likna ett löpsteg.

Dagen var uppstigning 06:00, märktes tydligt att jag lagt mig en timme senare än kvällen innan, vad stendöd när jag vakna! Fixade frukost åt ungarna och allt var frid och fröjd. När dom lämnat huset blev det raka vägen upp och ner i sängen igen, sov till 10:10 när jag fick ett sms av min värdmamma, sköönt! Tog mig upp och försökte göra mig så snygg som möjligt utan att duscha håret.. de där lät äckligt, men det är inte smutsigt, funkar bara inte andra dagen att ha det utsläppt för jag ser ut som en dränkt katt. Hur som helst, tog ut Lola love för en liten rastning och efter det bar det av till Ross Park Mall. Köpte en hel del och inget kostade över 300 kr, det var faktiskt bara ett par av skorna som kostade över 200 kr, annars var allt under! Behövde verkligen utöka garderoben lite.

           
T-shirt och högklackade inhandlades på hemmaplan, H&M. Linne med motiv vette tusan vad affären hette och jag orkar inte kolla påsen, men dom hade MYCKET snyggt! Baslinnena inhandlades på Old Navy, enkel och bra basaffär. Sedan kommer gladiatorskorna från Sears (vill bara säga barn strl 4, ungefär 36 i Sverige, men håller mig till USA's strl, låter som att mina fötter är pyttesmå!)

For och skulle hämta ungarna efter det men får ett sms om att deras mamma gör det istället så då for jag hem. Har varit hemma sen dess, ungarna kom efter ett tag så baka vi kakan där, nog för att dom bara var med i början och fram tills dom fick slicka skålen, sen var det visst nog och dom placerade sig framför TV:n. Men det var trevligt så länge det varade! Så nu är familjen på någon kusins Bathmitzva (stavning?) och jag sitter i sängen och myser. Anledningen till att jag inte är med är för att det tydligen är asdyrt och det är inte min familj som betalar utan en annan, men har det ganska skönt ändå!

Kan meddela att det jag skrev igår om postkontor och Social Security number.. never happend! Hade bättre saker för mig, som att bränna pengar, he! Får ta det på måndag istället. Nu ska jag se en film tror jag, är otroligt nog helt död och skulle lätt kunna somna nu.

"Your name?"


IIH!

Åh, jag trodde jag skulle dö! Går in i mitt rum, svänger om datorn och ska ta tag i täcket och sätta mig under. Precis där jag tänkt greppa täcker sitter en SJUKT vidrig skalbagge (!) Jag skrek så äcklig var den och så rädd blev jag. Min värdmamma och tjejen blev ju helt till sig och undra vad jag skrek över, och helt ärligt tjejen tyckte också att de var äckligt och min värdmamma kopplade direkt och tog bort den åt mig. Var superberedd på att dom skulle sucka åt mig och att jag fick ta den själv! Men icket, snälla människor!

Idag har det varit lugnt och skönt. Har äntligen tvättat mina kläder sedan resan, ja jag fick inte tummen ur att göra det förrän idag. Kom hem i söndags så ni kan ju gissa hur det sett ut i mitt rum om jag säger att det enda som ryms i mitt rum är dubbelsängen jag har placerad mitt i.. alltså inte många decimetrar runt om den. Men fick det gjort och nu ser det ju nästan ut som att någon bor här! Så har inte gjort många knop alls idag, for och hämtade ungarna och sen raka vägen hem för läxor med dom. Sakerna dom lär sig i tredje och femte klass.. jag har ALDRIG lärt mig sånt på mina 12 år i skolan! Fick till och med lära mig en hel del nya ord och har även fått lära mig en ny sak i matten, kommer inte ihåg vad det hette men det var något jag aldrig sett eller räknat förut, verkligen inte när jag gick i tredje klass i alla fall.

Jag var och fixade ett social security number för ganska så länge sen nu, det skulle ta 7-10 dagar att få det hemskickat.. med min tur när det gäller sånna där saker så har jag självklart inte fått det. Grejen är ju att jag måste ha ett sånt nummer för att kunna öppna ett bankkonto, så jag hoppas att det dimper ner i brevlådan snart, annars bir jag less på riktigt! Ska ringa imorn och höra om det kan tänkas ha fastnat nånstans. Inte övertaggad att prata med dom där människorna bara, dom är otrevliga. Kommenterat utifrån egna erfarenheter!

