Mobilskal

Jag har en Nokia Lumia 800 vilket är en ganska ny telefon och inte lika populär som iphone om man säger så. Därför finns det typ INGA skal att hitta på stan. Satt nu och leta men hittade bara med fjärilar på och lite sånt. Så kom jag på att Ebay finns ju! Hittade till slut ett skal som föll mig i smaken. Ville ha ett som var lite bling bling, lite kul att titta på. Så det blev detta för dryga 70 kr! Hoppas den nu hittar hem till mig också!
 
xoxo
 

BEFRIAD!

 Så underbart så jag tror det är få som kan förstå! Jag har nyligen tryckt på ladda upp och skicka för mitt arbetsprov till konstfack och det känns SÅ skönt. Min älskade pojkvän hjälpte mig också att lägga ihop alla filerna som det skulle vara tidigare idag. Det tog sån himla lång tid så man var lagom less, eller jag tror han var det i alla fall. Jag var bara glad att det snart var klart att skicka. Men tack så himla mycket världens bästa Anders!
 
Nu ska jag njuta resten av sportlovet och sen BARA koncentrera mig på trä och metall i tre veckor innan jag tar mig an specialarbetet som ska vara klart till våren. Så underbart!
 
För er som bor i Luleå, har ni varit ut idag? För er som inte bor i Luleå, det är helt sjukt väder! Då inte nå bra väder. Det var helt fantastiskt i tisdags och idag är det riktigt skit. Sen har jag då aldrig varit med om att det ösregnat 28e februari, någonsin? Ser ut som att det gått över till snöblandat regn nu. Var kallare när jag gick tillbaka från skolan än när jag gick dit vid lunch så snö var väl väntat. Men säger bara, akta bilister och kör försiktigt!
 
 
Mycket fina tulpaner som Anders mamma köpte åt oss. Varit himla kul att ha dom här! Man fick ju en anledning att vara turist i sin egen stad. Saknar dom redan men nästa gång är det väl vår tur att åka ner och hälsa på. Tack för besöket i alla fall!
 
xoxo

Sportlov

Sitter i sängen och dricker te. Hela lägenheten är ockuperad av Anders familj. Men inte gör det nå, så trevligt så är det! Igår var vi ut med bil till Hindersön. Läskigt att köra på isväg men som det ser ut så överlevde vi allihopa. Vi tog oss en sväng ut på isen där vi hittade en lämplig sten att sitta på. Vi hade tagit med oss Anders lilla grill som stått på balkongen hela vintern. Det har ju varit så fint väder nu senaste dagarna så den var framtinad och torr. Vi åt en semla, grillade korv och njöt av solen innan vi tog högervarvet och gick tillbaka till bilen. En perfekt dag! Kvällen bjöd sedan på min köttfärssås, mello och lite chips. Mycket trevligt!
 
Nu kom frågan... "Har ni en brödrost?!". Tyvärr inte! Förstår knappt själv varför vi inte har en, men äter inte så mycket mjukt bröd, inte jag i alla fall. Kanske bara är nyttigt att man inte har en? Hur som, vi har klarat oss hittills!
 
Fick bilderna som mor tog på mig och Anders innan balen. 2 av 3 blundar vi på. Eller Anders blundar på ett när jag inte bludnar och tvärtom. Men det blev i alla fall en av tre som klarade sig och blev fin!
 


Den blev liten och jag blundar, men den visar hela outfiten i alla fall!
 
xoxo
 

Vilken dag!

 Sitter med balkongdörren öppen och inte farligt mycket kläder på mig inne. Blir så fruktansvärt varmt när solen ligger på. Får se hur det blir i sommar med 20 plusgrader och solen stekandes. Kommer vara som en bastu!
 
Gårdagen var i alla fall hemsk kul! Men eftersom jag varit vaken sedan 06 så blev jag inte roligt trött vid 22 igår. Middagen hölls ute på Western Farm så det var inte så lätt at ta sig hem utan vi fick snällt vänta på bussen som skulle gå 01 därifrån. Kämpade mot sömnen och klarade mig ganska bra. Märkte ju även efter ett tag att bara pumps som skor var en dålig ide. Skulle haft med något som  var lägre så hade jag nog överlevt lite längre. Men ändå, god mat, gott sällskap. Riktigt bra!
 
