Utah!

Sitter och försöker få ihop min packning i min pyttelilla resväska, ja den är faktiskt liten, försöker få ner allt i min kabinväska, den jag hade som handbagage när jag flög hit, så ni kanske förstår då att den inte är så stor. Har fått ner nästan allt förutom mina skor.. dom tar ju som mest plats! Så det är dom och sminkväskan som ska ner där.. tror att det är det enda som är kvar i alla fall? Vi ska upp klockan 3.. så jag och tjejen ska inte ens gå och lägga oss, ovärt! Ska försöka få ihop min väska och sen slå igång en film! Vill ha chips!

Idag var det "First day of passover", har ingen aning om vad det är på svenska men det är en högtid för judar i alla fall. För er som läst om judendomen var det hela baletten, det var läsandet , sjungandet, hebreiskan, mössorna, vinet, speciella brödet och all annan mat. Var ganska roligt att få se och vara med om! Nu kryper ungen snart under skinnet på mig så jag måste sluta, blev ett kort inlägg idag. Jag kommer ha dator där borta så tro inte att ni blir av med mig bara för att jag åker över hela kontinenten!

"I messed up again.. we're gonna be late!"

Movie star!

Ja ni, framgångarna blir bara större och större för barnen. Tydligen har tjejen varit med i en film, ingen större roll men sak samma, hon syns på duken! Var och såg denna film idag och tyvärr vet jag inte ens vad den heter.. känns ju aningen dåligt att jag inte har koll på det. Men hur som helst så var det en helt okej film, inte den bästa jag sett men den funka. Och tjejen var självklart hur söt som helst! Efteråt for vi iväg med farmor för att käka lunch med alla ungarna, mina värdbarn och deras två kusiner som också var med och såg filmen. Trevligt, trevligt och deras farmor är väldigt trevlig också så det var kul att prata lite med henne.

Denna dag har inte varit så händelserik så det stör. Har hjälpt killen att packa inför Deer Valley, gick riktigt bra och är ganska stolt över honom för han hade faktiskt riktigt bra koll på vad han ville ha med sig utan att ta med sig allt för mycket, duktig pojke! Tjejen valde att packa utan hjälp vilket var himla bra det med, tycker om när dom försöker själv.

Jag har börjat inse att jag behöver shoppa lite. Gick igenom min garderob idag och kolla igenom tvätten.. jag har ju inga kläder! Sen skulle jag behöva fixa mig en lagom stor bag, märkte idag att det är något jag behöver. Har redan spanat in en Nike bag på Dicks så ska se om jag kan ta mig dit och köpa mig den. Kanske rent av ska göra det nu? Ska kila ner och vara social nu!

"Daddy!!"

Lagomt mys

Slog igång en film, Hanna Montana the Movie, med tjejen för att tag sen. Hon blev dock uttråkad eller nå så hon försvann men byttes ut av lillebror. Han gav dock också upp nu för han var så himla trött, så vi får se klart den imorn istället. Men visst är det gulligt när man har en övertrött kille i knät, det är ju lagomt mys! Hemskt gulliga ungar ska ni veta.

Dagen har inte varit så händelserik så det stör. Vaknade upp 10:30 imorse och fick mig frukost. Tog mig sedan ut på en liten powerwalk, måste fixa det där gymkortet för träna hemma är inte så himla kul! Hur som helst, när jag kom in igen satt jag och prata med mor, far och syster hemma i Sverige på datorn, vi satt i nästan 3 timmar och prata! Men jag klagar inte, skulle vi inte prata nå alls eller bara på mail så skulle jag sakna er för mycket, jag behöver min svenska! Efter det så snyggade jag till mig lite och for med min värdmamma för att köpa lite mat och förnödigheter i allmänhet. För middag ikväll köpte vi sushi rolls till mig, var som vårrullar fast sushi baserad? Det var sallad, gurka, morötter, avokado, crabstick och en tigerräka inlindad i någon typ av genomskinlig wrap. Doppade i sötsur sås och det var underbart gott!

Måste berätta om den roliga killen bakom disken där jag för övrigt fick min middag idag. Han började fråga mig och min värdmamma hur det kändes att vara så unga i dessa tider, att inte ens ha nått 30 och ha hela livet framför oss. Jag höll på att dö där.. var verkigen tvungen att hålla mig för skratt! Jag är inte ens 20 och min värdmamma är faktiskt mer än 30. Så då fick vi han att gissa hur gammal hon var, ja han gissade fel! Själv var han 27 år. Sen frågade han om min värdmamma var min riktiga mamma.. han kunde verkligen inte få till det hur vi var bekanta. Allra sist kom den bästa kommentaren, "Then what? Are you like working out together?" Jag fick för mig att han flörta med henne och hon sa att han var efter mig, hur som helst var det en himla rolig upplevelse! Han frågade även om vi sett filmen Napoleon Dynamite.. asså va?! Men som sagt, vi fick oss ett gott skratt!