Imorn ska jag försöka hitta ett postkontor någonstans så jag kan skicka lite saker till Sverige, systeryster ska få en finfin present. Ska även ta mig ut till antingen Waterfront (ett område med massa olika affärer) eller Nordstroms som är ett köpcenter. Känner att det kliar lite i fingrarna och eftersom jag inte tog med mig så mycket kläder så skulle jag i alla fall behöva ett nytt linne! Är ju lönehelg för tusan så man måste ju få köpa en liten en? Har till och med lyckats spara 50 dollar denna vecka som jag tänkt göra varje vecka, så tycker jag är värd det. Kan meddela att vädret har inte varit så bra idag, och ska inte vara det imorn. Sen verkar gud straffa somliga med detsamma för gårdagen gav en aningen för röd bränna och nu håller min rygg på att klia ihjäl.. men jag hade himla skönt i solen i alla fall! Men upp aptidigt imorn så sova nu!

"I'm sorry, I just realized.."


Ursäkta att jag inte är den snabbaste människan

Ja jösses.. var och skulle handla idag så messa om adressen till mat affären så jag skulle hitta dit, var ju där kvällen innan men kom inte riktigt ihåg vilken väg. Och för er som känner mig vet att mitt lokalsinne suger för att inte tala om mitt minne. Blev på pekad att jag skulle ha varit mer uppmärksam istället och lärt mig vägen efter en gång mitt i natten.. fungerar inte riktigt så men lyckades ta mig dit i alla fall så jag överlevde. Sen har vi nästa miss idag. Hade telefonen när jag lagade mat på diskbänken, lät den ligga där när jag åt och medan stekte tjejen paprika åt sig själv. Hon tar mobilen och ger den till mig, har den på bordet bredvid mig.. (nu kommer jag precis ihåg vad som hände!" Hennes far ringer och säger att dom är påväg hem med Milka, den andra hunden. Dom var tvungen att se så att hundarna fortfarande fungerade tillsammans och tjejen ville inte riktigt vara med om det skulle gå illa. Eftersom hon svarade i telefonen tog hon även med sig den ner för att spela trummor. Jag följde efter med henne och såg mobilen på stolen. Hon spelade samtidigt som jag hjälpte till att vända blad åt henne, vilket resulterade i att mobilen hamnade under bladet så den inte syntes. Eftersom jag inte tog med mig mobilen ner själv kom jag ju sjävklart inte ihåg att den var där så fick en aning panik för typ en timme sen och börja leta som en tok. Var tvungen fråga pappan om han sett den vilket gjorde honom less för han trodde jag tappat bort den. Ringde i alla fall den tillslut och hörde den nere i källaren så slutet gott allting gott! Är inte förvånad att jag förlägger saker sådär, måste ha mina saker organiserade på mitt sätt för att ha koll, ha! Men sak samma, ska aldrig mer släppa mobilen ur min hand i alla fall!

Har varit en fin dag idag! Klev upp vid 10 som vanligt och fixade frukost som jag tog med ut och åt. Låg sedan i solstolen från 11-13:30, mycket skönt men är aningen bränd nu så håller på att klia ihäl på ryggen. For och handla som sagt och hämtade upp ungarna från skolan. Var även en sväng på JCC där killen hade basketträning, under tiden spelade jag och tjejen lite one on one, kul! Sen blev det hem och laga tacos, och dom åt som aldrig förr! Ännu en lyckad matlagning från min sida, till och med herrn i huset åt, fantastiskt!

Vanilj yoghurt och bröd med russin och kanel.. mums!

Imorn börjar man 06:15.. så ska sova nu fort som tusan så jag kanske är vid liv när jag vaknar imorn!

"Have to do something about that.."


Går segt

Går himla segt för tillfället. Kom hem som sagt tidigare i söndags och har knappt sett barnen eller mina värdföräldrar sen dess. Ska försöka ta mig till Giant Eagle och inhandla lite mat. Väldigt speciellt med en familj som alltid äter ute. Det betyder alltså att det inte finns mer än frukostmat hemma, inte så kul att leva på mackor varje lunch så nu måste jag seriöst köpa hem lite riktigt mat som jag kan tillaga!

