Hosta och buksmärtor

Jag blir verkligen inte av med denna förkylning, den bara görs om till något annat som irriterar. Som energi, de kan inte förstöras bara omvandlas till en annan form. Nu har jag i alla fall en fruktansvärd rethosta som verkligen inte vill ge sig. Cyklade till skolan idag för jag tänkte faktiskt gå på sista föreläsningen i kemi inför provet på måndag. Efter x antal hostar i föreläsningssalen och efter andra gången jag gick ut från salen för att jag hostade så jag fick kvälvningar så gav jag upp och åkte hem. Får försöka läsa mig till det själv istället. Gick ju bra sist tydligen, bangade in ca 64% på senste tentan som jag trodde jag skulle behöva göra om (få mindre än 30%). Så jag verkar ju kunna lära mig en hel del på egen hand. Sen tuggar jag ju noskapin (tror ja de heter) som är mot tillfällig rethosta. På kartongen står det att i vissa fall kan man få ganska jobbiga buksmärtor då.. jag har fått dom nu.. det står även att de går över av sig själva, inom 1-3 timmar. Kommer alltså få en underbar nattsömn. Hostar dessutom fortfarande ganska mycket, och det är värsta när man ska ligga ner. Men jag får härda!

Jag kom heller inte in på konstfack i Stockholm. Stod med fina röda bokstäver att jag var "STRUKEN". Nog för att det var väntat. Men då blir det i alla fall ett år till här. Bör komma in i Sunderbyn, vanlig folkhögskola så annat vore väl konstigt? I värsta fall är det för få som söker den utbildningen så dom kanske inte ens drar igång den. Men då ska jag väl ha nåde otur om så är fallet. Annars får jag väl jobba mig genom kommande år och läsa nångon strökurs på LTU.
Sen är jag måttligt less på detta väder nu. Hela norrbotten jublar för solen och de fina vädret. Men sanningen är den att träden är knappt gröna än. Dom har endast fått små, små, smååå musöron som ser ut att vilja krypa tillbaka in när som helst. Jag ser studenter glida runt utan jacka eller bara i t-shirt. News flash, DET ÄR INTE SÅ VARMT!! Jag kör fortfarande på jacka, långärmat och halsduk, även vantar. Idag var första gången jag inte haft vantar på mig när jag cyklat. Ska kolla runt på sommarkläder på diverse hemsidor nu.. få lite mer ångest att vi inte har fått någon sommar än.. att det faktiskt ligger kvar snö här uppe.

xoxo

Båten

Öppning för båten igår, en less Jenny på att vara sjuk, en nyhemkommen Gajja och en Jenky som slutade lagom tid från jobbet. Klart det blev ett besök på båten! Först var jag på fika hos Anders granne som fyllt år. Väldigt trevligt och några goda skratt. Sen blev det att cykla iväg till Jenky för en Kaffe Karlsson på båten. Fast tror inte det var en Karlsson jag fick, för den smakade inte kaffe och sen smaka den så sjukt mycket sprit, typ vodka. Ska försöka göra en såndär själv nån gång så får vi se vad det blev. Blir de samma resultat så är väl inte Karlsson något för mig antar jag. Så här såg de ut igår i alla fall.
På eftermiddan blev jag så himla less på att vara sjuk också så åkte hem till Anders och satte mig på hans balkong. Sjukt värt och när ha kom hem från gymmet såg det ur såhär. Världens finaste!
xoxo

