Färgar håret

Färgar som sagt håret och hoppas för allt i världen att det blir blondt och inte gult eller grönt!
 
 
xoxo

Strömsund

Kom hem från farmor för ett tag sedan. Har dom senaste tre dagarna varit på Strömsundshemmet med skolan. Gjort en del jobbiga uppgifter men för det mesta har det varit riktigt kul. Nu kom Anders hem så jag kan väl inte sitta och skriva hur länge som helst. Typ nyss, blev attackerad.
 






xoxo



Ryggläge

Har intagit ryggläge i soffan iförd One Piece samt täcke över mig. Riktigt ruskigt väder ute och iskallt! Varit i skolan idag där vi fick i uppgift att gå ut och måla en akvarell av ett hus samt natur runt om. Jag var inte sämst men definitivt inte bäst. Sjukt bra en del bilder blev och jag avundas deras teknik och hur bra dom känner till hur man ska använda akvarell. Många tycker att akvarell kan vara blaskigt och att det inte blir så snyggt men det är så fel. Det blir så sjukt mycket rörelse och fina övergångar mellan färgerna bara man vet hur dom ska användas. Något jag definitivt kommer att öva mer på!
 
Ligger som sagt här nu helt ensam. Anders skriver tenta om 6 minuter i skrivande stund. Kom hem kl två idag och trodde han skulle vara hemma man han hade hunnit smita iväg för att träfa Borjan.. (boyfriend stealer..). Så nu får jag ligga här själv tills pojken är klar senare ikväll. Skulle behöva packa då man åker till Strömsundshemmet imorn med skolan. Ska övernatta i 3 dagar och måla massa mer akvarell. Ska vara pissväder hela veckan så kommer ju bli himla kul att sitta ute och måla.. eller? Men det blir väl vad man gör det till, för hoppningsvis ASkul! Ska se på Big bang theory nu, orkar inte packa.
 
xoxo

r

 

Megaryck

Gjort ett megaryck när jag kom hem med städning och lite piffning så att säga. Plockade ihop bokhyllan som såg förjävlig ut. Var på stan innan och köpte en hel del crap. Två ramar till balfotona, massa matbackar. En vit avlång låda som jag senare ska plantera blommor i. Eller ska sätta blommor i sina krukor i den i alla fall. Får ni se då. Letade som en tok efter fina kaktusar och en bra rosplanta. Men verkar inte vara säsong längre. Bokhyllan blev i alla fall finemangt fin. Men nu är det väldigt mycket crap inne i klädkammaren istället. Måste väl flytta ut nån låda till förrådet också. Hann plocka lite vid mitt skrivbord också. Men måste sätta upp hyllor så jag kan få upp alla mina småprylar ur mina sista kartonger. Ett framtida problem!
 
 
xoxo

Konstskola

Det är lite drygt att traggla sig igenom första dagarna på skolan då jag inte får göra exakt det jag vill göra. Vi kommer till en lektion och energin och fantasin bara sprutar.. så får man göra nå helt annat. Men det är kul, ganska mycket team building över hela grejen vilket jag antar är för att vi ska lära känna varandra. Har träffat en del trevliga människor som jag faktiskt verkar komma överens med, kul! En del av det som hänt dom senaste dagarna kan ni skåda nedan.
 

Textiltryck. Vi fick göra egna schabloner som vi sedan fick skära eller klippa ut. Detta har jag suttit och skurit med en skalpell. Den mörkare figuren var helt okej att pyssla med men sen fick vi veta att vi skulle göra en påbyggnad i en annan färg. PANIK när det bara var 20 min kvar av hela förmiddan!


Fick varsin liten fyrkant som vi skulle måla av fast 10 ggr större. Gjordes i Akrylfärg och var en riktig utmaning. Jag har målat andra rutan på första raden från vänster samt tredje rutan på andra raden från vänter. Det ska föreställa båtvrak och liknande, typ master och segel.. tro mig, orginalbilden var sjukt rörig den med.


Avslutade idag med akvarellmålning. Denna är en siluett utav en stad vilket kanske syns. Jobba med olika lager samt olika tekniker för att skapa färgerna på bilden.