Har annars haft en fin, fin dag annars! Tog mig upp vid 10 tiden och fixade sista tvätten samt städade bort väskorna och lite annat skit på nedervåningen. Var klar lagom till 12 när Stina skulle komma och låg sedan uppe på däcket med henne från halv ett till halv tre, steeek! Är fläckvis bränd, var inte så grym med sololjan men sak samma, har inte ont av det. Min tatuering fick ju rycket och gör aningen ont, av någon anledning sväller dom svarta linjerna och det börjar klia och svida, men det är nästan borta nu, bara lite svullet. Pratade just med min värdmamma (om det är förvirrande när jag säger värdmamma eller flickvän ibland så är det samma person!). Färgade ju håret i söndags, lite slingor, hon märkte ingenting. Tjejen däremot när hon var här för trumlektion märkte både mitt hår och mina naglar som jag fixade igår. Hade ju köpt ett gelnail kit från Lindex när jag fortfarande var hemma i Sverige så provade på det nu, blev faktiskt riktigt bra! Kanske har en framtid som manikyr-människa? Hur som helst så vet man ju att man är bra på det nu också så då behöver man inte betala dyra pengar på nån som gör det åt en.

                                

Kan meddela er alla där hemma att det är 28 grader varmt ute och klockan är 20:18 på kvällen, ganska så nice va? Är kallare inomhus, nästan så man fryser, än vad det är utomhus! Morgondagen ska bjuda på likadant väder. Måste dock hämta ungarna vid tre tiden så får inte bli allt för mycket stek, men lite i alla fall. Är så himla blek att man nästan ser rakt igenom huden, men som ni ser så jobbar jag på det!

Lola måste ha ätit något väldigt dåligt idag.. hon fiser som aldrig förr och det luktar värre än vad ni kan tänka er! Sen är hon så envis så man vill döda henne ibland. Av någon anledning så har hon blödit ända sen operationen med valparna så hon blodar ju ner var än hon sitter. Kommer hon in i mitt rum som är bombarderat med kläder på golvet, vilket är något hon älskar! Ligger det kläder eller skor i hennes nivå så sätter hon sig på dom, ah! Så kan hon stå och glo på en och så säger man åt henne att gå ut, då kollar hon med världens oskyldigaste blick och sätter sig ner.. suck. För tillfället ligger hon med munnen mot mina flipflops, myys dregel..

Har inte ätit nån middag idag, tycker i alla fall inte att en macka räknas? Ska se om dom har någon god färdig mat på mataffären så får jag köpa det, måste bara få en lista så jag vet vad jag ska köpa. Har redan skrivit upp en del saker som jag vet säkert att dom ska ha, men jag har ju inte koll på allt än. Så jag får snällt vänta på min värdmamma innan jag kan kila iväg. Är dödligt trött så hon får gärna skynda sig! Ska lägga mig ner en stund tills det blir dags!

"LOLA!!"


Underbara sommar

Har varit rena rama julivädret här idag och självklart har man lyckats bränna sig.. suck! Men vem bryr sig egentligen om man råkar bli lite röd om armarna när det är så underbart ute att man kan gå runt i bikini och känna att till och med det är för mycket kläder? Nej, nej, jag klagar då verkligen inte! Har även tvättat det mesta av alla kläder som var med på skidresan, känner mig duktig. Tömde en enorm väska helt och tvättade allt så nu kan dom bara ta väskan och sätta den var dom än känner för att sätta den. Har bara kvar underställen och en liten hög med ljus tvätt så jag var kung på att tvätta OCH sola idag! Doggen var mer än lycklig också, medan jag solade uppe på däcket låg hon i skuggan och mådde super med ett ben i munnen. Tog även med henne på en prommis och har aldrig sett henne så glad, sprang som en dåre och skutta som en galning tills hon knappt kunde andas. Hade ju varit ifrån henne nu också i och med resan så när jag kom ner i köket imorse blev jag bombaderad med pussar och vassa klor mot benen, men hon är så söt så hon får!

Var nyss ute en sväng med Stina. Köpte lite förnödigheter som ansiktsmask och bomulls tussar för att ha när jag tar bort nagellack, köpte även en liten choklad kaka för att den såg god ut.. är ganska säker på att den kommer ligga på mitt rum i en vecka innan jag öppnar den, men så kan det va! Vi tog oss vidare till ett fik där jag köpte mig kulglass i form av "Birthday cake" och "Rainbow shorbeth". Vet egentligen inte riktigt vad smakerna var men det var himlarns gott ska ni veta! Efter en massa tjejsnack tog jag mig hem och nu sitter jag här, har tänkt att ta mig an att försöka göra gelnails själv.. har ett litet kit som jag köpte hemma så ska se om jag kan få det att funka! Fixa det och sen sova och ladda för seriös solning imorn!