Sommarens första dag

So I've heard.. Suck, hur deprimerande kändes inte det när man sjukt suttit innomhus hela dagen och bara snorat och inte orkar göra nånting. Har som sagt inte gjort mycket, legat å kollat på TV sen sett några avsnitt av Glee och sen tog jag tag i en akvarellteckning som jag började på förra veckan. Blev lite kenpigt att fota den. Den är som ljusare och mörkare på samma gång irl. Men helt okej, ganska nöjd. Dock var det ju himla jobbigt. Sitta upp och röra händerna efter ett papper var faktiskt ansträngande. Hade jätte gärna gått ut på en prommis nu i det underbara vädret.. Men vill vill gå med mig? Vill inte gå själv, tänk om jag rasar ihop halvvägs för att jag svimmar av utmattning? Eller så inte, men känns lite så, är sjukt jobbigt bara att sitta upprätt och skriva det här, super varmt. Ska ta tempen. Hoppas nästan på att jag har feber så kan jag ha något att skylla på att jag inte gått utanför dörren idag, suck. Fan vad ynklig man känner sig. Får man tycka såhär synd om sig själv? Eller blir snarare deprimerad. En dag som denna ska man fasen vara ute i solen och grilla, som sagt, sjukt deprimerande detta.
xoxo

Dunderförkyld

Legat hemma hela dagen och nyst, snorat och hostat som en galning. Jobbig värld man måste leva i ibland. Gårdagen var i alla fall helt okej. Fast dansa runt hela dagen med feber är kanske inte den bästa kombon. Men vi fick ju ut en hel del i alla fall utav helgrepet. Även från streeten även fast får lärare inte ens var där. Men det lilla vi gick igenom i torsdags hade faktiskt sjunkit in ganska så bra så nu ska bara vår danslärare bli frisker så vi får ihop sista stegen. Hoppas att det löser sig så vi inte behöver skämmas på uppvisningen.

Sen har jag en fundering. Hade nån timme igår över lunch där som jag inte dansade utan mötte syster på stan och åt en sallad. Sen har som smällt upp glassbaren där inne på smedjan så jag tog mig friheten att ta årets första mjukglass. Jag har dock ett litet problem när jag äter dessa förbannade glassar. Eller det är inte glassen det är fel på, utan plastskedarna man äter med. Jag slickar typ av skeden så hårt att jag skär mig överläppen som i mungiporna och sen även på insidan av underläppet. Helt uppbränd blir jag och så gör det svin ont. Tog en fin bild på glassen men har inte min kamerasladd här så kan inte ladda över den, tyvärr. Men god var den i alla fall. Lite smärta får man väl offra för en mjukglass?

Såg just också en himla bra film. Den hette så mycket som "We bought a Zoo". Riktigt bra med Matt Damon och Scarlett Johansson. Undrar just om hon är svensk? Eller till viss del när hon nu heter Johansson i efternamn. Tåls att googla! Har även tagit tag i en viss bikini som jag och säkert resten av alla tjejer i sverige velat ha. Det är i alla fall USA bikinin från Style by Tyra, sjukt fin. Blev även ett par örhängen i form av små kors.





xoxo

Helgrep

Sitter och kollar på tv, en serie som heter Tower Prep som jag såg förra året, den gick i USA och har visst tagit sig över den lilla pölen till Sverige nu då. Men de är en bra serie, lite fantasy si sådär. Hoppas på en  säsong två men ser mörkt ut för det. Känner mig ännu hängigare än igår. Rösten var ju verkligen på topp efter allt skrikande på Lindas infllyttningsfest. Men det var det värt, riktigt rolig fest med dans, sång och trevligt sällskap. Tog dock och avvecklade strax innan 12 för en god natts sömn. Känns inte som att jag fick det ändå. Kommer ihåg att jag la huvudet på kudden och sen ringde klockan på en gång. Alltså inte vaknat nånting i natt men kändes då även som om jag bara fick sova i tio minuter. Men nu ska jag vara på dansmagasinet om 40 minuter för helgrep. Hade helest stannat hemma i soffan och vilat hela dagen. Men plikten kallar och jag måste på streeten sen i eftermiddag.

xoxo

The Woman in Black

Ta mig fan en av de sjukaste, läskigaste och den film mest minst repliker under lång tid (även den läskigaste jävla biten). Höll på att flyga chips och cola över hela rummet flera gången. Tror dock jag missade halva filmen egentligen för jag höll för ögonen väldigt ofta. Men sjukt bra film och har nu lite ont i bröstet av all panik, oh my!
xoxo