Sen har jag även fått reda på idag att vi flyger till Deer Valley eftersom det nu ligger i Utah. Jag visste ju att det låg i Utah men jag visste dock inte vart Utah låg, så jag har trott att vi ska åka bil hela tiden! Men en bilresa dit skulle ta ungefär två dagar så vi kör nog på flyg. Måste verkligen lära mig lite geografi känner jag, det sista jag läste i 9an verkar inte riktigt hålla måtten!

Vet inte riktigt vad som händer imorn, men det får vi se. Tjejen har trumlektion i alla fall, hon är riktigt bra! Satt och lyssna sist, även fast mina öron inte riktigt går ihop med den typen av volym eller ljud så härdade jag ut bara för att hon är så duktig. Hennes lärare sa att ett beat som tog fyra veckor för honom att lista ut tog ungefär en vecka för henne, och han är inte dålig utan det är hon som är ett geni! Nu ska jag röra mig till tredje våningen för lite sömn.

"But, is that your mum or?"

Ooops!

Ja jösses, skulle åka till Ihop med killen idag för att få mina efterlängtade våffor. Klickar in adressen som min värdmamma gett mig och kör iväg, bara det att när vi kommer dit så är det enda som finns en skylt där det står "Ihop, comming soon, spring 2010". Resturangen fanns alltså inte än, så jag provade en annan adress som jag letade upp själv igår. Börjar köra och GPSen tar mig ut på highway, kör en jäkla bit men när vi är framme så är vägen avstängd och om det nu fanns en Ihop där så var det väldigt osynlig! Vid det här laget börjar killen svälta mer eller mindre så kör fort som tusan till ett område där det finns massa resturangen, det blev Red Robin och vi tog både för- varm- och efterrätt. På vägen hem har pojken fått i sig så mycket socker att han går totalt crazy i baksätet, men sak samma, han svalt inte ihjäl i alla fall! Känner att jag är den bästa barnflickan i världen när de gäller honom, en av de första dagarna låser jag ut oss från huset och nu körde jag helt vilse så han nästan svalt ihjäl.. vågen för mig!

Har tankat första gången själv idag också! Att få nästan halv tank på 70 kr är ju inte helt fel, eller vad sägs? I övrigt känner jag mig fruktansvärt trött idag. Sen hette skidstället Deer Valley för er som vill veta, riktigt fint ställe! Är ju inte Björkis med lapporten i bakgrunden, men tror nog att det ska duga ändå. Nu blir det powernap!

Blev ingen match för mig.. måste börja jobba på min engelska så jag får fram vad jag verkligen menar.. fan.

"I'm starving back here.."


Spring Break!

Ungarn har spring break nu vilket visst gav mitt schema en aning rubbning. Ska egentligen ha barnen här nu men eftersom vi åker på skidresa på tisdag så är dom hos sin mamma nu för att ta igen den tiden dom inte kommer vara där nästa vecka. Hur som helst betyder det att jag är "typ" ledig. Håller på och tvättar för tillfället så jag jobbar ju faktiskt. Hur som helst, tänkte berätta om vår underbara hund Lola, envisa lilla sak! Släppte ut henne på baksidan för att hon skulle få göra sina behov, hade för tillfället inte tid att gå ut med henne. Hon springer runt ett träd/buske så hon är som mellan det och staketet. Självklart hittar hon någon pinne som hon börjar demolera istället för att gå på toa. Efter 10 min är jag lite less så försöker ropa in henne. Hon kommer fram bakom trädet men står ändå bara kvar och tittar på mig. Jag går mot henne för att ta henne i halsbandet och dra in henne istället, ne då sticker hon fort som fan bakom trädet igen så jag inte får tag på henne!! Så där gjorde hon några gånger tills jag blev så less så jag fick offra lite armar mot kvistarna för att få tag i henne. AH! Fick in henne och åkte iväg på det jag var tvungen, sen när jag kom tillbaka och tog ut henne var hon så skitnödig att hon knappt hann utanför dörren, men snacka om rätt åt henne om hon inte gör det hon måste i tid! Nog för att hon kanske inte var nödig just när jag tog ut henne första gången.. men det var typ 20 min som jag var borta så jag skyller på henne den här gången! Nu har jag henne i sängen, snarkandes och fisandes.. visst måste man bara älska henne?!

Kom på mig själv ganska nyligen att jag inte skrev något igår! Men gårdagen blev det ett besök hos tandäkaren med barnen och sen for vi och åt lunch. Vi tog oss i kragen och for på zoo också! Himla trevligt ska ni veta, väldigt många intressanta djur, lejon, isbjörnar mm. Så vi gick runt där och tittade på alla djur, käkade lite mer (dom här ungarna äter nonstop och ändå är dom pinnsmala!) Tog en massa bilder som jag redan lagt upp på face så kika där (Jenny Sophia Ström).