Frisyren Gajja gjorde på mig var fantastiskt snygg men spänningarna man får av alla nålar och hur mycket det kliade under allt löshår var minre kul. Men får man vara fin får man lida pin! Nedan kan ni se alla klämmor jag hade i skallen, minus en som for under badkaret!
 
 
xoxo

Vinterbalen 2013

 Snart är det dags för Vinterbalen! Håret är fixat och än så länge sitter det kvar på huvudet. Ska snart sminka mig. Bör väl börja göra ett försök nu om det går åt helvete. Har ju lite lösfransar att pilla på plats också så kan ju behövas lite extra tid! Stackars Anders letar efter sina lackskor. Kanske ska hjälpa honom lite innan jag tar tag i mig själv. Men nedan har ni frillan iaf!
 






 
xoxo

Målar naglarna

 Suttit och målat naglarna men undrar lite vad tusan det är jag gjort egentligen. Har en röd bas och sen silverglitter fadat från tippen och ner. Dock inte så snyggt tror jag. Får se i dagsljus imorn. Får väl ta bort det i värsta fall och göra nå annat. Vet inte om det hade varit finare med en ljus botten och bara glitter istället. Blev lite tacky kanske nu. Försökte fota med mobilen men det syntes dåligt och det såg ut som att jag hade världens kötthand! drog på ganska bra med glittret men det har ändp lagt sig bra och torkat fort, tro det eller ej. Trodde bara det skulle bli klet och kladd av det. Men vem vet, det kanske åker rätt i avloppet när jag duschar imorn. På tal om det ska jag gå och lägga mig nu så jag orkar upp och hinner fixa allt vad jag kan. Ska vara i stan kvart över 9 imorn så!
 
xoxo

Jag ska sova

 Kom hem ganska nyss från syster efter mat, mys och film med syster och mamma. Riktigt rolig dag men ser verkligen fram emot helgen! Blev ju ganska sent nu ikväll och är inte taggad för att gå upp 6:30 imorn. Annars tycker jag att ni kan läsa detta inlägg från Tyras blogg. Helt sjukt när man får det upplagt framför sig och så groteskt att man borde fan veta bättre!
 
http://tyras.se/2013/02/20/om-30-ar-sa-dor-djuren-ut-fran-var-planet/
 
LÄS!
 
xoxo

Hektisk vecka

 Såg i min historik att jag inte uppdaterat på flera dagar. Undrar när det hände? Trodde jag skrivit så sent som igår, men tydligen inte. Har i alla fall en lite hektisk vecka som även följer med en hektisk vecka. Kom hem för knappt en timme sedan från skolan. Hade fått för mig att det var en bra ide att stanna kvar och prova på lite kvällskroki. Visst, det var lärorikt, men det där med kroki är verkligen inte min grej. I alla fall inte när man har mellan 30 sekunder och 5 minuter på sig att teckna. Gillade dock 30 minuters sittningen. Men annars, not so much. Sen blir det bal på lördag, förhoppningsvis en fel städa så det är snyggt när Anders familj kommer hit nästa vecka och innan detta ska jag ha hunnit göra klart mitt arbetsprov till konstfack!
 
Igår tränade jag med syster. Blev bröst, första gången på flera år känns det som. Om inte annat är det faktiskt sant, kan inte komma ihåg sist jag tränade bröst. Mycket möjligt att det var på gymmet i USA och det är snart två år sen som jag kom hem därifrån, så ja, idag har jag tränngsVÄRK! Även i magen, körde mage med mamma i söndags och sen fick jag ju för mig att göra det igår också. Så idag känns det så att säga.
 
