Vår ruset

Ja nu sprang jag ju detta vår rus igår, vad fick man för det idag, jo regn. Jag är så sjukligt less på detta väder nu, är jag den enda eller? Snälla kan någon gnälla lite med mig?! Men för övrigt gick det riktigt bra att springa, men jag synar ju om det verkligen är 5 km..? Men sprang med mor min och var nästan viktigare att få henne att springa hela varvet, höll dessutom bra tempo, i alla fall för att vara vi två. Sen lyckades vi ju hamna i helt fel startled så vi kom iväg lite dåligt. Men slutet gott allting gott!

Denna dag då, i regnet. Mor min kom och hämta mig där vid lunch så for vi in till stan och käkade. Sen strosade jag runt själv, vilket kändes fruktansvärt mobbat. Som Gojjan sa, hade man haft pengar och shoppat lös hade det ju varit helt ok, men nu hade inte jag det. Jag gick runt lite och sökte skor för jobbet, hittade ett par men lite smådyra, men la undan dom ändå. Sen blev jag ensammast i världen och satte mig på Blå gåsen med en glass och läste en bok mor köpt åt mig tills syster kom in. Det blev en till sväng för lunch, kunde ju inte låta syster svälta. När vi sitter där också, så ser jag att det rör sig i ögonvrån, OMG det är världens största geting!!! Jag har några extrema fobier här i världen, bland annat getingar. Jag har ingen aning om jag är allergisk eller så men jag hade inte tänkt ta reda på det heller, i alla fall inte den hårda vägen. Jag är så fruktansvärt rädd att kommer den nog nära fryser jag ihop totalt, kinper ihop ögonen och hoppas att jag ska försvinna genom jorden. När väl getingen, efter oftast ha gått på mig lite och sniffat på mig, åker iväg kan jag äntligen slappna av och brukar få ofta bryta ihop totalt på grund av chocken. Jag vet, låter helt extremt, men jag kan ärligt inte andas när det kommer en geting. Men som tur var så var fru geting lite slö och gjorde inga extrema närmanden, så jag dog inte idag heller. Efter detta blev det Helex, as always. Gick grymt segt dock, körde rygg och armar, ville bara lägga mig bakom dom fria vikterna och sova. Men ni ska veta att jag gjorde några chins idag, helt galet stolt! Men efter dom gick resten av träningen bara utför.

Nu sitter jag här och klockan är inte än elva och tänkte ligga i sängen innan dess också. Så sista raderna då. Imorn blir det 5 km igen och sen jobb på kvällen. Inte så mycket annat planerat för den dagen då. Men nu sova så jag är pigger imorn!

xoxo

Madness

Förstår inte varför jag bloggar nu, totalt mitt i natten! Men i alla fall, mors dag idag. Det blev att luncha på stan med mor och syster. Papi åkte ju till Thailand med jobbet i två veckor idag.. rätt åt honom att det är regnperiod! Nämen hoppas han får ha det bra på den lediga tid han får om man får någon och hoppas vädret håller sig för karln. Sen har jag jobbat idag ju (!!) min första dag. Det gick faktiskt riktigt bra. Slog i alla fall inte sönder några glas eller tallrikar och jag fick beröm av chefen, så visst ska man vara nöjd. Och mer jobb blir det. Sen ska jag inte klaga, men kvällar och helger.. början man jobba 12 på dagen då? Men sak samma, helt underbart att ha ett jobb och dessutom galet goa arbetskamrater.

Sen fyller jag år snart Linnea.. så kolla på denna bild.. syna noooga! Man kan ju beställa nu, gör ju inget om det ligger i en låda en dryg månad! Strl 6 på första ringen, 6/7 på andra och 7 på tredje.. bara så du vet!!!



xoxo

Båten

Igår blev det utgång, nykter sådan men hey, man kan ha kul ändå! Körde bil vilket var sjukt värt med tanke på vädret igår, regn i mellan stora skalor. Inte okej om jag hade cyklat, då hade jag varit bitter. Men det blev att ta sig till Jenny där vid halv nio och så gick de utför efter det. Hamnade så klart på båten, helt obrydda om det icke båtvädret. Men visst stannade vi hela kvällen och fick oss många trevliga skratt, absolut! Alltid kul med tjejerna, denna gång var även Linda och Danni med, Linda är ju gammalt men Danni var ny och det ska ni veta är en super härlig brud, så skål på den! Gojjan klagar och vill ha bilder, men min facebook är inte med så får ta det imorn. Sen var det ju finbesök i Luleå stad, Filip och Fredrik ska ni veta! Vart Fredrik var det vet jag inte, men gode jag visste vart Filip var, på BÅTEN. Kanoners kille, och då menar jag promille haltigt, HA! Men grymt skön kille ändå, försökte få honom att dansa men huvudet verkade inte riktigt vara med, bara några för många öl om vi säger så. Men då har man sett en kändis!