TGIF

Vet inte om det riktigt är thank god, men det är fredag i alla fall. Har kemiprov i eftermiddag som jag hoppas att jag hinner lära mig, i alla fall till hälften. Lyckades ju med fysiken igår så varför inte kemin? Känner mig sjukt hängig, gjort det i nån dag nu. Bara väldigt trött i hela kroppen. Liksom svag, hoppas för allt i världen att jag slipper bli sjukt, får dra på mig massa kläder när jag ska cykla till skolan. För tillfället har jag lånat (snott) mammas morgonrock och inser själv att en sådan måste det investeras i. Känns lockande att bara sitta här en liiiten stund till. Orkar inte med matteföreläsningen. Har bara ett prov kvar i matten sen är den klar. Han lägger ju ändå bara ut frågorna som kommer på provet med facit till så är ju bara lära sig dom då. Roliga är att hittills har jag inte räknat nå i boken utan tagit frågorna när dom kommer och har ändå klarat av att faktiskt förstå vad det är jag räknar, så win win for me!

Var och skulle dansa igår, precis som större delen av min grupp. Men tydligen var dansen inställd? Intressant att typ ingen uppfattat det. Hade fått ett mail där det stod att vi skulle köra ytterligare rep efter helgrepet på söndag. Vilket kommer bli gaaaalet för mig. Ska vara på dansmagasinet från 9:30 till typ 17:30. Men i alla fall så mena dom visst att igår blev inställt och att vi iställe skulle köra söndag. Men då blir man ju nåde förbannad. Vi har helgrep på söndag och ingen av oss kan dansen, tror inte ens att den är klar, och den ska visas upp för alla andra grupper. Det är ju till att man kommer få skämmas. Inte för att det är så bra eftersom det är nära till föreställning snart men man önskar ju att någon annan grupp sitter i samma sits. Sen har jag gjort nånting med min fot. Vet inte om jag trampat snett, slagit i den eller om det är för att jag gick i andra skor på balen. Men med tanke på att jag byter skor nästan varje dag och aldrig fått ont annars känns det inte troligt. Hoppas det går över!

Okej, bloggen gjorde valet åt mig, kommer inte hinna till matteföreläsningen. Ska ta och sminka och torka håret så jag kan ta mig till skolan och nöta kemi istället.

xoxo

Skönt med regn

Kom hem ganska nyligt från bion. Var och såg Hunger games med linda, oliver, anders och gustav. Den hade mitt fulla förtroende tills kvinnan med creepy smink och make kom in i bilden. Visst att det var en lite häftig film, spännande å sådär. Men hela outfit grejen, möööp på den. Finna i alla fall tre böcker så får väl se dom andra filmerna som lär komma också. Men som sagt, tror denna film var lite för hypad.

I alla fall så fick jag ju cykla hem efter den. Cykeln går som smort, riktigt bra är den. Men det var liite sämre att det börjar hällregna efter en bit hem, tyvärr bara en liten bit hem. Hade till slut så mycket vatten i ögonen att jag såg inte ett smack, hoppades på att de bilar som möjligt skulle kunna köra på mig skulle undvika det, noll chans att missa dom själv. Var blöt ända in på linnet upptäckte jag när kläderna fick åka av innanför dörren, nice!




Några droppar kvar i ansiktet och ganska blöt i övrigt.. nice som sagt!

xoxo

Pengar tillbaka och ny cykel

Helt fantastiskt! Fått tillbaka mina efterlängtade pengar från dress me up för klänningen som jag aldrig fick. Satt skönt att få tillbaka dom i kistan, ligger man lite plus igen då, puh! Sen har man fått sig en cykel av lille far, hemskt mycket tack! Men nåde det  var ju ett större projekt om man säger så att montera ihop den. Hoppas inte allt bara faller i bitar sen imorn när jag ska cykla iväg till skolan. Får hoppas att alla skruvar är dragna så det sitter som det ska. Men i alla fall, bra dag med lite bitar som föll på rätt plats. Klockan är alldeles för sent men ska ändå lägga mig och läsa lite i fysikboken. Om inte annat så är det väl ett av dom bättre sömnpillerna som jag kan rekomendera. Så ha de gött mina fagra!