Och sen den sista. Vår lärare satte upp en grön flaska på ett bord som han draperade med ett grönt skynke så fick vi måla av det. Jag fick roligt nog beröm för denna. Han ifrågasatte om jag aldrig målat med akvarell förr.. det har jag inte, inte med färger i alla fall, bara pennor. Jag är faktiskt ganska nöjd själv med denna :)
 
xoxo
 
 

Paj med trevligt sällskap

Kompisarna bjuder in sig på fika så då är det bara att baka. Blev en blåbärspaj och lite skitsnack med Malin och Gajja. Har kvar sjukt mycket blåbär så antingen får jag baka typ muffins eller så får Anders äta upp dom till sina flingor.
 
 
xoxo

Myser

Sitter på skype med Anders. Så myser lite på avstånd. Jag tände några ljus och släkte alla lampor. Undrar om han känner mys-faktorn ända till Sala?
 
 
xoxo

First day of school

Idag var första dagen på folkhögskolan och jag är SJUKT taggad nu. Fått träffa lärare, elever i högre årskurser samt fått veta lite om vad som kommer hända det närmaste året. Låter hur intressant som helst och kommer troligtvis trivas som fisken i vattnet. Bonus, INGA tentor! Som sagt, detta kommer bli grymt bra.
 
Saknar min pojke lite. Bara varit ifrån varandra en enda liten dag men hade så gärna velat ha en puss nu och krypa upp i hans knä. Det är en hel vecka kvar tills han kommer hem, hur ska jag överleva?! Förhoppningsvis kommer dagarna bara susa förbi i skolan så det blir söndag fort fort. Ska och fiska igen till helgen med lille far så det ska bli kul och förhoppningsvis vara en liten distraktion så jag inte går sönder av saknad.
 
Väntar nu på att mor ska hämta upp mig så ska vi åka och köpa en micro. Jag kommer inte palla att alltid värma mat i kastruller och ugnen. Men gör väl mycket mat som man lägger i matlådor just för att man ska slippa diska kastruller med mera varje dag? Tackar hjärtligt den som uppfann micron!
 
Övrigt så hann jag med att besöka Uppsala, få en p-böter, äta kräfor och se en film med tillhörande chips i fredags. Jag hann även med att besöka Sala Silvergruva på lördan där jag även hann köpa mig en ny ring och ett armband utav en av silversmedarna där. På kvällen blev det 50 års fest för Pedros pappa vilket var hemskt trevligt. Jag var lite trött när vi kom dit och inte den mest pratglada men DET ändrade sig under kvällens gång. Sen blev det lugna puckar på söndan då vi åkte ut i ån med ekan och myste på. Sedan hem för att packa ihop mina saker samt äta en god middag. Sen var det dags att åka hem till Luleå.
 

Uppsala kyrka


Uppsala


Uppsala


Kräftor


Kräftor


Sala Silvergruva


Sala Silvergruva


Sala Silvergruva


Pedros pappa 50 år


På ån med ekan


På ån med ekan


Lite inrednings shopping från Uppsala

Mina nya snygga stövar :)

xoxo


Semester

Jag är som ganska glad att sommaren äntligen dök upp den enda veckan man är ledig denna sommar. Helt perfekt helt enkelt. Haft två himla fina dagar i Sala/Stockholm.
 
Måste berätta om igår när vi var i Sätra brunn. Ett ställe här i Sala som har en brunn med väldigt järnrikt vatten. Var där på kvällen och åt middag och lyssnade på lite coverlåtar som framfördes. Sedan när vi skulle åka hem gick vi in i pumphuset för att jag skulle få smaka på vattnet. Helt ärligt smakade det som att jag drack blod. Eller dragit ut en tand och att det aldrig fanns ett slut på blodflödet. Men det var väldigt intressant i alla fall. Nedan följer lite bilder från dagarna.
 
Stockholm
 
Stockholm
 
Sätra brunn
 
Sätra brunn - pumphuset
 
Sol och bad
 
Sol och bad
 
Sol och bad
 
Sol och bad
 
Mina älskade skor. Köpte ett par i USA där klacken sprack nu i vintras. Gick in på Deichmann i Stockholm och blev SÅ lycklig när jag hitta dessa!

Kjol från Urban Outfitters
 
Kjol H&M
 
Volume Master, at last!
 
Fin nyckelhängare som jag fann mig i Sätra brunn.
 
xoxo
 

11 månader

Det är inte bara killar som glömmer. Kom på först imorse att jag och Anders varit tillsammans i 11 månader igår. Helt sjukt vad fort det gått. En månad kvar bara sen har vi gått över tröskeln till ett år. Grattis till oss då!
 
Hållt på att packa det sista för avresa till Sala i eftermiddag. Satte mig just här och får veta att Anders visst gjort 100 situps samt 40 armhävningar. Har ju som för mig att jag intee sett han göra mer än sola på balkongen. Men sneaky as hell så har han hunnit pumpa också! Jag klagar verkligen inte, Show me your guns!
 