Nu ska jag bege mig i säng. Min första arbetsdag imorn så får se hur mycket jag kommer sova inatt, tur att jag inte börjar förrän fyra på eftermiddan. Sjukt nervös, har ju inte haft ett "riktigt" jobb på över ett år nu. Önska mig lycka till och hoppas jag inte välter ut något över någon!



xoxo

Låt mig få ett liv

Första arbetsdagen på söndag, jag slänger iväg en lätt bön till gud att det ska gå bra. Ska man tro på gud i någon form så kan det väl vara för att han ska ge mig tur på jobbet? Annars.. not so much. Men helt på riktigt så är jag så himla less på detta träliga liv. Det första jag gör när jag vaknar är att dra på mig träningskläderna för att jag först om sådär fem timmar ska till gymmet. Känner man sig inte lite sunkig då? Ska svara på den, JA det gör man. Men vem ska jag klä upp mig för egentligen? Nåja, ikväll får jag klä upp mig, för ikväll ska vi slå klackarna i taket. Men nu kom min mor hem så ska prata lite med henne innan jag åker till gymmet. Känns viktigt, söte mor!



xoxo

Sämre syn

Jajemen, det blev ett besök hos optikern idag för jag har plågats at huvudvärk nästan hela veckan. Kommer sig dit och visst fasen har synen men blev bra av sig självt börjat bli sämre igen, oh no! Men får ju skylla sig själv lite när man inte använt glasögonen så flitigt, lika med inte alls. Men då ska ni veta att man slog på stort! Blev nya bågar samt att man fick sig ett par solglajjor med styrka på köpet, hur fantastiskt var inte det? Så nu kan man ju se när man kör bil även med solisar. Hittade ett par riktigt snygga bågar i alla fall på dom vanliga glasögonen, riktigt nöjd. Var för övrigt dom första jag provade, så måste ju ha varit nå speciellt med dom. Solisarna ser ut som mina vanliga solisar, denna Rayban kopia som finns överallt på stan nu. Svarta bågar med beige färg på insidan, riktigt snitsigt. Sen på detta blev det självklart gymmet, som vanligt. Inte så mycket märkvärdigt där, väldigt segt gick det bara. Men lite duktig var jag i alla fall! Ni ska veta att armhävningar är INTE min starka sida, aldrig varit. Så att klara fem i rad är en stor bedrift för mig. Men idag ska ni veta att jag orkade pumpa tio stycken (!!) och nej det var inte först av allt utan sist av allt, när jag redan kört armar och bröst. Så känner att det går ju frammåt nu i alla fall. Imorn blir det goa 5 km igen, börjar bli bra på det här nu.. peppar peppar ta i trä. Men det ska nog gå vägen!

För övrigt ikväll då så har jag slingat Alex hår. Jag tyckte det blev riktigt snyggt när ögat fick vänja sig vid det. Det blev som en lite rost/röd/brun grej av det hela, hade lätt haft den färgen själv. Tur säger jag väl till det, för hade jag sabbat det ryktades det om att mitt hår skulle rakas av.. vet inte vad jag hade tyckt om det? Sen blir det visst utgång en kväll som imorn så då ska hon få glassa runt med färgen och se vilka den faller i smaken, jag tror på ALLA! Hoho! Men nu ska jag nog se till att krypa ner under lakanen så jag orkar med morgondagen.



xoxo

Nu vill jag ha sommar

Jag tror moder natur är arg på mig, eller så har jag bara otur. Vi närmar oss maj med grymma steg nu men är det varmare än 12 grader än? Ne, det är det inte, men bara solen får lysa så överlever man ju faktiskt i linne utomhus om man sitter riktigt still. Det var det som var min plan alldeles nyss. Tog min bok, drog på mig bikinitop till och med och gick ut i solstolarna på gården. Blåste lite illa men drog ändå ner så tubtoppen bara täckte magen och av med tjocktröjan samt drog upp byxbenen över knäna. Helt underbart att bara sitta och läsa och må bra. Sen blir det väldigt mörkt, då har solen gått i moln.. och inte lilla molnet då, sträcker sig över halva himlen.. den halvan solen är påväg in i, tyvärr. Sitter nu och ser ut över den mörka halvan och är lite bitter, jag ville ju SOLA! Så nu tycker jag verkligen att norrland kan få sig lite sommar. Kollade vädret imorse och chans för åska ikväll, hoppas den tar med sig någon typ av värme från något land. Ryssvärmen har man ju hört talas om, men denna gång tror jag molnen kommer från England hållet, tror vi på England eller drar det bara med sig mer kyla och mer regn? Let's hope not!

Gårdagen var så seg så jag mår lite illa av att man blivit så lat. Tro mig inte fel, jag tränar fortfarande varje dag mer eller mindre, men det är då också det enda jag gör. Var uppe till FÖR sent i måndags så jag tog mig upp först 10 igår. Sen kom syster där vid lunch, käkade och sen var hon trötter så hon ville sova. Var inge bra på TV heller så jag tänkte jag skulle vila också, slutade med att vi sov två timmar! Det enda jag gör är att sova, får panik snart. Men idag ska det bli mer, mitt solande gick ju åt skogen, men blir lunch snart och sen gymmet. Ska plåga mig på bandet igen med 5 km, fick ju vila benen igår så. Sen ikväll blir det skojsigt med bowling med laget. Blir även käk på det. Så himla söt Marina var, jag äter inte pizza så skulle först inte äta alls. Men då hade hon ringt och kollat om det fanns nån annan mat så jag fick mig en sallad nu iställe. Uppskattas himlarns! Och nej jag äter inte pizza bara för att det är fruktansvärt onyttigt, jag tycker faktiskt inte om det. Inte direkt hamburgare heller. Är ganska glad för det ändå, med tanke på hur mycket jag tycker om chips, räcker ju med en grej, eller hur? Men nu ska jag plantera rumpan i soffan igen och sen göra lite lunch. Förbannade moln som förstörde mina planer!