xoxo

Ljusgården

Sitter på skolan och ska sätta ner näsan i fysikböckerna. Har ju tre delprov som jag måste ta tag i. Tack gode gud att min överklagan gick igenom så jag slapp göra omtenta på dom första nio kapitlerna i fysik B. Helt sjukt lycklig jag blev. Satt hemma och undrade hur fasen man skulle få reda på om overklagan hade gått igenom eller ej, gick in på LTUs hemsida och se på fan där stod det ett fett nice G efter tentamen 1. Mitt liv känns så mycket lättare ska ni veta, vilken tyngd som lyfte från mina axlar.

Sitter med ett gäng av grabbarna från klassen, förstår inte vad som rör sig ibland där innanför pannbenet. Men visst, absolut, sjukt roande. Men kan ju erkänna ibland att jag fan inte hänger med alls. Nu är ex Kibbo stolt och jag har ingen aning om varför. Kanske beror på min grymma förmåga att inte alltid lyssna, men så kan det gå! Tydligen är man inte en tjej längre? Johan yttryckte sig nyss såhär "tänk om jenneyboy (jag alltså) skulle operera om sig till tjej"... Emh va? Trodde jag var det, sist jag kolla var jag det i alla fall? Men kanske så dom klarar av att hantera mig, se mig som en av dom. Kanske trycket blir för stort annars.. hehee, if you know what I mean! Sköna grabbar detta ska ni veta!

Men back to study time. Ha det gött i vårsolen, sjukt bra väder idag. Och äntligen ska jag skaffa mig en cykel, känns som en sjuk befrielse, och nåde vad jag kommer spara pengar. Lätt spenderat dryga 500 kr varje månad på busskort, suck!

xoxo

Helgen tog hårt på en

Som jag hade väntat på denna helg, eller denna lördag som nu var. Den stundande kaptensbalen blev ju riktigt lyckad. Men att hålla igång från 13 tiden med konstant alkoholintag gjorde en mör i slutet av kvällen och fortsatt även till idag. Men sjukt trevligt i alla fall. Blev skumpa, paj och gosallad hos Sandra med alla DJ-paren. Sen taxi (då luleå bestämde sig för att bjuda på snöstorm) till skolan för att fotografera oss och ta lite snittar samt fördrink. En något oplanerad fotografering gav en liten schema ändring på typ 2 timmar, eller kanske mer? Så det blev hem till Emil för mellanfest där vi klunkade i oss goda smoothies (även taxi här). Blev en taxi mot STUK för att äntligen ta oss till fördrinken och målet "middag". Det var god mat, men även här förseningar, själva huvudrätter serverades inte förrän runt 12 snåret om vi säger så. Men massa dans, massa stoj och massa skratt. Så visst hade vi kul. Kvällen klippte vi vid tre tiden, 14 timmars håll i gång räckte. Nästkommande dag bjöd på uppvak kl 10 för att sedan återvända in i drömmarnas land kring 13:00 och fortsatt dryga 3 timmar frammåt. Självklart avslutade vi med chips kvällen till ära för att somna gött hemma hos mig.

Så nu sitter jag på skolan och pluggar kemi. Jag vet i och för sig inte om det beror på själva ämnet eller om helgen faktiskt tog så hårt på mig. Men sista sidan i kemiboken så ville inte ögonen vara med riktigt. Ni vet också den här känslan när alla ljud runt omkring blir så fruktansvärt höga? Hur som helst, drog Anders jacka över mig samt min halsduk över ögonen och tog mig en lur, mitt i skolans ljusgård på STUK där jag för två dagar sedan gjorde allt annat än att sova. Men så kan det gå! Har tyvärr inga foton att visa men det lär väl komma upp nåting på facebook snart som jag kan sno och lägga här. Om inte annat fotot på mig och anders som togs innan.