Efter zoo:t for vi hem och glodde lite TV medan tjejen fixade min naglar än en gång, inte tårna utan händerna denna gång. Dom blev röda med silver och blå streck på, ser närstan ut som blad. Vädigt fint gjort! Ganska så på en gång när pappan och flickvännen kom hem så for vi iväg med bilen till ett ställe som heter "Willie's", en affär med massa skid och snowboard grejer. Som ni kanske förstår var det shopping inför skidresan. Jag köpte ett par handskar och sockar, sen även en underställströja fast den betalade pappan åt mig, tack tack! Tänkte även köpa mig ett par goggels. Dom var helt okej, svarta så inte så jätte spännande men ändå inget skit, 525 kr på rea, så dom var ju inte direkt dyra, tyckte inte jag i alla fall? Hur som helst fick pappan dåndimpen när han såg vad jag tänkte köpa så han fick mig att inte köpa dom utan låna ett par av tjejen och sen köpa ett par där borta. Tror dom blev lite nippriga för dom tänkte att jag bara skulle använda dom några dagar och sen var säsongen slut, men jag hade ju som faktiskt tänkt ta hem dom. Men hur som helst så brann jag inte för dom så speciellt mycket så hittar säkert nå snyggare för samma pris där borta! Tror stället heter Dear Valley.

Grejerna från Willie's

Ska byta om och ta mig ett litet träningspass, är aningen kallt ute men dom har nån typ indoor walking maskin i huset så ska nog prova på den. Den står framför TV:n så varför inte? Ska försöka att inte glömma bort att skriva fler gånger, men det var en upptagen dag igår om man säger så!

"You know, that I know, That you know"

Regn, regn och mera regn..

Idag har vi haft ett himla pissigt väder, regnat och varit svin kallt! Det sura regnet förde även med sig ett surt humör så har varit så här halvtaskigt trött idag. Jag ska öppna mig ett bankkonto i denna stad och då måste man visst ha ett "social security number" så var och fixa mig det. Här följer så även fler faktorer till mitt dåliga humör, kör bakom en buss så ser inte att det är ett röljus, bussen stannar och jag råkar då halvt bockera en infart till en mataffär, SORRY! En bil med två killar i försöker svänga in, dom kommer från den mötande trafiken, dom svänger in, backar bak och kör in. Bara det att i samma veva ger dom mig båda fingret!!!?!?! Asså va i hela?! Förlåt att jag råkade stå ivägen, men kunde ju inte gärna backa in i bilen bakom mig och bussen stod ju som där den stod så om jag nu var så himla ivägen så vänta tills jag flyttat på mig? Sen snälla ni, jag ställde mig ju absolut ivägen sådär för att jävlas med er, så ni har ju verkligen all rätt i världen att ge mig fingret, eller hur? Kanske inte, hur som helst så var jag så i mina sinnes fulla bruk, jag blev chockad, men jag gav dom ändå fingret tillbaka! Sen när jag väl kom till kontoret för att fixa mitt nummer så går jag in och frågar hur och vad jag ska göra. Killen som står innanför, någon typ av vakt, visar att jag ska fylla i något formulär så jag börjar läsa och sedan fylla i. Jag och gormig formell engelska går inte så bra ihop, så de tog ju sin lilla tid. Blev uppropad innan jag ens var halvvägs igenom så skriker dumvakten rakt ut i hela lokalen, " Oh, I don't think she's done yet.. ooh, she haven't even started..!" Asså va?! Snälla det måste ju lysa om mig att jag är utlänning, vilket han sedan frågade och då bara garvar han.. hade så gärna gett han en käftsmäll där. Han hjälper mig i alla fall med det sista men sen var jag tydligen tvungen att veta exakta adressen till var jag bor, bara det att jag inte kunde zip koden, så då var ju kvinnan i luckan inte så jävla trevlig heller, "You have to come back some other day then.." Med en himla irriterande less röst. Gick ut och ringde pappan så jag fick zip koden, bara det att sen när jag kommer in igen så ser jag att hela adressen stod på ett annat papper som hon redan hade sett, ah! Hur som helst, nu är det fixat och får det på posten om 7-10 dagar.

Blev barnkalas ikväll hos en av småkusinerna som fyllde hela ett år. Om jag var sur innan så blev jag aningen gladare på kalaset. Blev pizza, tårta och en hel de presenter till en glad ettåring som inte fattade så mycket utan tyckte mest att det var kul att ha gula rosetter fast klistrat på huvudet, väldigt sött! Tog oss hem efter ett tag och nu har även ungarna kommit tillbaka, fick mig en pedikyr av tjejen, blått och grönt nagellack, en glitter smiley på ena stortån och ett glitter peacemärke på den andra, hett värre! Ska knyta mig nu eftersom jag troligen ska upp relativt tidigt imorn eftersom ungarna vaknar runt åtta även fast dom har lov.. suck! Men imorn blir det shopping inför skidresan, woho!

"I'm gonna pick out some pretty colors for Jenny"

Puppie love!

Stackars lilla Macho var så sjuk nu idag så han fick åka på sjukhus där det slutade med att han blev omhändertagen av en kvinna som ska behålla honom och göra honom frisker. Vad jag vet kommer han inte dö utan klara sig bara fint men nu är ju stackars Elvis ensam. Får leka extra mycket med honom istället! Tog ut han en stund idag och sen lekte jag med honom i vardagsrummet tills han blev så slut att han somnade i mitt knä, hur gulligt är inte det?!