Syster i helgen på Maran

xoxo

Exploderar

Min skalle har inte varit riktigt hundra dom senaste två dagarna. Ah, skit kul, nån säger att det har den väl aldrig varit. Men nej, jag menar bara att jag haft huvudvärk, som när man inte använder glasögonen. Den har som legat precis över ögonbrynen och igår provade jag att dra på mig glajjorna för att se om de blev nån skillnad. Men jag är rädd att det är fel styrka på mina glas. Jag vet inte vad jag är riktigt, men jag ser dåligt på långt håll så mina glasögon förstorar alltså. Drog på dom igår och texten blev ju avsevärt större, men inte skarpare. Så det får väl bli en tripp till herr optiker för att se vad som kan stå på, för så här kan vi ju inte ha det!

I alla fall, min lördag var kanon, i alla fall kvällen. På dagen sprang syster milen, galning. Jag fick första köra henne på packisen till Porsön, sen cykla som en dåre till stan, sen cykla tillbaka till Porsön för att se henne gå i mål och sen var de bara att ta henne på packisen hem också. Riktigt benpass där ni! Sen blev det gode gott med sushi buffé på kvällen. Jag ÄLSKAR sushi, jag tröck hela 26 bitar.. asså va?! Men jag lyckades, satt ju nästan två timmar så hade ju gott om tid på sig att smälta mellan omgångarna. Men det var så sjukt gott så det var inte sant. Blir lätt att önska sig några sushi omgångar när jag fyller år, vilken lycka det hade varit!

Sen söndag, igår då, var det hemskt lite action. Det enda blev två varv runt berget, lagom terräng sådär. Får man kalla det terräng? Nåja, jag gör det för det är jobbigt att springa runt där ska ni veta med alla backar. Skulle elda på min mor lite för att se om hon eller jag sprang fortare. Lyckades få henne att förbättra sig i alla fall en och en halv minut. Sträckan ska vara ungefär 4,4 km. Men det kändes skönt, låg och sov i soffan när morsan kom hem så hon ryckte upp mig och tack för det, det var det verkligen värt!

Idag måndag har det varit väldigt lugnt igen. Efter lunch for jag in till stan för att möta syster. Vi gick runt lite och hon köpte fin fina nagellack medan jag bara fick drömma om shopping. Syster for på pass och jag firrade min mobil innan jag tog mig till Helex också lagom tills passet var slut. Körde galna intervaller och sen ben på det, jag är död nu. Men nu blev jag störd på skype så nu skriver ja inge mer, hände ändå inget mer speciellt denna dag!



xoxo

Sänker båten

Igår var en riktigt skön dag. Var väldigt lat där då innan jag for till syster, var lite mer lat när jag napa där en stund. Sen lagade vi middag innan bion, så då var ja lite bättre! Pirates filmen var förövrigt riktigt bra. Syster fick säga åt mig några gånger när jag skrattade för högt, oops! Men jag var inte den enda som skrattade högt, så var inte det enda mongot. Sen efter det åkte jag hem men det blev bara till att vända tillbaka till stan för lite trevligheter hos Jenny, även Gajja gjorde ju oss sällskap och efter många om och men så blev det utgång, är det olikt eller? NE! Men första helgen för båten, tydligen ska man ju ha denna kärlek till båten på sommaren, jag har inte den, jag missade den sommaren när den utvecklades. Så nu ligger jag lite efter men kände att båten kan vara en hit, dock inte med fel skor och nykter som jag var igår. Eller nykter kommer nog gå solklart, men aldrig i dom skorna igen. Vi myste på, shaka ass på dansgolvet och träffade mycket trevligt folk ute. Helt OK kväll!

Idag har jag varit jätte hurtig.. jag har sett när syster sprungit en mil, jag blev helt slut ska ni veta! För först kom syster hit, och så fick jag ta henne på packisen på mustangen till Porsön där starten gick, strax innan starten cyklar jag in till stan för att vänta på henne där. Håller nästan på att missa henne, hade hon inte vinkat handen i ansiktet hade jag nog det också. Sen var det bara att hojja tillbaka till Porsön för att se när hon gick i mål på duktiga 59,17 om ja inte missminner mig. Helt galet, hade aldrig! Sen fick jag ju hojja hem med henne igen också, så rejäl benträning fick jag. Men värst var motvinden in mot stan, och att det började regna på väg hem sen, blev genomblöt!

Men nu ska ni veta att jag ska in till stan och få mig lite sushibuffé! Jag ska äta tills jag fan spyr, så jääääkla gott det är med sushi, guds gåva för mig som inte tycker om typ nån annan fisk i någon annan form. Så på med halsduk och vantar, solen lyser men kylan ligger i luften, nu kör vi!


Jenky med sin panter!

xoxo

Sol, reng och hagel på samma gång

Skulle nu ha prommat till syster mer ser ut genom fönstret och det fina vädret från morgonen har gått över i ösregn, hagel och sol på samma gång.. det blir alltså bussen för mig! Tänkte lägga upp snabba bilder. Sen blir det bio ikväl,, pirates!


dagens outfit, trotsar vädret med magtröja och mina snygga nya byxor, som jag förövrigt inte kom i första veckan jag kom hem, nu sitter dom som en smäck!