Till midsommar hade jag plockat ihop två stycken överfyllda kassar med kläder som jag inte använda/var för små med mera. Dessa fick Ellen gå igenom och verkade hitta sig en del som hon gillade. Nu när vi flyttat så har det kommit fram ännu mer kläder som inte får plats och som jag aldrig använder. Med tanke på hur mycket plats vi har för kläder här och jag fyller den så är rensning ett måste. Fick ihop en till hög i alla fall med kläder som jag inte använt på hur länge som helst. De bara ligger där "ifall att". Nej, blev en rensning som sagt så nu får Ellen lite mer kläder.
 
 
xoxo

Mys i skogen

Kom nyss hem från Ormberget där jag, Anders, Mange, Joel, Sandra och Johanna lekt pyromaner. Eldat som aldrig förr och absolut inte som man lärt sig att man ska göra. Vet inte vad meningen med att ösa på hur mycket ved som helst är när man vill ha glöd? Det blev i alla fall glöd tillslut och goda grillade korvar. Vi fick oss till och med en spökhistoria levererad av Johanna med en hel del fniss men när det väl kom så nog tusan hoppade jag till! Mer för att man blev förvånad att hon helt plötsligt skriker mitt i en lugn historia. Men kul ändå, länge sen man fick en sådan berättad.
 
Som hör till luktar man värre än en skogsbrand nu men tänkte lorta ner lakanen med mitt hår ändå för jag orkar inte duscha det nu. Satt upp det i en hög boll så möjligt bara Anders som kommer störas av stanken. Så tråkigt för han, hehe.
 


 
xoxo

Måndag

En löptur, en lasagne och en tupplur senare. Väntar på far ska komma så vi kan hämta de sista från lägenheten. Så många småsaker som man kommit på eftersom. Men nu ska det bara vara kvar en hurts, en halsduk, en papperskorg och ett paket flingor. Sen är vi ALL DONE med den där lägenheten. Hoppas jag!
 
 
xoxo

Kossan är tillbaka

Blogg.se har verkligen dragit ner sig. Efter dom gjorde om sidan så kommer den där jäkla kon i tid och otid. Har tagit mig ett tag att ens logga in här nu på grund av den där kon. Alternativt att det inte hänt nånting när man ska logga in. Man vill ju inte gärna byta blogg bara för att en ko dyker upp.
 
I alla fall. Anders ville visst inte ta med sig en nyckel så jag sitter nu och väntar på att han ska komma tillbaka från in löptur så jag också kan ta mig en. Har ont i halsen men nu får det vara nog. Antingen försvinner det helt eller så blir hag dunderförkyld. Besökte ju vårdcentralen där och dagen efter hade jag typ inte ont i halsen längre. Men halsontet kom som ett brev på posten igen igår bara för att jävlas. Så nu är det nog, ut och löpa! Får se vilken väg som blir bäst men tror jag har en bra plan. Ska springa en sväng bara och sen tillbaka för att ta cykeln till ICA. Tänkte först springa till ICA också men är inte så sugen på att bära ett paket mjöl hem sen, tar hellre cykeln då. Men i alla fall, ett avsnitt Big bang theory på de här då så laddar vi löpet!
 
 
xoxo

Fiska

Var med lille far igår och fiskade. Åkte inom farmor också och hämtade upp fyra stolar som hon målat vita och sen klätt svarta skinndynor till. Riktigt snygga är dom. Passar perfekt i vår lilla lägenhet. Hade hemskt trevligt med pappa i Kamlunge men det var lite väl lite fisk i vattnet. Jag fick första men den var så liten så inte värt nånstans. Pappa fick andra som jag mumsade i mig till frukost imorse. Smått sugen på att se på en film nu och göra absolut ingenting. Fick just hem byrån som mamma haft. Jag hoppas att det verkligen var alla klädkartonger för nu är det verkligen FULLT överallt. Ska ta och gå igenom alla kläder som jag la in i byrån för jag märkte ju att jag har inte använt vissa tröjor och linnen på flera år. Ska ta med den ner till Sala så får Ellen lite mer kläder.
 