"Tack så mycket, ooh sorry I had swedish in my head!"

Pics!

Lite bilder från Deer Valley inköpen och en liten vy!

Salt Lake, Utah!


Salt Lake, Utah


Nya goggels!


Roxy linne


Armband Utah style!


Min fina snöflinga :)


Och en liten vy :)


Deer Valley!

Ja då var man tillbaka i Pittsburgh då! Haft en bra resa till och från men ska försöka summera dom olika dagarna så ni får en liten hint om vad jag varit med om!

Tisdag 30/3
Jag valde nog det dummaste alternativet natten mot tisdag att vara vaken istället för att sova några ynka timmar. Satt uppe med tjejen och kollade på film, målade naglarna och småpratade fram till kl 03:00 när det var dags att ta sig upp och packa ihop sig för resa mot flygplatsen. Färdades från Pittsburgh till Atlanta och vidare till Utah, Salt lake city. Ni kan ju gissa vem som sov hela resan och fick en jävla konstig dygnsrytm med för lite mat. Ja, jag sov ju hela tiden så mat fick man inte i sig alls, tyvärr! Hur som helst tog vi oss i ett het stycke till hotellet eller vad det nu skulle likna? "Deer Valley Lodges" Vi fick vänta på rummet eftersom det inte vara klart så vi for in till "staden", bestod av en gata som hette så fint "Main Street" (dom hade förovrigt en gata som hette sweed st). Vi gick och käkade lunch på en resturang som hette "Red Banjo". På grund av min förvirrande natt och sovning på flyget mådde jag piss och ville inte alls äta egentligen men visste att jag var tvungen. Men det är inte det roliga den här gången, vi fick se kändisar! Uppfattade bara en av dom dock, han som spelar författaren i Moulin Rouge och även Obi-Wan Kenobi i Star wars, just precis Ewan McGregor! Tjejen var i upplösningstillstånd och jag satt med ryggen mot så fick verkligen ingen bra titt, men ändå!
Sen var det dags att fixa skidor vilket gick smärtfritt till för min del i alla fall, var väl klar på 15 min med hyrningen! Efter det bar det av till rummet som var het fantastiskt snyggt! Kom in och till höger var ett ganska stort kök med en bardisk med stolar på andra sidan om bänken. Bakom det var det ett stort köksbord och bakom det en soffa med ett litet bord och en enorm plattTV på väggen. Till vänster om ytterdörren var det rakt fram ett rum med fin dubbelsäng, plattTV, DVD, minikyl, micro och eget badrum med badkar. Till höger om det rummet var The Master Room, samma där med säng, TV. you name it! Vi hade även en övervåning som jag och tjejen delade. Ett stort rum med två dubbelsängar som även hade loftsängar på det. Även det utrustat med badrum, TV och soffor. Har bilder som kommer upp på face sen! Avslutade dagen med att beställa hem mat och sen var det sova!

Onsdag 31/3
Uppstigning 7:00, ljuvligt! Tog oss till frukosten och jag kunde faktiskt få mig en relativ svensk frukost. Yoghurt, bröd, frukt och lite annat smått och gott, så det funka. Med mat i magen var det snabbt på med täckbyxor och täckjacka. Tog och inhandlade ett par nya goggels innan dagen började helt, as snygga! Åkte runt med flickvännen, pappan och pojken medan tjejen var på privatlektion. Det snöade väldans mycket men det var underbar pudersnö som dalade ner vilket gav ett suveränt före! Vi fick oss även en galet god lunch, Chili con carne. Måste ha varit den godaste Chili con carnen jag ätit på länge, den smakade hur mycket som helst (vilket mycket inte gör här), den var stark och hade precis lagom med bönor och allt annat, helt enkelt perfekt!
När vi var klara med skidåkandet där nån gång vid tre tiden tog vi oss till rummet och bytte om till badis för bubbelpoolen. Det snöade än så var ganska intressant att bada bubbelpool utomhus när man fick snö på näsan, men det var skönt, tro mig. Kommer ärligt inte ihåg vad som hände senare.. tror vi gick ut och åt, eller så var jag hemma med tjejen den här kvällen. Något av det?