Snygg virkad bikini från Lindex, me like!

xoxo

#!@&%

Jag har haft den sämsta möjliga morgonen någonsin. Det började inte så farligt, Gajja smsade halv 9, halvtimme innan klockan skulle ringa. Men det var helt ok, ingen fara där. Sen snoozar jag mellan 9-9:30, mitt i min snooze ringer syster "Har du bilen, jag tror jag glömde stänga av spisen?" Så då äre ju bara dra sig ur sängen. Sen säger hon också att ne, ja behöver ju inte stressa. Men nänä, huset kan bara brinna ner? Asså hur tänker man där? Nåja, mådde illa som en snok, fick i mig ett O'Boy glas i alla fall. Ringer mamma och frågar om hon har bilen, inte det, den var hemma. Går ut och kör ut bilen och kommer på att jag inte har nyckeln till lägenheten, SKIT! Kör in på gården och parkar bilen för att ringa mamma och fråga var den är.. inget svar, kan inte jobbnummret heller. Då ringer jag pappa, men han bara yrade, hjälpte mig inte alls, less! Så ringer syster, hon klickar mig. Skickar sms "Vad är mammas jobbnummer?" Jag får fem sms, jag hinner skicka samma sms igen innan jag får det sjätte smset där hennes nummer till slut står.. just nu KOKAR jag! Jag ringer mamma igen, inget svar nu heller förrän om typ 100 signaler. Men till slut får jag svar, då kläcker hon att hon har nyckeln så jag måste åka till Porsön först och hämta den. Sen har jag röda vågen heeela vägen till syster, plus att i stan hamnar jag bakom en körskole elev som kör seriöst 20 km/h och jag känner att om nu systers lägenhet brinner har jag inte tid med detta. Funderade på att gå ur bilen och springa ikapp eleven och skrika "MEN KÖR DÅÅÅÅ!!!". Till slut försvinner det hindret men då ringer syster, lite olägligt säger jag. Kör in i rondellen och håller på att krocka för idioten som kommer från andra sidan rondellen tyckte det var lämpligt att köra in halva bilen i rondollen fast jag var där. Till slut kommer jag upp i lägenheten i alla fall och spisen är självklart inte på. Sen ringer jag upp syster men då svarar hon ju inte heller igen då, utan halvvägs hem smsar hon mig. Då håller jag på att explodera! Men jag tog mig hem i ett stycke och nu sitter jag här i soffan och tänker inte röra mig ur fläcken förrän basketträningen ikväll, så det så!

Men ska berätta här om dan, när ja kom hem med bilen klockan ett på natten. Kör in den i garaget och på vår plats står en annan bil?! Tänkte nu jävlar har nån tattare kört in sin kompis bil och tyckte dom kunde "låna" vår plats. Tog i alla fall regnumret, skrev en lapp också men den togs bort senare. Fick parkera utanför helt enkelt på gästparkeringen. Jag gick in och sökte upp bilen och ägaren, fick numret att det var en av våra grannars bil på gården bredvid. Lunchtid dagen efter står bilen forfarande där så mamma ringer personen i fråga och det visade sig att sambon hade parkerat bilen fel bara. Det var efter detta jag tog bort lappen. Var ingen hemsk lapp alls, bara att jag tyckte att vi som faktiskt betalar för denna plats, gjort i 20 år, kan väl få ha den ifred? Men slutet gott allting gott.

Efter bildramat hojjade jag till Ida för att ta en tur på stan. Blev att sukta efter kläder och sen tog vi oss en lunch på subway med Cissi. Satt där i flera timmar och bara snackade, hemskt trevligt. Sen splittrades vi och jag väntade på mor min, banken behövde komma in till stan. Hon hade hittat en massa snygga kläder och köpte allt ihop, riktigt snygg kjol och kavaj samt en klänning, vilken pingla! Även jag fick lite smått och gott. När jag kom hem från USA gick jag på stan och provade ett par byxor, jag fick dom inte ens över röven då, nu satt dom som en smäck! Sen fick jag mig även en sjukt fin virkad bikini från Lindex. Hade jag varit på bättre humör idag hade jag tagit kort på det här och lagt upp, men det får bli en bildfri blogg ett tag till. Nu ska jag se en film och må bra!

xoxo

Arbetslös

Nej, jag är inte arbetslös längre, startskottet kommer att gå på morsdag och jag hade inte kunnat vara lyckligare! Jag vill bara säga att ni som har jobb, och nu tycker att det är så hemskt och jobbigt. Prova vara arbetslös i sådär två månader utan pengar och veta att det kommer inte komma någon inkomst förrän om ytterligare flera månader. Det är något som verkligen irriterat mig sen jag kom hem, alla som gnäller på sina jobb. Jag känner mig nästan lite irriterad på mig själv att jag klagade på au pair jobbet. Det var ett litet helvete, absolut, men jag hade i alla fall ett jobb. Jag var stensäker på att jag inte skulle förlänga, att jag skulle hem till Sverige och aldrig mer vara au pair igen, men ni ska veta att tanken på att "va fan förlängde jag inte för?" har slagit mig ett antal gånger sen jag kom hem, just för att jag inte haft ett jobb. Jag har bara varit arbetslös i knappt två månader, jag har till och med haft pengar att röra mig med, ett tag i alla fall. Men gode jag vill aldrig mer vara arbetslös, ALDRIG!