Tänkte ta mig ut och motionera idag, är fortfarande lite sjuk men en powerwalk bara för att få lite flås. Visste precis var jag ställt mina löpskor.. bredvid mina ballerinaskor under bänken i hallen. Men tror ni dom var där? Nej icket. Sprang uppför trapporna och kolla i mitt rum, inte där heller? Ringer Lisa (som städade huset igår) om hon visste men hon sa samma sak som jag att dom ska stå under bänken bredvid mina ballerina. Hade öppet hus igår så börja ju undra om någon snott dom, men det lät hima otroligt. Kom på sen att tjejen hade fått nya löpskor, nära identiska med mina så smsa mamman och fråga om dom råkat få med sig dom. Mycket riktigt så hade tjejen tagit med sig dom i tron om att det var hennes. Trodde först att jag blivit helt virrig! Hur som helst, blev ingen workout, får ta det imorn!

Tog mig ut på äventyr idag, körde bland annat första gången på The Highway! For ut till ett område som har en massa affärer. Det blev ett par undershorts för träning, alla som tränar vet vad jag menar, sen blev det ett par vanliga beige shorts och ett par flipflops. Hittade SÅ mycket fina grejer på Target och Marshalls, ramar och tavlor så de sjöng om det, ville ha allihopa! Ska köpa mig en del av det till det nya huset så jag får ett mer personligt rum. Just nu känns det lite som att jag bara fått ett rum som jag ska ha ett tag bara. Ska ju i och för sig det eftersom vi flyttar snart, men i alla fall. Ska försöka ta reda på vad som händer ikväll nu!

"Why won't you poop? Oh, thats why.."


Shoppingen idag, brillorna köptes tiigare men tänkte visa ändå


Bilder!

Drar in ett inlägg med lite bilder bara!


De sötaste små vaplarna ever!
Macho och Elvis


Min 5 dollar DYRA jacka ;)


Basketskorna pappan köpte åt mig :)


Och shortsen


Och mina "fuggs"

Det var alla mina inköp hittills!


Cute little puppies!

Varit en strålande dag idag, helt underbart väder och har kännt mig allmänt glad. Följde med när killen hade baseball träning, första gången man får se det. Tror inte ens jag sett baseball på TV, förutom i filmer nån gång kanske. Var ljuvligt väder så man försökte ju att fixa sig lite bränna samtidigt! Än en gång måste jag säga att dessa barn är fruktansvärt begåvade, nästan kusligt. Var visning av huset idag igen så det var förbjudet område fram till kl 4. Blev att fara runt och hälsa på en del släktningar och leka en massa med valparna. Tror ni att dom är det sötaste som finns, tog en massa fina bilder idag (ja linnea jag ska lägga upp bilder!). Vi var hemma hos min värdmammas pappa och hade valparna utomhus i en kartong där de låg och sov. När vi skulle fara och går ut kollar hennes pappa upp mot himmeln och där cirkulerar en hök av något slag! Galet att vi inte tänkte på att det fanns, den var ju ute efter valparna helt klart och hade lätt kunnat grabba åt sig en om vi inte kommit ut i tid. Så aldrig mer lämna dom ute utan uppsyn! Sen när vi äntligen fick komma tillbaka till huset gick jag och tjejen ut på en liten prommis och köpte mjukglass, och som dom flesta vet är ju mjukglass höjdpunkten på hela sommaren, tro jag njööööt! Väldigt trevlig stund med henne, har inte hunnit umgås så mycket med henne så det var riktigt kul att få prata på tu man hand.

Ganska nyss såg jag klart en film som jag hade hyrt på deras TV. Ville se något lättsamt så drog upp kategorin komedi, hitta en film som hette Jennifers Body och vad jag fatta skulle de handla om en cheer leader, läste inte så noga men skulle nog ha gjort det! Slår igång den och börjar se, kan säga att det var inte i närheten av komedi de där. Cheer leadern blir besatt av någon demon så hon måste livnära sig på att käka upp high school killarna.. ser ni det komiska i det hela eller? Jag skulle snarare ha kallat den skräck/psykologi nånting (psykologi för hennes kompis blir typ knäpp). Vet inte om det är en film jag skulle rekommerndera men tänker ändå inte säga för mycket om nu någon vill se den!

Hur som helst, ungarna har Spring break för tillfället vilket betyder att dom närmaste två veckorna inte riktigt kommer hålla sig till schemat utan jag kommer nog få hoppa in lite när det passar. Har även fått i uppgift att hitta på saker att göra, typ gå på museum eller liknande. Väldigt intressant eftersom jag verkligen inte alls vet vad som finns här? Får fråga ungarna vad dom vill göra och om det skulle kosta så hoppas jag att jag skulle ha pengar för det. Nog för att dom ska betala ifall jag gör något med barnen men det betyder ju inte att pengarna måste komma i förskott för de! Hur som helst är jag grymt sugen på museet dom har här så ska försök få barnen att vilja gå dit även om dom kanske inte vill, för min egen skull! Nu ska man ladda batterierna!

"But I don't wanna apologize.."