Imorn blir det vanlig skola och sen träna med syster. Efter det blir det film och mat med mamma och syster, MYS! Längtar lite till det så att säga. Sen längtar jag som aldrig förr tills vi kan ta ut mitt monster ur ugnen! Den överlevde ju första bränningen och idag har jag glaserat, tejpat, täckt med papper och glaserat lite mer för allt vad jag orkat. Den står nu och grillas i ugnen och jag HOPPAS att den blir riktigt häftig! Tyvärr så har den inte krympt ens en milimeter! Fick ju höra att den skulle krympa 10 % efter bränning men detta har inte skett. Så min kära skulptur är hela 47 cm hög, ENORM! Får se vart den kan tänkas hamna när den är klar, om den ens blir snygg. Hur som, nu ska jag se house och sen SOVA!
 
xoxo

Hängt tavlor

 Tog tummen ur idag och köpte krokar till att hänga upp tavlorna jag ramade in här i veckan. Var på stan idag och fixade lite löshår för nästa helg. Så spännande men ska ju på LTUs Vinterbal på lördag om en vecka. Kommer bli SÅ kul. Ska locka håret och då blir det lite kort, så fixade lite extra bara för att få lite längd på frissan. Såhär blev det i alla fall när jag väl blev nöjd med upphägningen. Tyvärr blev det även sex stycken onödiga hål men vad gör man när man inte kan hamra samtidigt som man kan stå på håll och se så det ser bra ut. Sen saknar jag ljus i ljusstakarna. Känner att dom behövt för att få mer jämvikt i detta hörn. Dom röda ljusen jag hade där tidigare som vi stöpte hos Anders föräldrar i julas droppade nå så ofantligt och lämnade tyvärr även röda fläckar från stearinet. Men såhär ser det ut nu i alla fall!
 
xoxo

Miljonär

 Oftast, ungefär varje dag, önskar jag att jag var miljonär, helt ekonomiskt oberoende. Att vara student är verkligen inget lyxliv och utgifterna man har då i propotion mot inkomsterna är läskigt jobbiga. Har haft 150 kr i trisslotter på kylen ett bra tag som jag tog och löste in idag. Tog ut 120 kr och köpte EN ny lott. Hoppas verkligen är det är den stora vinsten!
 
 
xoxo

Preview

 Varit en trevlig dag skulle jag vilja säga. Först skola med konsthistoria och en kvinna som berätta om Arkitekt museet i Stockholm. Lite som Teknikens hus fast arkitektur. Sen blev det gymmer och 47 minuters pass ink 2 min nedvarvning på cross trainern. Var som en blöt fläck i soffan när jag väl kom mig hem. Glömde ju min vattenflaska igår på gymmet. Den jag köpte i lördags så fint. Gissa vad som inte fanns i upphittarlådan eller i receptionsdisken. Jag fattar verkligen inte VARFÖR man vill ha någon annans vattenflaska? Visst man kan diska den, men det är ju inte glas med typ noll porer i materialet utan det är ju plast. Fatta hur mycket slem och skit som finns i en vattenflaska? Jag vill ju knappt dricka ut min egna med tanke på det, absolut inte från någon helt okänds. Hur som, jag fick en från Sensia för tillfället, vilket var väldigt snällt. Sen gick jag ock köpte en ny likadan.. den kosta ju trots allt bara 40 kronor.
 
Sen jag kom hem har jag ett tag suttit och jobbat på modellen till konstfack. Kommer nog göra klart den i helgen. Känns skönt, gick ganska fort att få upp lite saker när jag väl satte mig och faktiskt gjorde det jag skulle. Nu är klockan lite mycket så ska inte överarbete, Har inte världens bästa arbetsplats heller (golvet) så ryggen och knän känner lite just nu. Men utan att visa min idé så ska jag visa en liten preview över något jag knådade ihop nyss.
 