Hur som helst, igår ringde jag upp resturangen i södrahamn för att höra hur det stod till. Fick jag jobbet, fick jag det inte? Om jag fick det när börjar jag jobba? Och SJÄlVKLART var svaret att jag hade fått det. Kan ni förstå vilken tyngd som lättades från hela min kropp?! Jag var väldigt bitter förr när jag arbetade inom resturang, men aldrig mer. Detta kommer bli den bästa sommaren med ett grymt bra jobb. Kanske inte är det bästa i andras ögon, inte så bra betalt och inte bekvämt. Men jag är bara så glad att jag faktiskt fick ett jobb, att jag kommer överleva sommaren, helt fantastiskt! Jag kommer aldrig mer underskatta ett arbete, oavsett vad det är.

Sen igår blev det ju fira med middag på Waldorf och mys i soffan hemma med en glasstrut, helt ok! Annars har denna dag varit ganska så händelselös. Ställde klockan som vanligt på nio men efter jag snoozat till halv tio stängde jag av den för jag tänkte gå upp. Vaknar med ett ryck av att telefonen ringer! Jag hade ju somnat om, hela två timmar! Syster var på tråden, klockan var halv tolv. Så det blev upp och käka nån typ av frukost/lunch och sen raka spåret till gymmet. Sen strosade vi på stan ett tag, visade drömskorna och lite annat som man önskar sig. Och nu sitter jag här, skulle ha varit basketträning idag, men den hade dom vissts ställt in. Så jag ska hoppa in i duschen nu i alla fall och sen får vi se vart kvällen tar mig.

xoxo

Naglarna svider och jag ser ut som ett troll

Ja, mina naglar svider lite. Efter att långnaglarna försvann har dom inte mått så bra. Är fortfarande nån tip kvar vilket medför lite material kvar som jag självklart inte kan låta bli att pilla bort om dom nu delar sig från den riktiga nageln. Så nu är dom så tunna så dom svider. Tog bort mitt knallrosa lack i alla fall och klippte ner alla naglar och drog på en ljusbrun färg istället så det inte blev lika skrikigt. Behöver ju inte skylta med sjukt fula naglar genom att ha färg som hörs ändå till Kina. Men dom växer väl ut och blir fina igen så småningom. Sen ser jag ut som världens troll. Tog en dusch imorse, gjorde turban med handduk som alltid. Efter ett tag blev jag less på handduken och lät håret torka för sig själv, dålig ide. Det är så risigt och står åt alla håll och väderstreck som går. Försöker hitta min borste men kan inte se den? Nåja, projekt till när jag är klar här.

Gårdagen då.. fruktansvärt seg. Satt hemma nästan hela dan, tog mig ut en sväng men då bara för en tur till solariet för jag orkade inte med så mycket mer. Men var grymt skönt med dom där 18 minutrarna och visst fick man lite extra färg, eller extra fräknar, kanske både och? Sen var farmor på besök, alltid lika trevligt. Så himla söt hon är. Skrev inte om det tror jag men jag har förgats av ett uttryck som Gajja började säga ganska på en gång efter jag kommit hem, nämligen "håll i hatten". Så det har varit ett återkommande uttryck när något oväntat har hänt eller så, liksom något vi "ungdomar" säger, det jag kopplar ihop det med i alla fall. Men när jag kommer in hos syster på lördag efter stan så är farmor och far där. När farmor hör att det är jag ute i hallen så hör jag från andra rummet "men håll i hatten!!". Tror ni jag skratta nå? Himlarns kul var det i alla fall. Kanske inte kul för någon som inte är insatt, men det var så himla ironiskt bara.

Sen ska ni få veta vad jag gjort också. Jag tog mig tid här om dagen och kopierade in ALLA inlägg från mitt år i USA i ett word dokument. Blev en redigt några 100-tals sidor. När jag kollade stod det 400 nånting tror jag, men då var jag inte ens klar. Är inte så snyggt redigerat med vissa sidor med bara en bild på. Men någon dag ska jag sätta mig ner och fixa det där så det kan skrivas ut och sparas i en kartong. Kommer bli kul om si sådär 10-20 år att ta fram allt och läsa det igen. Sen en kul grej, word skickar ett felmeddelande efter ett tag och säger "dokumentet innehåller för många stav och grammatikfel för att programmet ska klara av att rätta". Det visar på min extremt dåliga svenska det då? Vet att jag har kass svenska, i alla fall skrivspråk. Men jag dör inte för det! I alla fall, nu ska jag ladda för gymmet, får vi se hur mycket vi orkar där. Pissväder ute så ska försöka tajma in en buss.

xoxo

Eric Saade en player?