Vi skulle ha åkt till Sala imorse föresten. Bara det att när vi fick boknings SMSet igår av SAS så visade det ju sig att vi bokat resan åt fel håll.. sthlm-lule istället för lule-sthlm. Tror ni nån fick typ en ångestattack?! Nästa resa ner för ungdom var då först på onsdag, men hell to the no att jag gick med på det. Hade ett mindre breakdown men allt löste sig och jag fick lugna ner mig. Vi åker ner på tisdag eftermiddag istället. Lite onödigt mycket pengar som gick för detta men det kommer säkert vara värt det. Planerna är att besöka Sthlm en dag, Anders ska visa mig Sala Silvergruva och sen möjligt kalas för Pedros pappa. Varför de blev världens panik med nedresa är för att jag måste hem igen på söndag. Den resan är dessutom även bokad. Så jag vill gärna hinna vara där nere i mer än 2-3 dagar. Stressen tog överhand så att säga.
 
Nu ska jag ladda hem en film och mya jääärnet!
 






 
xoxo

Äntligen LEDIG!

Igår var sista dagen för minst 10 dagar framöver som jag behöver jobba eller liknande. Kommer bli så skönt att vara ledig nu så det finns inte. Bara lite, eller ganska så mycket, hemskt att det aldrig blev någon riktig sommar i Luleå. Ska på stan med mor idag och shoppa saker till lägenheten. Komer bli SÅ nice. Är rädd att jag inte kommer kunna behärska mig och gå all loco in och shoppa för mycket. Ska ju ner till Sala på söndag och ska någon dag under veckan åka in till Stockholm för lite mys och shopping. Ser sjukt fram emot det. Sen ikväll ska man hinna gå på kalas och imorn blir det en trip med lille far och fiska harr. Kommer bli sååå skönt!
 
Håller på att tvätta nu lite saker som jag vill ha med till Sala. Köpte nya byxor för inte så länge sen. Känns som att dom är minst en storlek för stora  nu när dom töjt sig. Så in i maskinen så dom blir hårda igen. Vi har fyra maskiner i tvättstugan och behövde tre. Så skulle jag trycka igång den tredje men den var ju typ pajj? Flyttade över till den fjärde som funka utan problem. När jag sedan kom ner så körde maskinen som jag aldrig fick igång. Sjukt wierd! Såg det inte först men det låg en vit nånting, tröja kanske, och snurra runt där. Ingen aning om de är min? Maskinen stannade och blinkade på 8 min så vågade inte öppna och kolla. Hur som helst, ska göra mig anständig nu och inte se ut som på bilden så jag kan hämta upp allt!
 
 
xoxo

13 timmar = helt slut

Hade mitt fina 13 timmarspass igår på jobbet. Var helt okej, var till och med pigg när jag kom hem efter jobbet. Men idag vid sådär niotiden slog det mig. Vilken ren käftsmäll det blev! Är ganska så slut nu och vill gärna hem och ta en nap. Sen SKA vi och städa klart den andra lägenheten. Jag orkar inte ha de i bakhuvudet att den inte är klar än. Vill bara lämna hela den där lägnheten bakom mig. Sen behöver jag en byro så jag får in alla mina kläder i garderoben så de inte ligger i flyttkartonger.
 
Sitter på jobbet och fryser som aldrig förr. Har blivit sjukt kallt ute ju! Drog på mig höstjacka och saknade verkligen vantar. Fingrarna blev ju typ is! Sitter med raggisar och hade inte nekat en filt. Men någon sådan har jag inte. Blir hem och sova sen med mysigt täcke!
 
xoxo

KÖP!

Försöker sälja bort lite skor som jag köpte i USA. Ska säga er att det SKÄR i hjärat att sälja skor. Även fast dom är förstora eller för trånga eller vad som helst. Jag gråter lite inombords. Men annars står dom ändå bara i garderoben och blir aldrig använda, då kan väl nån annan lika få ta del av dom?
 
 
250 kr, använda en gång. ca strl 38-39 skulle jag vilja säga.'
 
Ballerina från H&M, ALDRIG använda. 60 kr/st
Gladiator klackar i guld, 150 kr, använda EN gång.
 
Mina mördarklackar. Använda ett fåtal gånger. Lite sliten klack. Nypris från Aldo ca 500 kr. Säljer för 250 kr.
 
VSG :D

Inbrottstjuvar med nycklar som lämnar paket med glödlampor?