 
xoxo

Alla Hjärtans Dag

 Sitter i soffan och jäser efter en kanonmiddag av älskling. Sushi, miso soppa och vitlöksbröd, fantastiskt! Står sushi ut genom öronen nu. När det lagt sig lite ligger det jordgubbar i kylen och väntar på oss. Lite nyttigare efterrätt än tårtan igår! Även om dom inte är svenska ska dom nog vara helt okej. Dom luktade i alla fall riktigt got så får sniffa på dom lite extra mycket för att känna smaken. Som alla borde veta, utan luktsinne, inga smaker annat än bassmakerna. Sitter annars och försöker måla träväggar till min emeritkoja. Går väl sådär antar jag. Vet inte riktigt vad jag ska jämföra med?
 
 
xoxo

1 år och 5 månader

 Så länge har vi nu varit tillsammans, jösses. Kör en lite kombinerad fira det med Alla Hjärtans Dag imorn. Har lagat mumsig kyckling i ädelostsås med pasta och sen blev det lite hemmagjord tårta till efterrätt. Kommer få träna som en tok imorn då träningen gick bort idag på grund av att jag skulle hinna med allt hemma. Puss på er allihopa!
 
 
xoxo

Total torka!

Sitter och tittat lite på bygglov samtidigt som jag försöker komma på några vitsiga textrader att skriva in bland alla bilder till presentationen av mitt arbetsprov. Ni ska veta att det står helt jävla still. Man vill ju skriva något inspirerande, en riktigt BANG text, så man blir intresserad på en gång, men det står helt still. Ska vila skallen lite så kommer det väl när det kommer.
 
Idag var vi ute i gäddvik på ett litet studiebesök. Passade på att fota lite i det fantastiska vädret. Hade bara mobilen till hands men blev väl ganska fint ändå kan jag tycka!
 






xoxo

När ett verk är monterat

 Detta är två bilder som jag är ganska/riktigt nöjd med. Man är ju alltid självkritisk men den mindre av dessa blev verkligen en favorit när jag fick in den i en ram. Trodde aldrig det skulle se så bra ut bara för att dom hamnade i en ram. Det ser ju lite lamt ut när dom bara är i blocket men när ett verk blir monterat kan det tydligen göra underverk! Hade tyvärr bara en krok så kunde inte få upp båda på väggen. Så fick bli detta foto. Får se hur fint det blir när dom väl hamnar på väggen sen! Ena är 40x50 cm och den andra är 30x40 cm stor.
 
 
xoxo

En riktigt bra dag!

Idag har allt känts så himla lätt och bra och fint och allt. Somnade verkligen i tid igår (vilket jag inte kommer göra idag iofs), vaknade och fick äta frukost tillsammans med Anders, jätte mys. Solen har lyst och jag har fått göra finish på mitt monster på skolan. Hoppas den inte spricker och att den överlever allt vad ugnar och glasyrer kan komma att ge. Har jobbat med den så hårt och varit några kritiska ögonblick, men än så länge står den, hoppas den står tiden ut! Varit och tränat idag men syndade för ett tag sedan. Fasen att det alltid ska finnas onyttigheter över från helgen, jag kan ju inte låta bli dom. Men nu är dom borta i alla fall. Får helt enkelt köra extra hårt imorn och bränna lite extra.
 
Imorn är det fettisdag men tjuvstartade redan idag på den. Men blir ingen semla imorn då istället kanske. Skolans smarr bjöd nämligen på semlor (smarr=gofika på måndagar). Var en tjej i klassen som hade sin lott denna måndag och hade bakat fantastiska semelbullar, grymt goda! Sen gjorde hon en specialare åt mig som var helt fantastisk. Känns som att hon drog på med extra fyllning också för den var som ett torn jämfört med dom andra! Men hey! Inte klagar jag! Nu ska jag fota lite bilder som jag ritat.
 
 
xoxo

En helg med mor och far

Min lördag var riktigt riktigt bra med mor! For in till stan och shoppade lite. Fick med mig hem ett par tränings/mjukisbyxor, ett träningslinne, lite trosor, en hårfärg och tavelramar. Sen blev det att gymma vilket verkligen behövdes för denna helg har man frossat! Var inte världens bästa dag på gymmet men allt vi gjorde i lördags var ju bättre än att inte göra nånting. Gjorde tre chins genom att hoppa upp och sen hålla emot på vägen ner.. har träningsvärk idag. Kanske borde göra några fler sånna? Sen blev det i alla fall mumsig tacos till middag och chips, dip och morötter till Mello. Blev så att jag spenderade natten i gamla flickrummet för att idag få håret färgat och min ritningar inscannade. Gajja gjorde ett mycket bra jobb på utväxten, som att den aldrig varit där, mycket fint!
 