Jag har sökt sen igår på youtube och försökt hitta klippet där Eric blir intervjuad av Malin dagen innan finalen. Jag tycker nästan lite synd om Molly, för visst är dom fortfarande tillsammans eller har jag missat nå? Men i alla fall. Detta klipp visades efter hela programmet igår. Malin frågar lite hur han känner, nervös och så vidare. Så när dom står där ser han i ögonen på henne, liksom självklart, hon pratar ju med honom. Men OJDÅ, ögonen for ner till bröstnivå helt plötsligt. Hon hade ju lite v-ringat tror jag, men inte så farligt, och inte heller nån större hylla, men ner skulle han kolla. Tänkte väl att han kanske bara kollade ner, kanske bara såg ut som att han kollade in i blusen på henne. Sen ger hon honom en lyckospark och intervjun är klar. Malin står och kollar in i kameran och Eric har FAST blick på Malins ansikte.. till en början. Han står där och flinar lite lätt, ser som lätt road ut och lite småkär. Sen går det inte att mista sig på det, BOOM!! Ögonen går ner till bröstnivå igen, och inte för en kort stund heller utan han verkligen kollar (!). Tyvärr har jag inte hittat klippet, just kanske för att det var riktigt boob-watch på gång. Men ah, jag vet inte riktigt vad man ska säga? Vad säger Molly är ju min fråga när han så tydligt kan stå i TV och göra sådär, visste han att han var med i bild eller? Det vet vi först om skvaller spalterna såg samma sak som jag.

Annars tyckte jag att det var lite illa dom som vann igår, Azerbaijan. Dom var ju inte bra, då var ju faktiskt Saade bättre. Fast vet ändå inte om jag tyckte att han skulle ha vunnit heller. Det var himla svårt att ha en favorit, men jag gillade ju Irlands bidrag, helt galet, väldigt ostrukturerat som gav många minus, men det var en bra låt, kommer den på krogen med kanske lite extra remix på den, oj va ja ska dansa! Annars var det som alltid, en liten flopp som man bara måste se på bara för att det ska vara så.

Men jag hann ju med annat igår också. Tog mig upp skapligt tidigt för en lördag, där vi halv 10 tror jag. Duschade och gjorde mig så snygg jag kunde, man känner sig inte så fräsig när man är lite halvförkyld sådär. Sen trampade jag in till Jenny där strax innan 11 och så blev det dags för shopping, eller Jenny shoppade, jag tittade på.. HA! Nämen det var himla trevligt att bara gå runt. Har ju som sagt inga pengar, verkligen inga pengar så jag kunde inte ens frestas av att köpa. Men skorna Jenny nekade hade jag gärna haft 300 till övers för, ingen som vill skänka lite pengar? Sen blev det lunch på sushi baren. Vet ni vad jag lyckades med då? Jag tog en miso soppa till, så hade jag typ käka upp alla blad i den och skulle lyfta upp den och dricka, ni tror fasen inte jag tappar den och spiller ut allt över bordet, och så hamnade det mesta på tallriken med sushi, SUCK! Som tur var tror jag inte så många såg och vi lyckades rädda allt, gjorde ju inte så mycket att sushin fick lite soppa över sig, den var ju ätbar ändå. Tråkigt bara att jag betalade 15 kronor extra och fick noll för det. Men himlarns gott var det i alla fall. Sen avslutade vi all Jenny shopping med varsin grymt go milkshake från Blågåsen, grymt bra är dom. Jag tog mig en kiwi shake och Jenny drog en jordgubb, som hon sa "tar man sig inte ut för en rosa panter på oliven får man nöja sig med en jordgubbs shake på stan".

Nu ska jag göra nå trevligt som att läsa en bok. Sen kanske jag ska ta min snoriga näsa på en prommis i alla fall. Antingen blir det omväg runt berget eller raka vägen till solariet. Man blir så deprimerad av att bara sitta inne, speciellt när det är halvtaskigt väder, hoja! So long suckers!


En bild från Sthlm :)

xoxo


Pollen?

Jag sitter här och snorar och har mig, lät som en motorsåg imorse när jag vaknade. Jag säger bara att snälla, snälla, snälla säg att jag bara är förkyld! Tänk om man nu gått och fått pollen, tänk att ha det nu varje år sen. Asså jag vet ju att det är många som har det, både mor och far och säkert en stor procent av sveriges befolkning och lite till. Men jag känner att har jag varit utan allergier hela mitt liv så kan det gärna få fortsätta så. Men då säger väl ni som är allergiska att fan du som aldrig haft nå kan nog få lite nu du med. Fast det tycker inte jag. Men i alla fall, tror det lutar åt en vanlig förkylning för näsan började gorma efter jag sprang i tisdags.

Hur som helst, gårdagen skrev jag inget för jag dog, var så himla trött. Men jag tog mig upp i normal tid och fick i mig frulle. Sen kom syster och då lagade vi golunch och sedan färgade jag hennes ögonbryn. Efter allt detta prommade vi in till stan och satt på KH trappen i solen, helt underbart! Blev dags för syster att jobba så jag passade på att kila förbi Jenny och hämta min kamera, så nu är valborgsbilderna ute på facebook! Sen prommade jag helt enkelt hem och satte mig på röven i soffan och kände att all energi var borta. Tog mig i alla fall ork att se på eurovison, tack gode att Saade gick vidare, lite skämmigt om vi hade bommat ett år till. Men jag är så hemsk så jag håller inte ens på honom, tycker hans låt är ganska dålig, bra show, men annars mööp! Men hur många bryr sig egentligen om eurovison? Jag bryr mig bara för att man alltid brytt sig, man har alltid suttit med den där chipsskålen och sen alltid somnat under röstningen i slutet så man ändå inte fick veta vem som vann. Men som Svensson Svensson, den SKA stå där!