Torsdag 1/4 "April, april!"
Uppstigning i vanlig ordning 7:00 för frukost. Var lite seg denna morgon så familjen hann iväg före mig men led inte så mycket för det. Det snöade en aning och tänkte nästan ge upp men så kom solen fram där vid 13-14 tiden så var ju bara att gassa kvar i backen. Hade med mig lillkameran så tog lite bilder i fin solen.
Sista timmen träffade jag på ungarna under deras privatlektion med någon som pappan kände sen länge tillbaka. Dom erbjöd sig att jag skulle få följa med och visst, varför inte? Hade ju åkt runt hela dagen själv så lite sällskap var trevligt. Bara det att jag blev iväg dragen i massa hopp och skogsturer.. inte så farliga hopp eller så men många gupp blir stora hopp, så mina knän var lite traserade efter den turen. Men det var kul och ungarna tjöt av lycka så man kunde ju njuta av det i alla fall!
Måste berätta om min ljvuliga lunch bara. Köpte mig en tallrik pasta med någon typ av kyckling i svampsås. Ja, det slog utan tvekan Chilin, hade gärnat slukat hela tallriken men portionerna är grymma så var tvungen lämna.. skulle tagit doggybag! Kvällen blev det utgång, om det nu inte var kvällen innan det? Vet i alla fall att jag åt en Ceasar sallad någon dag ute och fick inte kyckling. Trodde det ingick i hela grejen men jag fick bara grönsallad med Ceasar dressing på. Var visst tvungen att beställa kycklingen som extra om man nu ville ha det, fick i alla fall in den senare men denna middag var intet god alls. Besk sallad och smaklös kyckling. Hem och sova efter det!

Fredag 2/4
Uppstigning än en gång 7:00 för frukost. Kommer tillbaka och kollar ut för att bli besviken av snöfall, men icket! Det var strålande sol så jag bytte om fort som tusan, greppade systemkameran och for ut före familjen för att fota som en galning. Fotade i cirka två timmar innan jag for till huvudbyggnaden och låste in kameran i ett skåp. Fixade mig en varm choklad med grädde (måste varit den godaste varma chokladen ever!" Tog mig ut på baksidan där solen gassade som bäst och drack min goa choklad. När den var uppdrucken och jag var färdig slöad tog jag mig ut i backen igen. Jag hamnade bredvid en av grupperna för skidskolorna och deras lärare undrade om jag kunde åka upp med två av pojkarna, självklart! Den ena sa inte så mycket men helt plötsligt började den ena pladdra nå galet. Han började yra om att vi inte skulle åka upp i den här liften, att det var fel lift. Sen snacka han om ett speciellt spår han tyckte om bäst och sa "And then I did this, so I did that.. and I thought that was fun.." Han viftade med händer och armar som att jag verkligen förstod vad han snackade om.. ingen aning mina vänner, tyvärr! Men han var söt i alla fall.
Vid tre tiden hade jag fått nog och tog tillfället i akt att åka tillbaka till rummet, fräscha upp mig och ta mig till Main Street för en del seriöst fotande (Facebook!). Jag fick även lite shopping gjort åt mig själv och en liten present åt syster, hemlis! Jag fick mig ett Roxy linne och två armband i alla fall, nöjd! Fick ett sms om att familjen skulle ut med vänner och käka så jag for hem och fixade mig lite mat av det som var kvar sen tisdagen, helt okej. Jag tog mig an att förstå DVD:n med misslyckande. Fick tillslut DVD:n på övervåningen att sammarbeta men då hade jag tryckt på så många knappar att man inte kunde byta kanal på själva TV:n om man nu ville se på den, oops! Såg i alla fall Alvin and the chipmunks 2. Sen blev det ännu en natts sömn på schemat.