Nu är det kväll och det märks att man gick upp 08 imorse. Fråga mig inte varför jag vakna så tidigt, men jag var pigg helt enkelt. Tog en prommis till ICA med Anders nu i eftermiddag och blev dryga 500 kr fattigare. Men vi fick oss en riktigt mumsig middag ikväll. Morötter i ugn  med fetaost och honung, en mumsig sallad, en mumsig sås och varsin fin bit entrecot till det. Riktigt lyxsöndag! Och nej, vi fick inte bara entrecot och morötter för 500 kr utan det blev en veckohandling, faktiskt! Nedan blev resultatet, mums!
 
 
xoxo

Tyg, tyg och åter tyg

 Blev en hel del tyg om man säger så under tygtrycket. Vi fick i uppgift att trycka en så kallad "svår rapport". Det skulle vara ett mönster som liksom gick in i varandra. Som en pusselbit. Vi började med att göra massa streck på ett papper. Sen göra krumelurer med mera i dom formerna som blev av alla linjer. Dessa klippte vi sedan ut för att använda till själva mönstret. Vi fick varsitt papper som var 29,5x40, om jag inte missminner mig. Vi började med att vika det som en bok så det blev en smal och lång bok. Sedan skulle vi klistra på dessa figurer från väntser till höger och det skulle endast gå över med cirka 3 cm på högersidan. När detta var fyllt vek i pappret igen så det blev en kort och tjock bok och gjorde samma sak. Sedan när man vek ut pappret helt var det ganska tomt i mitten som vi fick fylla på med mönster och bilder. Där figurerna hade gått över 3 cm fick vi även markera för att inte råka klista något på dess plats. Som ni förstår så blev dom markeringarna själva hålen till pusselbiten och figurerna som gick över blev pinnarna.. är det någon som fattar vad jag menar? Hur som helst så blev min rapport ännu svårare då jag litade på min lärare efter att hon sagt "litar du inte på mig" och jag svarat ja. Skulle inte gjort det, för det blev helgalet. Fick förskjuta mitt mönster för att det skulle få plats. Hur som haver, det blev ändå helt okej!
 


Min namnteckning för trycket. Har dock gjort en liten ändring. Fick mig en egen liten ram som jag kunde fixa det där på så bytte självklart ut pusselbiten mot en ros. Så min "riktiga" namnteckning kan ni se på pingvintäcket lite längre ner!
 




 
xoxo

Mitt monster

 Håller för tillfället på att tvätta annars inte så mycket. Var i skolan till klockan tre idag så hann inte med att träna. Men jag hann fixa mitt monster. Bilden nedan ser den till och med ännu större ut än vad den är för att den har stolarna i bakgrunden. Men ser man glasslådan till vänster skulle jag gissa på att den är 3-4 glasslådor hög. Var inte orginaltanken och det höll verkligen på att gå åt HELVETE så att säga idag när jag skulle fixa till den övre delen. Nu står den och lutar mot väggen inne i fuktskåpet och jag ber till gud att den överlever torkning, bränning och glasyr. För jag har verkligen lagt ner tid på det där monstret. Så om det nu inte blir bra att ha som inredning så ska den fan ändå vara hel när den är klar. Igår fick jag även prova på att dreja, vilket var sjukt kul! Nedan ser ni mina kreationer av det med.
 