Ett tomt hus

Ungarna är för tillfället hos sin mamma vilket gör att jag är ledig och att huset känns väldigt tomt. Jag ska inte klaga att jag är ledig, väldigt skönt att kunna ta sin egen tid till saker man vill göra och göra de saker man måste i lugn och ro. Har ju doggisarna som sällskap, valparna är SÅ söta så ni förstår inte!

Hur som helst fick jag en del gjort idag, en del som i shopping for fun! Åt lunch med pappan och hans flickvän och sen bar det av till diverse malls. Var tvungen att fixa mig nytt smink och sen ville jag hemskt gärna ha ett par uggs för skidresan som äger rum om drygt en vecka. Blev inga riktiga uggs utan något annat märke som jag inte riktigt fattar vad de är, EW typ eller nå? Om jag fattar det rätt är det också nå Australienskt märke men något billigare än uggs. Men vem bryr sig om det? Dom ser ju ändå exakt likadana ut! Dom jag köpte mig idag är typ brun/grå eller nått av det, typ olika i olika ljus, mysko.. men ska fixa mig ett par riktiga uggs, grå, när jag tjänat mig lite mer pengar. Sen var vi in på H&M bara för att kika, hittade en grå typ jackaktig sak. Ovanför stod det 15 dollar off och på prislappen var det fastklistrat en lapp där det stod 19 dollar så antog att dom redan dragit av rabatten. Går fram till kassan, killen blippar jackan och se på tusan den kostade endast 4.95 dollar (35 kr), vilket kap! Killen i kassan blev helt nervös och börja undra om det verkligen kunde stämma och frågade var jag hade hittat den, "You understand that you just got a jacket for 5 dollar, that's amazing!" Så skoja inte att jag var nöjd! Sen fick jag mig en ny foundation och två nagellack för 15 dollar (105 kr) så här kan man hitta billigt om man vill!

Kvällen spenderades med Stina, Maria och Bernie, plus en massa andra. En kompis till dom fyllde år så vi for till Hofbräuhaus och sen vidare till nå mysko ställe där man kunde typ hyra vattenpipor och sitta med de.. wierd! (och ohygieniskt, hoja!). Där droppade faktiskt vi av och for tillbaka till Shady side där vi käka lite och sen var det hem som gällde. Inte så superspännande kväll men helt okej och trevlig! Nu är klockan nassi nassi!

"I just got myself a jacket for less then 5 dollar!"

Släktmiddag

Ikväll blir det stor släktmiddag, lite spännande. Har fått höra att de kommer vara typ minst 30 pers på en yta av kanske 100 m2, undrar vad den ljudvolymen kommer säga? Fick medicin igår av pappan, Tylenol Warming, ingen aning exakt vad det är men det ska tydligen hjälpa allt från ont i huvudet till hosta. Flytande form och ska vara 2 msk var fjärde timme. Jag tog mig en shot igår och säger bara aldrig mer igen! Det måste ha varit det vidrigaste jag någonsin fått i mig i hela mitt liv. Tänk flytande alvedon, sen sätter ni i sötningsmedel och kör i lite ren sprit, där har ni smaken. Men kan ju säga att en shot räckte, min röst är tillbaka och har endast lite rethosta, grymma grejer!

Hade mitt första Au pair möte idag. Var inte direkt så spännande, for till dunkin dounats 10:30 och skrev mitt namn på ett papper, prata lite allmänt och sen var de klart. Riktigt spännande.. not!

Jag provade att köra utan GPS idag.. gick inge vidare utan jag körde självklart vilse. Hade med mig GPSen så drog ju igång den sen för att hitta, men tog ju en extra 15 min eller så bara för att jag ville prova utan. Hittar till en del ställen ganska bra nu, om jag har hemmet som utgångspunkt i alla fall. Fixade mig äntligen ett par solbrillor, har varit galet less på att ha solen i ögonen dom senaste dagarna så nu fick det vara nog. Hittade inte till så många ställen direkt så det fick bli GAP 15 dollar (105 kr), helt värt ändå! Ska kila ner och se om det finns något gott att stoppa i munnen, om ingen snott dom för mig ska det finnas kiwi i alla fall!

"Awwh, you're so CUTE!"


Brownies!!

Kan det bli ljuvligare än när det luktar brownies ända upp till tredje våningen?! Choooklaaad!! Ska dra mig ner och smaka snart, ojoj så gott..

Vakna upp imorse med noll röst, den var borta, totalt, finito! Min näsa är inte i bästa form heller. Men tog mig ner, fixade frulle åt ungarna och sen la jag mig i soffan och dog. Ställde mobilen på 10:30 så att jag skulle hinna duscha innan jag skulle ut och käka lunch med Stina och Bernie klockan 12. Mobilen ringer, slår av den. När jag kollar på mobilen nästa gång är den 11:40.. hoppsan, ska vara på resturangen om 20 min. Blev ingen dusch utan greppade allt jag behövde och drog iväg. Jag har hittat två nya kärlekar.. hummus och guacamole, ljuvligt gott! Efter det var jag och bytte en tröja åt killen och sen bar det av att hämta upp ungarna. Tjejen hade tennis direkt efter och självklart glömde jag ta med mig nå att äta till dom, så fick bränna lite pengar på att köpa mat (chips och godis) åt dom. Sen visste jag var jag skulle, fast ändå inte, så höll på att komma för sent.. oops! Men klarade oss inom tidsmarginalen 3 minuter! Så spelade lite basket med killen och kollade när tjejen spelade tennis, galet begåvade barn!