Lördag 3/4
Sista dagen och uppstigning som vanligt för frukost. Denna dag var lite sämre dock. Får veta på morgonen först att familjen visst vill åka ensamma så jag ska möta upp dom senare på eftermiddan. Sak samma, jag överlever tänker jag. Dock var jag inte så välklädd denna dag visst (hade haft samma som alla andra dagar men idag dög det inte) Så jag frös som en stucken gris och ville helst sitta inne samtidigt som det var himla kul att åka skidor. Vid 12 var jag hungrig och upptäcker till min förfäran att jag bara har 5 dollar (35 kr), det räcker ju inte till någon mat?! Försöker förbrilt få tag på pappan eller flickvännen men utan framgång, var noll täckning på det där stället. Jag for iväg ut igen och åkte några backar till tills jag gav upp vid ett tiden. Tog mig tillbaka och lämnade in skidorna för denna resa. När jag är påväg till rummet får jag sms om att dom är påväg med pengar åt mig, dock lite sent med ungefär en timme sådär.. Var ändå ganska less och uttråkad på att åka själv så tog mig tillbaka till rummet. Köpte nudelsoppa och en bulle som jag åt på rummet. Gick ut i solen som kikade fram vid tre tiden och satt där en stund. (ångrade lite att jag inte höll ut i backen en stund till) Myste vidare med att tappa upp ett varmt bad och avslutade med en skön dusch. Damp ner i sängen och låg och läste tills familjen kom hem igen.
Hade snyggat till mig någorlunda för jag trodde vi skulle ut och äta sista kvällen tillsammans.. jag hade fel. Tjejen rusar upp och byter om fort som tusan och i farten av allt får jag veta att dom ska ut med någon vän och äta. Kändes lite snopet, men vad gör man? Satte mig i soffan och kollade på TV istället, får dock ett sms 15 minuter efter att vännen ställt in middan och då fick jag komma och göra dom sällskap istället... Fick mig i alla fall en god middag med pasta och kyckling (inte samma som lunchen). Efter middagen köpte jag även ett halsband med en snöflinga som hänge, riktitg sött! Fick det till och med 10 dollar billigare, fanns ett i guld och ett i silver, jag ville ha det i silver. Av någon anledning kollar jag priset på båda och ser att det i guld är 10 dollar billigare? Ifrågasätter varför och hon kunde ärligt inte svara på det så hon gav mig det i silver till samma pris som det i guld, nice! Sen var det hem till rummet och packa för morrondagen.

Söndag 4/4
Uppstigning 3:30.. döööööd! Fixade (pressade allt vad jag hade ner allt i min lilla väska) det sista innan bilen till flyget gick. Sov hela bilresan och även en timma på flyget. Vi hade spittrade platser så jag hamnade långt bort från familjen. Lite trist kanske men fick sova i lugn och ro och även läsa tills jag blev less. Gulliga killen dock som satt bredvid mig, han ursäktade sig för allt, ex han råkade ta i mig, han nös, han bad till och med om ursäkt för att jag var tvungen att flytta på mig när han behövde gå på toa.. asså? Men väldigt snällt ändå, bara lite väl mycket kanske! Mellanandade i Chicago där jag åt mig första Mc Donalds kycklingburgare på länge. Svepte ner den med en Cola och kan säga att den var goood!
Kliver på planet i Chicago och inser att det är pyttelitet! Var det sötaste lilla plan jag någonsin sett. En rad bestod av tre stolan, två sits och en sits. Hamnade än en gång långt från familjen men sjönk ner i min bok så var helt okej. Killen bredvid mig denna gång var lite roligare. Han somnade en del första halvtimmen och ryckte som en galning, han skrämde verkligen livet ur mig första gången och jag hade svårt att hålla mig för skratt sen. Väldigt intressant vad som kan roa en! Tog oss hem oskadda i alla fall, woho!

Ikväll har jag umgåtts med Stina, skönt med svenska, tro mig! Vi åt en sådan utsökt sushi middag att jag ville gärna flytta in där och bo där resten av mitt liv, mums. Efter det så tog vi oss till en liten store och köpte hårfärg.. nej inte mörkt utan ljust! Jag har börjat vandra sakta men säkert åt mitt sommarhår! Drog i en hel del slingor och nu är det mer eller mindre ljusbrunt. En del slingor är riktigt blonda, väldigt nära min riktiga hårfärg. Dra igenom två gånger till och jag är en riktigt svensk igen! Känner dock nu att jag måste ge upp, är dödstrött.. men kära läsare, jag är tillbaka så nu kommer det mer att läsa.. detta inlägg tar väl ett tag dock så jobba på det först!

"Blond is back"

RSS 2.0