Ska försöka gräva ner mig i kemin igen så att jag får nånting gjort. Ha de bäst mina fagra hästar!

xoxo

Vilken jävla dag!

Varit igång sedan 07:00 imorse, har så ont i magen nu av all stress att hälften hade varit nog. Är så stressad och trött att jag mest känner mig som en grönsak, blä! Började i alla fall med att cp plugga på morgonen till matteprovet. Gick och gjorde det, busenkelt. Sen var det dags för resan till Pite för att hämta min klänning som konstigt nog kändes lite tight när jag prova den, typ lika tight som innan hon fixat den. Har jag typ gått och blivit fet på en vecka av att åka skidor eller? Skulle inte tro de va.. Sen fort som fan tillbaka till skolan för fysiklektion som jag inte riktigt hängde med på. Missade föreläsningen förra veckan så får väl läsa mig till det i boken. Efter det fort som fan hem och koka pasta så jag skulle få med mig middag till jobbet. Sen har jag jobbat hela kvällen för att vidare hämta mor, far, lena och håkan på flyget. Och som en avslutande parad har jag suttit och sytt ut klänningen, för nåde en var ju alldeles för liten. Vet inte riktigt hur det gick till men jag har blivit fet på en vecka. Kan vara att man är lite svullen.. sjukt irriterande. Satt och sydde klänningshelvetet för hand, drog på mig den och sen bend over för att ta på mig skorna. Ni tror inte att sömmen jag nyss sytt sprack? Lille mor fick komma till undsättning och sy med symaskinen. Jag vet inte hur hon gör. Men tror hon hanterar den med mycket kärlek, för jag och det där monstret kommer verkligen inte överrens, får bara skitsömmar när jag ska sy på den, men inte morsan, hennes blir perfekta. Hur som helst så tror jag att det blev bra till slut. Nu kan jag i alla fall andas i den men får försöka undvika att "bend over" så att säga. Så inte kuckilurande på lördag, höhö. Även sitta rak som fan i ryggen och inte äta så jag blir spymätt, eller dricka så jag blir spyfull. Hoppas magen hinner lugna ner sig så jag krymper lite till lördag. Tror de kan vara för att jag är stressad som ett as och får sådan förbannad magknip som magen sväller lite. Men okej, imorn blir det frisören och sen skola, har bara en föreläsning. Sen lite småplugg som ska göras för att vidare dansa och sedan sola efter det. Snälla ge mig en lugn dag. Ni ska veta att på fredag, då JÄVLAR ska jag inte göra många knop. Har en lektion och sen ska jag typ.. gymma kanske, och ta det jäääävligt lugnt.

xoxo

Våren är här

Underbart väder ute och här sitter man och räknar matte. Men har varit ut en sväng i alla fall, en snabbis. Tog oss upp och åt frulle, sen blev det solariet i sköna 18 minuter. Svängde sen förbi godis huset (har ätit typ 3 godisar och är less på de nu). Tog oss sedan en sväng förbi syster för att hämta en klänning som jag ska ha på vårshowen i dansen, kommer bli asbra. Dumpade av Anders hemma hos sig och nu sitter jag som sagt här och försöker memorera matten till morgondagens prov. Går ganska bra än så länge i alla fall. Förstår faktiskt frågorna. Känner mig så himla fattig bara, och skulle typ behöva gå på ica för det finns ingen mjölk hemma. Hoppas jag får tillbaka pengarna för klänningen snart. Den där jävla sidan gör mig nervös när dom påstår att jag inte ens betalt, gah!

Ska fortsätta räkna matte som en dåre nu så jag lär mig den där skiten. Ska sen hugga in i fysik boken för där ska vi visst ha frågor gjorda till på fredag. Orkar inte, känns sjukt rörigt med skola just nu, vill bara bli klar med det. Har dessutom omprov om 2 veckor så det blir man ju sjukt lycklig av.. eller så inte. Nåväl, tillbaka till böckerna.




xoxo

RSS 2.0