Jag blev en aning fundersam igår när jag kom hem och ser ett paket glödlampor ligga på en av kartongerna i hallen. Även en fundering över att klädkammaren står öppen och den förut trasiga lampan nu lyser. Tänkte att Anders av någon anledning varit hem på lunchen och fått för sig att byta lampor? Det är ju i alla fall den mest logiska förklaringen. Sen när han väl kommer hem efter jobbet och står ute i hallen får jag denna fråga. "Men baby, har du köpt glödlampor?!". Emh, ne? Jag trodde det var du ju!?!?!?!?!?! Ja, då har ju någon under dagen igår kommit hit, haft nycklar för dörren var låst när jag kom hem, bytt glödlampa och lämnat ett helt paket med glödlampor åt oss. Liksom SAY WHAT?! Vi vet fortfarande inte vem eller varför. Provade ringa vår "värd" för tänkte det var han men svaret vi fick där var en telefonsvararde som meddelade oss att han var på semester till den 20e. Så vem har varit i vår lägenhet?! Inget är borta i alla fall vad vi kan se. Men svårt att säga när inte allt är uppackat. Men lite obehagligt ändå. Det är ju troligen Lulebo men dom kunde ju ha förvarnat!
 
Sen är jag så otroligt less på vårdcentralen här så snart ger jag upp. Jag har haft ont i halsen i drygt två veckor, jäävligt ont. Haft en släng av grym huvudvärk samt varit väldigt slö och endast gått runt på ren vilja så har som inte tänkt på att jag varit trött direkt. I alla fall.. till att börja med fick jag vänta i 40 minuter på att få komma in. Hade en bokad tid 15.00 men den kunde dom visst inte hålla. Fine med 10-15 min sen, men 40?! Man blir ju som irriterad när dom som kommer in efter en får gå in före en. Suck. Sen när jag väl sitter där med min doktor och berättar om mina symptom. Halsont, troligen feber här om dagen, helt utmattad i förrgår. Vet ni vad han kläcker fram? "Det kan vara halsbränna.. vad har du för matvanor? Hur äter du?". ASSÅ VA?!?!?! Jag trodde jag skulle smälla han på käften och skrika "MEN FÖR FAN SKÄRP DIG!!".Fick ta mina prover sen och en timma efter avtalad tid var jag klar med beskedet att jag är helt frisk.... även att jag kan börja träna igen utan problem, finns tydligen ingen orsak att tro att jag kan få lunginflammation. Jag säger så här, fuck you, jag är sjuk, punkt! I och för sig var hans första diagnos körtelfeber.. men hello! Läs mina papper, de har jag redan haft för flera år sen, man kan bara ha de EN gång! Ne, så jag var lite aggresiv efter detta besök. Kan tala om för er att dom tre senaste gångerna jag varit där de senaste året har jag fått samma besked. "Att allt ser bra ut". Undrar ändå hur man kan ha ont i halsen mm utan att det är nå?
 
xoxo

Ny naglar

Jobbar kväll och äter nötter och godis. Inte så mycket annat att göra, eller? I alla fall en väldigt lugn kväll på jobbet, så jag trivs helt okej. Hade väl mer än gärna suttit hemma bland alla lådor med Anders och myst, men det får vänta. Var och gjorde nya naglar för sista gången denna sommar. Men dom blev då så fina så. Får fila ner dom sen när basketsäsongen drar igång. Funkar inte riktigt med monsternaglar då. Gick på stan sen och köpte smörknivar, kökshanddukar och grytlappar. Myste på själv i hamnan med en box nudlar med kycklingspett och vårrullar. AH som är så goda! Blir favorit i repris imorn till lunch. Anders ska komma in så får vi äta mer nudlar ur box!
 
Längtar tills allt är klart i lägenheten. Var kanske inte bästa helgen att jobba på. Hade gärna ställt iordning allt nyss. Behöver dock en.. eller kanske två byråer för alla kläder. Sen vill jag ha mitt älskade köksbord och farmors stolar. Snyggt målade vita med svart skinnklädsel. Jag är så sjukt exalterad för inredningen i denna lägenhet, heeeelt otroligt! Blir shopping på stan med mor på fredag. Hittade en skitsnygg bänk på Åhlens som jag jätte gärna vill ha i hallen, så snyggt! ÅH det är så mycket jag vill göra med denna lägenhet!
 
Mina nya snygga naglar :)
Och Världens snyggaste bänk!
 
xoxo
 

Packar

Håller på att flyttpacka. Jag har jätte ont i halsen och svälja är som en mardröm. Men i alla fall. Jag har plockat ihop alla mina saker i alla fall. Nu är det Anders tur. Får väl hjälpa honom så gott det går, eller möjligen stå och laga mat och diska. Lite svårt att fokusera, slutar nu.
 
xoxo

RSS 2.0