 
xoxo

Photoshop

 När ett program redan finns på datorn är jag ganska bra på att bemästra dom. Det är värre när dom ska installeras. Men nu har gosegubben äntligen fixat photoshop åt mig så nu är det bara att tuta och köra! WOHO! Roliga var bara att han var fett less när han höll på, så jag gick och duschade. När jag kom ut hade han skorna på sig och var påväg ut. Frågade om han fixat det och får svaret "jag gav upp.. kolla på datorn". Men han hade inte alls gett upp, och så fint stod detta lilla meddelande.
 
 
xoxo

Formlära

 Jag hoppas morgondagen går fort som tusan så det blir torsdag så jag får komma till skolan snart. Har haft en ide ända sedan början av vårterminen som jag vill göra nu i formläran. Var bara väldigt intressant att en i klassen tog med sig en liknande skulptur första dagen. Eller det är väl säkert just denna designer som jag sett förut. Men har även sett en annan av samma typ som var så snygg. Denna skulptur fanns inne på Annorlunds i Luleå men nu har dom stängt ner och vad jag än googlar på så finner jag den inte. Det är i alla fall skulpturer av människor med stålhuvuden. Jag kommer ju inte kunna göra med stålhuvuden men blanksvarta kan ju bli riktigt snyggt. Nedan ser ni orginalen. Hoppas min blr lika snygg! Dom är tre är mina favoriter.
 





xoxo

Magsjuk

 Jag som nästan bett om magsjuka, men hade gärna haft den över en helg nu när skola helt plötsligt blivit så intressant. Nu när vi dessutom har börjat med formläran och får leka med lera hela dagarna så är det sämst att bli sjuk mitt i veckan. Men vad gör man? Bara vända magen ut och in och le och se glad ut. Blev dock inte den tarmsköljningen jag trodde att det skulle bli utan jag fick en vekare variant, tur kanske? Men man känner ju fortfarande att man inte är riktigt hundra och att det står sig lite i halsen. Har inte heller blivit så mycket med föda idag. Men men, krya på mig själv!
 
Har producerat en hel del på skolan på senaste som jag inte visat så nu ska jag visa ett täcke och en kudde som jag handmålat/tryckt. Det är inte färdigsytt än och har heller ingen kudde eller täcke att sätta det på. Men ni får fantisera lite och först ta in motivet istället för helheten då den kanske är aningen bristande!
 




 
xoxo

Och såhär blev det

 För att som sagt inte vara världens lax-ätare så lyckades jag ganska bra med denna. Riktigt gott blev det så prova ni också!
 
 
xoxo

Lax

Jag är inget stort fan av tillagad fisk. Eller tillagad lax egentligen. Torsk är väl inte heller det godaste. Hur som så håller jag på att prova på lite med lax. Jag har blandat en burk cream fraische och en halv burk kesella. Sedan kryddat med en hackad vitlök och en hackad liten superchili som jag köpte på thaishoppen. Sen salt, peppar, grillkrydda och lite citronsaft. Bara själva såsen blev ju sjukt god som kall, så den skulle gå att ha på sidan om. Men jag smetade över den över fyra stycken laxfilér och tjoff in i ugnen. Det ser bra ut och jag tror det kommer bli magiskt. Jag kanske kan lära mig att äta lax till slut i alla fall! Sen har jag bulgur och en sallad till detta. Ska fota sen när jag lagt upp det.
 
Igår gjorde jag kyckling i paprikasås med paprika. Sen bulgur till så klart, en sallad och stekta champinjoner, mums! Det såg i alla fall ut såhär.
 
 
xoxo

Unik design

 När min kära syster fyllde 25 nu i Januari ville jag ju ge henne något speciellt. Hon hade pratat om att hon ville ha en mobilväska så tänkte att visst, vi kanske kan göra en sån. Sen älskar jag ju dessa tenntrådsarmband som jag har ena armen full av. Så jag gick lite i den stilen. Jag har ärligt inte sett något liknande och kan väl säga att detta är min unika design på en mobilväska. Eftersom att den blev så himla fin kommer jag nog fixa fram ett par till den eventuella vårmarknaden på skolan för att sälja. Så här blev i alla fall resultatet och jag tar gärna emot beställningar om någon önskar sig en likadan!
 






xoxo

RSS 2.0