Idag var det en väldigt stor dag ska ni veta. Det var första dagen jag lagade middag åt barnen. Lite spänd sådär, eftersom jag är lite förkyld så visste jag inte direkt vad det skulle smaka, men till min lättnad tyckte dom om det och dom ville att jag skulle göra det fler gånger, helt fantastiskt! Nu vill jag ha den där brownien!

"I know where I'm going, I'm just a bit lost.."

Just ja, vi kan prata svenska!

Det är jag och en till svensk här förutom alla tyskar och en dansk som jag hittills träffat. Tyskarna kör tyska när dom snackar, ganska förståeligt kanske, men de gör inte vi svenskar, vi kör stenhårt på engelska även om de bara är vi i samtalet. Jag har varit här mindre än två veckor och när jag pratar med svenskar så funkar de inte, jag har ändå engelskan i huvudet. Visst att jag är ensam hemma mycket men då har jag ju en hund som verkligen inte fattar svenska, hon fattar ju knappt engelska, men hur som helst så pratar jag ju med henne på engelska också, så svenskan finns knappt i tankeverksamheten ens. Ganska roligt fenomen när man tänker på det närmare.

Idag blev det att umgås med pojken för han var lite sjuker och var aldrig till skolan. Innan det så var jag faktiskt på gymmet. Ni kan inte förstå hur ljuvligt det kändes att hålla i lite fria vikter, underbart! Blir att åka dit igen imorn efter jag släppt av ungarna, nice! Jag var även och hämtade tjejen från skolan idag, körde själv med GPS:en, vilken uppfinning alltså. Ibland är den lite seg så jag missa nån korsning, men det är ju en ljuvig sak. Är bara använda tills jag börjar bli van med vart jag kör så kan jag slänga den i väggen sen! Har även provat på en bar ikväll, för er som inte vet är det St Patrics day så det var grönt överallt. Jag och Stina gick och käka på en resturang och sen drev vi över till baren. Hög musik, trångt men ändå helt okej! Nej, jag drack inge alkohol, naha!

Nu är jag så täppt i näsan att jag bara vill dö.. sen försvann min röst i dunka-dunkat på baren också så måste vila den lite känner jag. Bunkrat upp med vatten vid sängen så ska nog överleva!

"I'm gonna ta... NEJ! hahaha"

Imorn börjar allvaret

Har varit ledig mer eller mindre i två dagar nu. Har tvättat en del men var inte allt för mycket och att dom har en torktumlare är ju rena himmelriket. Bara slänga in allt, så igång och sen är de klart på en timme, underbart! Igår följde jag med när pappan släppte av ungarna på skolan bara för att se och idag följde jag med mamman när hon hämtade så jag vet vad jag ska göra imorn. Känns bra, har min GPS så ska nog gå fin fint!

Var även ute på en liten löpis idag, började med att ta en powerwalk som uppvärmning två kvarter och sen sprang jag ett kvarter. Grejen är den att huset jag bor i ligger nästan högst upp i en backe, en backe som jag upptäckte var väldigt brant. Så efter löpvarvet höll jag på att dö glömde även bort lite lätt att jag hade ont i halsen så jag bara körde på och tänkte inte på det. När jag väl kom upp för backen och in till huset var jag tvungen att sätta mig på trappen med armarna över huvudet, kändes dom att bröstkorgen skulle explodera på mig! Men som ni märker gjorde den inte det, men den hade kunnat!

Bara så ni vet där hemma i norra kalla Sverige, hörde att ni hade sådär -20 grader.. lite trist. Här har det varit +16 eller mer i skuggan och ljuuuvligt i solen.. bara så ni vet! Men nu är jag dödstrött, blir de inget inlägg imorn så har jag kvaddat bilen när jag hämtar ungarna. Men nu natti natti!

"I only drink like water for lunch.."

The mall

Vaknade upp idag, gick och duscha, kolla på klockan och tänker "ja men jag har gott om tid". När jag kommer ner frågar dom om jag vet vad sommar och vinter tid är.. tydligen var det idag man skulle ställa om det så var inte alls så mycket i tid som jag trodde. Tjejen missa söndags skolan så det blev att vi tjejer åkte till Nordstroms och shoppade lite. Eller min värdmamma shoppade medan jag och tjejen kolla på, ha! For sedan på Target och köpte shampo, tvål, lotion och mer. Än en gång betalade dom åt mig, börjar få lite lätt panik nu när dom köper så mycket saker, men jag är tacksam, de är jag!