Idag blir det stäääda, mitt rum ser för hemskt ut. Sen tvätta min sista tvätt. Ska ta mig till gymmet och köra den tredje femman för veckan nu, BRA jobbat Jenny säger jag bara! Måste ju hårdköra nu inför beachen 2011, ligger ju aningen efter. Tur att sommaren inte börjar så tidigt här uppe, då får man mer tid på sig tills beachen hägrar. Men städa var det, och kanske flytta tillbaka datorn till skrivbordet och sen även min snygga datastol som jag snickrade ihop i onsdags, nu kör vi!

xoxo

Överkörd

Efter trevligheter med Linda som mjukglass och sallad på stan så blev det Helex igen. Var bara att kliva på bandet och köra 5 km igen, helt otroligt att man orkar. Eller hoppade av kanske 15 sekunder för mina knän höll på att gå sönder, men annars körde jag fullt ut. Känner mig sjukt nöjd med min insats, blev även  bröst och axlar på detta. Känner att träningsvärken är ett faktum och sömnen har slagit mig hårdare än någonsin. Så jag ska bara krafsa ner detta och sen sova.

En lite kul grej som hände idag som jag kan skriva bara för att få fylla ut lite. Efter gymmet blev det att gå med syster till konsum och sen köra henne hem.. på cykel. Men i alla fall, vi gick över ett övergångsställ så kommer det en bil som tydligen också har grönt, sitter en ung kille och kör och en ung tjej brevid. Så jag kollar ju på dom så dom ska stanna liksom, inte kul att bli nermejad. Då dyker killens hand upp och ger ett peacetecken, eller va man nu kallar det, två fingrar i alla fall. Vet inte varför, men han såg glad ut. Undrar ju också om man kanske kände människan, men ja tvekar på den? Men intressant vad en del får för sig. NU ska jag sova, äntligen.

xoxo


5 km

Ja ni ska veta att igår sprang jag 5 km på bandet. Jag älskar att träna men att löpa sådär är såååå tråkigt! Men jag klarade det och det var väl första gången på två år säkert som jag faktiskt sprungit på riktigt. Men det gick bra, förutom att knäna höll på att gå av efter sådär 3 km, men jag bet ihop och slutförde min uppgift. Glömde dock att strecha igår så ska bli att springa idag igen för att minska smärtan. Har redan känningar i rumpan så är fett måste med löpning sen ikväll.

Men idag då förutom träning så ska jag täffa Linda en sväng. Vet inte vad vi ska hitta på än men de får vi se. Hon slutar snart så får vi slå våra kloka huvuden ihop så ser vi. Annars har det hänt mycket litet idag. Tog en rejäl sovmorgon så mer än halva dagen är ju redan borta. Men helvete, om ja faktiskt skulle ta och snickra ihop den där förbannade stolen jag köpte på IKEA, för det har inte hänt än. Så det gör ja!

xoxo

Stockholm

Vilken kanon helg! Tackar Stina några varv runt jorden som jag fick tillbringa den med. På fredag morgon bar det av så tidigt som det bara gick, avgång från Kallax 06:35. Framme i Sthlm vid åtta tiden och halvtimme efter dök Stina upp. Efter många om och men och GPS sökanden hittade vi till lägenheten som skulle agera hem för helgen. Vi gjorde oss hemmastadda och gick sedan ner på konsum för att inhandla diverse ätbara saker. Fick i oss lite frulle och efter detta tågade vi ut på stan för att se oss omkring. Blev lite shopping och en massa catching up. Sen bar det av hemmåt, besök på "apoteket med den gröna skylten" och lyckades sedan få ihop en fin fin middag med kyckling, matvete och en go sallad. Vi "pulade" på med dusch och nödvändigt fix. Skulle ut och möta Freppe men killen va så seg så vi tog oss ut på egna äventyr. Frågade lite, använde GPSen men till slut hittade vi till en bar som hette Soft. Riktigt bra för att inte vara så bra, men de va go musik och gott sällskap så vem ska klaga? Till slut hittade även Freppe till Soft och efter det drog vi vidare till Lobby där vi fortsatte dansandet heeeela natten.

Lördag blev en seg start. Eller jag var som en studsboll redan klockan 10 av någon anledning. Men överlag tog det oss ändå till klockan två innan vi tog oss ut. Vi kilade iväg mot Gamlastan där vi uppsökte fiket Kaffekoppen. Åt en supergod spenatsoppa och mådde bra. Sen var det dags att skynda hemmåt för festen var inte slut än. Vi köpte mat för att grilla och sen blev det snabbfix innan vi tog oss till Carro och John, även Tovie var där. Det blev mycket prat, god mat och sällskapsspel innan det var dags att ta sig innåt stan igen för en ny kväll med klackarna i taket. Hamnade först på söder men var inte så mycket drag där så det blev Lobby igen, helt suveränt. Väl inne på Lobby träffan man helt otippat på Lulefolk också, var ju himla kul! Så det blev skaka en massa rumpa och så som alla Lulekvällar blev det en MAX på det. Slutet på kvällen, allting gott!

Söndag blev det en lika seg start. Men med inga måsten kommande kväll gjorde det absolut ingenting. Vi tog oss upp och in till Gamlastan igen där vi mötte upp Carro och Tove för en kina lunch, grymt gott. Sen satt vi nere vid någon hamn, tvärs emot Riddarholmen om ja inte missminer mig, och mådde gott. Var lite kallt så satt inte så länge, men oj så skönt. Men dagen drog mot sitt slut, så då var planen godis och film, vilket det också blev. Vi hann även med att slinga mitt hår lite lätt, ingen stor förändring men nu ser det mest lite solblekt ut i hela håret, blev fint. Var inte så mycket mer denna dag.

Måndag, sista dagen. Denna morgon var det min tur att vara död. Men vi städade ihop oss och drog på shorts och linne, var gudomligt varmt och fint ute. Blev ner till hamnen där igen för att steka. rullade upp tröjan och rullade ner shortsen. Lyckades bränna mig på knäna av alla ställen, men så värt. Köpte även med oss sushi som åts i solen, helt underbart. Efter ett tag tog vi oss tillbaka genom stan, stannade för lite shopping och även för en mjukglass innan vi tog oss till lägenheten för att plocka ihop det sista och åka mot Arlanda med lite lätt ångest. Man börjar förstå nu varför man bor i södra Sverige, helt underbart är det! Så kort och gott var det en suverän helg och denna gör vi om så fort som möjligt! Så tackar och bockar till alla med verkande 6-9 maj 2011!



















xoxo


Då åker vi!

Mycket snabbt nu innan jag ska sova. Rena galenskapen att jag tar mig tid att blogga nu. Men om si sådär knappa fem timmar ska jag upp för att försöka göra mig klar för flyget mot Stockholm. Blir kärt återseende med Stina och även Carran och Tovie. Kommer bli en kanon helg. Får dock leva på systemkameran vilken var en stor flopp! Fortfarande inte hämtat lillkameran hos Jenky och tror ju inte hon är så sugen på att jag hämtar den där vid halv sex imorn. Men ska jobba med min bebis istället, kommer bli fin fina bilder! Hur som helst, allt ligger i väskor eller på väskor, tror att allt ska vara med. Illa att denna gång kan jag inte säga jag får väl köpa de jag saknar för har tusan inte råd med det! Var hos tandis idag och fick betala sjuka försäkringen, men det ska väl vara nyttigt antar jag. Men hur som helst, nu ska ja natta. Ska försöka blogga nerifrån också!

xoxo

Då var det maj

Vill bara fråga vart tusan tog april vägen? Jag kom ju hem i mars, var det inte mars nyss? Även fast jag känner såhär, att det nyss var mars, så känner jag också att vänta nu, har bara april gått, jag kom ju hem i mars, det är ju jäääätte länge sen!? Blandade känslor men tackar för att maj är här, en månad närmare sommaren!

Valborg var riktigt lyckad, tyckte jag i alla fall. Tror jag var på gymmet på lördag, eller var jag inte det? NÄ de var jag ju inte! Jag och syster åkte till stugan, hämtade upp farmor på vägen. Satt baki väggen när solen var framme och sprang tillbaka in när den försvann för det var inte så kult varmt när den gjorde det. Sen åt vi goa våfflor och krattade lite. Eller farmor krattade och vi hjälpte till att köra bort löven. Men ångest ska ni veta att myrhelvetena har ju vaknat till liv. Finns det något äckligare djur? Sen bits dom ju också och det gör ju ont som fan! Så jag var inte så sugen på att springa in i skogen med en otymplig kärra för att tömma löv, hoja. Men det var skönt och man fick nån extra fräken!

Sen blev det hem och duscha för fixa för att sedan hojja till Jenky där vid sju tiden. Det blev vin, allsång och mycket mycket trevligt. Sen lyckades vi få tummen ur och tog oss ut på krogen. Dansade hela natten för att avsluta med klassikern Max. En helt vanlig utekväll egentligen, men den var, tyckte jag, riktigt bra. Sen söndagen fick man ju dock veta att man levde. Mådde kanske inte dåligt så men gode seg och skallen var lite tung. Men ärligt, ibland är det värt det! Så det blev soffan heela dagen. Gojjan kom förbi några timmar och tjötade lite. Sen var det bioplaner på gång men dom kryssades ganska hårt när far ringer och väcker mig vid sju tiden och Gojjan skriver att vi skiter nog i den planen. Så det blev att glo TV hemma och sen sova tidigt, eller relativt tidigt.

En dag som denna då, en måndag. Vaknade faktiskt före klockan tio, Käkade frulle och degade på lite, fick sen i mig lunch och mötte upp syster på stan. Jag vet att jag inte ska shoppa, men behövde en bh, så de fick det bli. Sen hittade vi ursnygga linnen, så blev ju två av dom också då. Illa! Men ja, jag ville helt enkelt ha dom. Är ju redan inställd på noll shopping i sthlm så jag får väl leva med det. I alla fall, ska inte sitta här och uggla, lyckades ju faktiskt ta mig till gymmet idag också. Intervaller, axlar och bröst blev det. Så nu blir det raka vägen in i duschen. Tjingaling! (hade lagt upp bilder om mongot som jag är inte lämnat kameran hos Jenky i lördags..)

xoxo

RSS 2.0