Men idag fick jag ge tillbaka lite! Hade nyss alla i mitt rum, som ser ut som skit för tillfället. Har inte packat upp eller nå, bad me! Men i alla fall, hade lite tidig julklappsutdelning. Flickan fick en rosa klocka (som jag också vill ha), Pojken fick en plannja shooting shirt, värdmamman fick ett silverarmband och pappan fick en flaska med en vikingabåt i gjord av glas, "oh, I can have this in my office!" Sen fick dom marabou choklad (omtyckt), gott och blandat (galet omtyckt), ahlgrens bilar (omtyckt), ballerina och singoalla kex (mer än galet mycke omtyckt). Sen köpte jag med mig lakritsfiskar också, salta sådana då.. inte omtyckt alls, ha! Pappan sa att det är det där jag kommer ge dom som straff när dom varit stygga, att äta en saltlakritsfisk. Lite roligt men nu har jag en hel del fiskar som jag själv måste äta upp.. kommer ta till jul ungefär innan jag blir av med dom!

Imorn börjar jobbet, typ. Ska följa med, tror inte jag ska köra, och lämna av ungarna på skolan. Sen åker dom till sin mamma så då är jag mer eller mindre ledig fram till onsdag eftermiddag när jag ska hämta upp dom. Blir att pyssla med doggisarna och tvätta istället, inte så jobbigt direkt. Var och körde bilen idag för första gången.. väldigt ovant med automatväxlad men de funka. Var lite nervös så råka bryta lite mot lagen, men what to do? Skriver inte vad det var ifall någon vill fälla mig... skojar bara, var inte så farligt, men ändå! Sen ska Bernhard, au pair från Tyskland, komma och hämta upp mig så ska vi ta en kaffe. Tror att Stina också ska med, au pair från sverige. Ska bli roligt att få träffa dom också, kommer troligtvis äga mig i språket, men jaja! Ska kolla till tvätten nu och sen blir det sovis!

"I want that dress"

It's craaazy

Vilken komplett galen familj jag hamnat i, helt fantastiskt! Jag kommer absolut inte ha en lugn stund det här året vilken känns helt underbart. Men jag måste verkligen börja laga mat åt dom, dom äter ute varje dag. Idag fick jag fakitkst en riktigt bra maträtt, var massor med sallad på tallriken så kände mig ganska nyttig, åt all sallad och lämna de mesta av räkorna som var gaserade i nån sås, gott men troligtvis inte det nyttigaste?

Var med killen och pappan och spela basket idag. Innan det så for vi på en grym sportaffär, den hade verkligen allt! Killen fick nya basketskor, shorts och massa t-shirts. Super söta pappan köpte även skor och ett par shorts åt mig, hur snällt var inte det?! Nej, jag lät honom inte göra det egentligen, sa att jag kunde betala själv men han insistera verkligen så, var inte så dyrt egentligen. Väldigt tacksam!

Två av de andra Au pairerna i området har smsat till mig och de verkar riktigt trevliga. Ska försöka hitta lite tid till nästa helg och träffa dom. Nu måste jag kila ner, Tjejen saknar mig, hi!

Did you really poop?

Framme

Ja då var man äntligen framme då. Sitter i en alldeles för stor säng för lilla mig, ryms typ tre av mig i den så ja, you got the picture! Familjen hade gjort fin fina skyltar där det stod (på svenska) "Välkommen Jenny Ström". Ganska gulligt, bara det att flyget kom tidigt så dom fick aldrig riktigt användning för dom eftersom jag hitta dom utan skyltar, men ändå en kul grej!

Vi började med att åka till min värdpappas syster och hälsa på där lite, sen var det bara att lämna av mina väskor och få sig mat! Gick på någon resturang som hette något med chees cake (grymt minne man har). Sjuka portioner och vi beställde ju inte bara in en maträtt var direkt, åt i alla fall Thaikyckling med pasta, mums! Sen gick vi och såg på bio faktiskt, Alice i underlandet. Har ju redan sett den i Sverige men ungarna var så taggade på den så varför inte? Blev bara äckligt trött när jag satt där så råkade nicka till några gånger, fick nog en liten powernap sammanlagt fr helt plötsligt var jag jätte pigg. Efter bion har vi lekt lite med valparna, SÅ söta, spelat lite wii och fixat mig en gmail, min bredband.net funkar ju visst inte så bra utomlands..

Hur som helst så känner jag att det var hemskt mycket att ta in på en gång. Sen verkar det som att jag börjar jobba direkt imorn, inte så taggad på det, hade gärna sovit ut imorn och mest haft den dagen för mig själv. Skulle även haft mitt första Au pair möte, inte så himla smart att lägga de första helgen, så ska tydligen hoppa de mötet Bara det att man får inte missa fler än två stycken så jag undrar ju.. men min värdpappa säger att det ska vara okej ändå. Lär ju märka imorn om dom går i taket för att jag inte kan komma. Men nu ska jag sova, ljuvligt!

Pittsburgh, PA

NYC

Wow, i NYC har dom HUS! Helt galet, visst att jag är liten men det här var ju sjukt! Hoppade på bussen vid 13 och åkte in till staden. Strax innan är det typ kilometer med gravstenar, lätt den största kyrkogården jag någonsin sett, något man nästan måste se för att förstå. For igenom staden och fick se en massa hus och annat som kändisar bott i, spelat in filmer och serier i. Vi åkte även förbi World trade center, eller ja, den tomma platsen i alla fall. Åkte även förbi en kyrka och de sjukhus som tog hand om de skadade under 11/9. Fick även se de hotel som hade tagit emot de överlevande från när Titanic sjönk, ganska coolt ändå. Var nästan så man blev lite rörd av allt när man tänkte på vad som faktiskt hände då. Man är inte så berörd när man sitter hemma, men när man kommer till platsen och föreställer sig hur det såg ut så får man lite lätt tårar i ögonen. Men det var riktigt coolt och det kommer bilder.. massor med bilder!

Imorn är den stora dagen, den allra största dagen. 9:15 går bussen till flyget som lyfter kring halv tre tror jag, pm. Är framme runt fyra på flygplatsen i Pittsburgh där hela familjen ska komma och hämta mig, om jag mins rätt. Är en till tjej från Chile som också ska med samma flyg så har någon att prata med i alla fall. Har fortfarande kakproblemet.. la ner 10 st i en påse som jag ska ta med mig och ge bort ikväll, mumsa på medan vi byter bilder, men det är ju lätt 10-15 kakor kvar som jag måste få med mig på något sätt? Men det blir intressant att se, förhoppningsvis måste jag inte ge bort allt för många mer, dom var sjukt goda och vill ha dom för mig själv! Ska se var Petra är nu så jag vet vad som händer!

Of course my horse and piece of cookie!


Onsdag

Äntligen fick man datorn att fungera! Sitter dock inne i ett av ledarnas rum där själva internet routern sitter, enda sättet det funkade visst. I övrigt är internetet grymt segt och nu kan jag inte ens skicka iväg ett mail för de vill inte conecta. Hur som helst, min dator lever så jag är nöjd!

Varit en lagomt lång dag idag.. för lång alltså. Är ändå inte jetlaggad alls, känns knappt som att jag lämnat Sverige. Hur som helst, det roligaste idag måste ha varit farbror blå som kom och prata idag. Fast farbror blå är nog svart här? Hur som helst, hade lika kunnat vara en stand up komiker som körde på där framme, så sjukt rolig. Nog för att vi bidrog med skämten så han var ju som tvungen att hänga på, men det var lätt en föreställning jag hade kunnat betala separat för!

Imorn blir det att åka in till NYC, spännande! Först blir det lektioner på morgonen och sen buss raka vägen. Kommer bli en rundtur och jag kommer troligtvis ta tusen bilder som senare kommer att komma upp på facebook. Har tagit bilder på skolan och så redan men ni får vänta en stund till innan ni får se skönheten. Nu är klockan 22:30 så jag ska söka mig till sängen. Men kommer mer imorn!

Leaving in a jetplane..

USA!

Har haft en hel del problem med min egna dator men fick tag pa en av skolans nu sa ska val forsoka fa ner nagra ord. Ar valdigt irriterande att man inte kan skriva med.. ja, dom bokstaver jag inte har.
Hur som helst, flygningen igar var inte det roligaste jag gjort, vara vaken i over 24 timmar ar ingen hit, kan lova er det! Men jag tog mig fram i ett stycke och av nagon anledning har jag ingen som helst jetlag, so I'm HAPPY! Vadret ar helt fantasiskt, har gatt runt i bara ett linne och en troja pa det idag, solen har STEKT. Haft lektioner fran 8:15 till 20:00, sa det har varit en fruktansvart lang dag. Vi har pratat om massa sakerhets grejer, gjort lite arts and craft och sen aven framfort en svensk lat, det blev Pippi Langstrump, vi agde stenhart! Efter det blev det att ta en trip till en affar och sedan har man tagit sig igenom halva The hangover med nagra svenskar. Skolan ar val kanske inte den snyggaste, ganska cool pa utansidan men insidan hade val behovt lite hjalp.
Har aven hamnat i en super skon grupp, alla pratar med alla mer eller mindre och min rumskompis ar bland dom gulligaste manniskorna jag traffat. Hon ar fran Colombia och drog till med "where have you been, I've missed you.." Nar jag kom tillbaka efter filmen. Sa himla gullig!

Sen har jag fatt en massa overaskningar idag, min vard familj skammer bort mig.. BIG time! Sitter pa lektion sa kommer min larare fram med ett paket, fattar ingenting? Men det inneholl i alla fall en huvtroja, som jag har pa mig nu, super skon! Aven en tshirt och telefonkort sa jag kan ringa familjen. Bara det att jag vet inte riktigt nar jag ska hinna, har lektioner hela dagen och sen ar det ju sangen som galler. Men ska ta mig tid imorn och ringa, man kan ju faktiskt ringa flera ganger pa en dag?! Sen har dom aven betalat min resa till NY pa torsdag, grymt snallt! Men tro inte att det slutade dar, fick aven en presentkorg av dom med lite av varje. Sa himla gulligt av dom, ar riktigt nojd att jag la ut lite extra pa deras presenter nu, kommer inte kanna mig sa snal sen! Nu ar klockan halv 12 har sa jag ar faktiskt trott, tro det eller ej! Sa nu blir det sangen, ska forsoka fa igang mini egna dator till imorn!

que cha.. something!

RSS 2.0